Articolul precedentLa împlinirea vremii
  Articolul următorSuflarea de viață

  Este greu să fii mântuit

  „Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viată, și puțini sunt cei ce o află.” Matei 7:14.

  Am vorbit până acum despre dificultatea de a fi pierdut, și despre faptul că drumul care duce la pierzare nu este neted, nici lipsit de obstacole. Am observat că Dumnezeu, prin forțe puternice, a făcut ca să fie cât se poate de greu pentru cineva să fie pierdut. Dar pentru ca nimeni să nu aibă impresia că este ușor să fii mântuit, trebuie să luăm în considerare cât de greu este să fim salvați.

  Textul de astăzi se concentrează la ceea ce a spus Isus în legătură cu aceasta. Suntem conduși spre viață pe un drum îngust și printr-o poartă strâmtă. Cum este oare posibil să fie greu să fim salvați, când Dumnezeu lucrează cu atâta ardoare la mântuirea fiecăruia dintre noi?

  Cum poate fi adevărat că numai puțini sunt cei ce vor avea viață veșnică? Există câteva texte care arată că Dumnezeu dorește ca oricine să fie mântuit. În Ioan 3:17 ni se spune: „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” Aici este cuprinsă lumea întreagă. În 1 Timotei 2:4 ni se reamintește că Dumnezeu ar vrea ca toți să fie mântuiți. În Fapte 2:21 este citat un pasaj din Vechiul Testament care spune că: „Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.” Apoi, în ultima din cărțile Bibliei, Apocalipsa 22:17 se spune că oricine poate veni. Dumnezeu nu încearcă să vadă pe câți îi poate opri de la a intra în cer; El face tot ce poate ca mulți să ajungă acolo.

  Aceasta nu înseamnă că este greu să fii mântuit, decât dacă cumva este greu de a veni la Domnul. Dacă noi venim, El ne va da odihnă. Dacă luăm jugul Său, ne va fi ușor. Deci, este ușor să fim mântuiți? Sau este greu să fim mântuiți? Putem oscila multă vreme între aceste două întrebări. Aș dori să spun că dacă venim la Isus, și continuăm să venim la El, va fi ușor.

  Ceea ce face ca să fie greu să fim mântuiți este faptul că nu venim la Isus, și nu continuăm a veni mereu la El pentru mântuire. Ceea ce face această problemă atât de grea este că nouă ni se pare mereu greu să tot venim la Isus. Aceasta cere o luptă. Însă Biblia o numește o luptă bună, lupta cea bună a credinței.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...