Articolul precedentLa împlinirea vremii
  Articolul următorSuflarea de viață

  Este greu să fii mântuit

  „Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viată, și puțini sunt cei ce o află.” Matei 7:14.

  Am vorbit până acum despre dificultatea de a fi pierdut, și despre faptul că drumul care duce la pierzare nu este neted, nici lipsit de obstacole. Am observat că Dumnezeu, prin forțe puternice, a făcut ca să fie cât se poate de greu pentru cineva să fie pierdut. Dar pentru ca nimeni să nu aibă impresia că este ușor să fii mântuit, trebuie să luăm în considerare cât de greu este să fim salvați.

  Textul de astăzi se concentrează la ceea ce a spus Isus în legătură cu aceasta. Suntem conduși spre viață pe un drum îngust și printr-o poartă strâmtă. Cum este oare posibil să fie greu să fim salvați, când Dumnezeu lucrează cu atâta ardoare la mântuirea fiecăruia dintre noi?

  Cum poate fi adevărat că numai puțini sunt cei ce vor avea viață veșnică? Există câteva texte care arată că Dumnezeu dorește ca oricine să fie mântuit. În Ioan 3:17 ni se spune: „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” Aici este cuprinsă lumea întreagă. În 1 Timotei 2:4 ni se reamintește că Dumnezeu ar vrea ca toți să fie mântuiți. În Fapte 2:21 este citat un pasaj din Vechiul Testament care spune că: „Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.” Apoi, în ultima din cărțile Bibliei, Apocalipsa 22:17 se spune că oricine poate veni. Dumnezeu nu încearcă să vadă pe câți îi poate opri de la a intra în cer; El face tot ce poate ca mulți să ajungă acolo.

  Aceasta nu înseamnă că este greu să fii mântuit, decât dacă cumva este greu de a veni la Domnul. Dacă noi venim, El ne va da odihnă. Dacă luăm jugul Său, ne va fi ușor. Deci, este ușor să fim mântuiți? Sau este greu să fim mântuiți? Putem oscila multă vreme între aceste două întrebări. Aș dori să spun că dacă venim la Isus, și continuăm să venim la El, va fi ușor.

  Ceea ce face ca să fie greu să fim mântuiți este faptul că nu venim la Isus, și nu continuăm a veni mereu la El pentru mântuire. Ceea ce face această problemă atât de grea este că nouă ni se pare mereu greu să tot venim la Isus. Aceasta cere o luptă. Însă Biblia o numește o luptă bună, lupta cea bună a credinței.

  Este greu să fii mântuit - 2017. Ceea ce face ca să fie greu să fim mântuiți este faptul că nu venim la Isus, și nu continuăm a veni mereu la El pentru mântuire. Ceea ce face această problemă atât de grea este că nouă ni se pare mereu greu să tot venim la Isus. Aceasta cere o luptă. Biblia o numește lupta cea bună a credinței.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...