Articolul precedentSuflarea de viață
  Articolul următorCea mai fericită zi în 38 de ani

  Diavolii nu se încred

  „Tu crezi că Dumnezeu este unul, și bine faci; dar și dracii cred… și se înfioară!” Iacov 2:19.

  Unii spun că nu are rost să consideri că este greu să fii mântuit când există în Biblie texte ca cel din Fapte 16:31: „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit” Unii consideră că tot ce trebuie este să ai credință. Ei cred că dacă cândva în timpul vieții mele am ajuns să cred în Domnul Isus Hristos, din acel moment eu sunt mântuit, fără nici o problemă, fără să mai poată exista ceva care să mă îngrijoreze sau neliniștească.

  Însă Biblia ne spune că atâta, chiar și diavolii fac. Ei cred. Ei cred chiar ceva mai mult decât cred unii oameni. Ei cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. În aparență chiar s-ar califica pentru ceea ce se spune în întâia epistolă a lui Ioan, unde scrie că dacă tu crezi că Hristos a venit în lume și că El este Fiul lui Dumnezeu, vei fi mântuit (capitolul 4 cu versetul 2). În zilele lui Isus, diavolii ziceau că ei știu cine este El: Sfântul lui Dumnezeu (vezi Marcu 1:24). Nu-i așa că asta este mai mult decât cred unii astăzi? Deci trebuie să fie ceva mai mult decât o înțelegere superficială a Cuvântului.

  Ce putem spune despre aceia care mărturisesc cu propria lor gură că Isus este prezent în viețile lor, iar într-o zi vor spune chiar: „Doamne, Doamne noi am scos demoni în Numele Tău, am profetizat și am făcut multe lucruri minunate?” (vezi Matei 7:22). Cu toate acestea Dumnezeu nu-i cunoaște. Cel care va lua textele din Romani 10:9-10 și va zice că tot ce este de făcut ca să fii mântuit este să crezi în înviere și să mărturisești că Isus este Domn, mai are de luat în considerare și alte texte din Scripturi.

  De fapt, adevărul este că înțelesul adânc al cuvântului tradus prin „credință” sau „convingere” este „încredere”. Demonii cred, însă ei nu au încredere. În aceasta constă diferența. Este foarte posibil ca eu să cred că există Dumnezeu și încă multe alte lucruri în legătură cu El, așa cum fac și demonii, dar să nu am încredere în El. Cât de larg putem noi deschide poarta cea îngustă și strâmtă? Cât loc putem face? „Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28).

  Venind la EL, și făcând acest lucru tot mereu, noi vom căpăta încredere în El. Aceasta este mai mult decât o simplă acceptare cu mintea.

  Diavolii nu se încred - 2017. Este foarte posibil ca eu să cred că există Dumnezeu și încă multe alte lucruri în legătură cu El, așa cum fac și demonii, dar să nu am încredere în El. Cât de larg putem noi deschide poarta cea îngustă și strâmtă? Cât loc putem face?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...