Dumnezeu este de partea noastră

  „Deci, ce vom zice noi în fața tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” Romani 8:31.

  Este cu adevărat greu să fii pierdut. Dumnezeu nu ne spionează din cer, încercând să ne găsească vreo pată sau zbârcitură care să-L îndreptățească de a ne exclude din cer. Toată inteligența cerului se unește în țelul comun de a ne ușura drumul spre cer. „Isus face calea către mântuire cât mai ușoară.” Ellen White, Review and Herald, 29 aprilie 1890.

  El ne ademenește și ne atrage pentru ca atenția și afecțiunea noastră să poată fi îndreptate spre El. El ne oferă dragostea Sa, comuniunea cu El, pace, și un cămin unde să fim pentru totdeauna cu El și cu toți copiii Săi.

  Chiar dacă noi ignorăm toate acestea. El tot ne urmărește cu Cuvântul Său, prin servii Săi, prin gândurile noastre, prin cei dragi ai noștri care sunt predați Lui, prin conștiință, prin necazurile vieții, prin Duhul Sfânt, și la urmă prin muntele care este mai mare decît toate celelalte, Muntele Golgotei. El ne reamintește că este oricând gata să intervină pentru noi, așteptând, nevrând să părăsească pe niciunul din noi, „dorind ca niciunul să nu piară” (2 Petru 3:9).

  Prieteni, să nu cumva să credeți vreodată că este greu să fii salvat și ușor să fii pierdut. Dacă Dumnezeu este de partea noastră, cine ne poate sta împotrivă? Sunt recunoscător pentru munții uriași pe care i-a pus în calea noastră. Sunt mulțumitor că Dumnezeu a făcut totul pentru ca oricine să fie salvat pentru veșnicie, ca să trăiască veșnic împreună cu El.

  Argumentul hotărâtor este acesta: ca să fiu pierdut trebuie să lupt cu Dumnezeu, și este o luptă cam grea; trebuie să lupt apoi cu Isus; și mai trebuie să lupt și cu Duhul Sfânt. Va trebui să mă împotrivesc rugăciunilor și îngrijorărilor tuturor prietenilor mei credincioși care se roagă pentru mine. Trebuie să mă lupt cu două treimi din îngerii acestui univers. Dacă aleg să fiu mântuit, împotriva mea îl am doar pe Satana și o minoritate de o treime din îngeri, care strigau după îndurare în prezența lui Isus, și, cu care Isus mi-a promis că se va lupta în locul meu. Nu este de mirare că e greu să fii pierdut!

  „Dragostea lui Hristos dată în dar, harul lui Dumnezeu deasupra a orice, munți mai înalți decît cerurile și mai adânci decât cea mai adâncă mare.”

  Dumnezeu este de partea noastră - 2017. Dacă aleg să fiu mântuit, împotriva mea îl am doar pe Satana și o minoritate de o treime din îngeri, care strigau după îndurare în prezența lui Isus, și, cu care Isus mi-a promis că se va lupta în locul meu. Nu este de mirare că e greu să fii pierdut!
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...