Articolul precedentLa împlinirea vremii
  Articolul următorSuflarea de viață

  Este greu să fii mântuit

  „Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viată, și puțini sunt cei ce o află.” Matei 7:14.

  Am vorbit până acum despre dificultatea de a fi pierdut, și despre faptul că drumul care duce la pierzare nu este neted, nici lipsit de obstacole. Am observat că Dumnezeu, prin forțe puternice, a făcut ca să fie cât se poate de greu pentru cineva să fie pierdut. Dar pentru ca nimeni să nu aibă impresia că este ușor să fii mântuit, trebuie să luăm în considerare cât de greu este să fim salvați.

  Textul de astăzi se concentrează la ceea ce a spus Isus în legătură cu aceasta. Suntem conduși spre viață pe un drum îngust și printr-o poartă strâmtă. Cum este oare posibil să fie greu să fim salvați, când Dumnezeu lucrează cu atâta ardoare la mântuirea fiecăruia dintre noi?

  Cum poate fi adevărat că numai puțini sunt cei ce vor avea viață veșnică? Există câteva texte care arată că Dumnezeu dorește ca oricine să fie mântuit. În Ioan 3:17 ni se spune: „Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” Aici este cuprinsă lumea întreagă. În 1 Timotei 2:4 ni se reamintește că Dumnezeu ar vrea ca toți să fie mântuiți. În Fapte 2:21 este citat un pasaj din Vechiul Testament care spune că: „Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.” Apoi, în ultima din cărțile Bibliei, Apocalipsa 22:17 se spune că oricine poate veni. Dumnezeu nu încearcă să vadă pe câți îi poate opri de la a intra în cer; El face tot ce poate ca mulți să ajungă acolo.

  Aceasta nu înseamnă că este greu să fii mântuit, decât dacă cumva este greu de a veni la Domnul. Dacă noi venim, El ne va da odihnă. Dacă luăm jugul Său, ne va fi ușor. Deci, este ușor să fim mântuiți? Sau este greu să fim mântuiți? Putem oscila multă vreme între aceste două întrebări. Aș dori să spun că dacă venim la Isus, și continuăm să venim la El, va fi ușor.

  Ceea ce face ca să fie greu să fim mântuiți este faptul că nu venim la Isus, și nu continuăm a veni mereu la El pentru mântuire. Ceea ce face această problemă atât de grea este că nouă ni se pare mereu greu să tot venim la Isus. Aceasta cere o luptă. Însă Biblia o numește o luptă bună, lupta cea bună a credinței.

  Este greu să fii mântuit - 2017. Ceea ce face ca să fie greu să fim mântuiți este faptul că nu venim la Isus, și nu continuăm a veni mereu la El pentru mântuire. Ceea ce face această problemă atât de grea este că nouă ni se pare mereu greu să tot venim la Isus. Aceasta cere o luptă. Biblia o numește lupta cea bună a credinței.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...