Articolul precedentSuflarea de viață
  Articolul următorCea mai fericită zi în 38 de ani

  Diavolii nu se încred

  „Tu crezi că Dumnezeu este unul, și bine faci; dar și dracii cred… și se înfioară!” Iacov 2:19.

  Unii spun că nu are rost să consideri că este greu să fii mântuit când există în Biblie texte ca cel din Fapte 16:31: „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit” Unii consideră că tot ce trebuie este să ai credință. Ei cred că dacă cândva în timpul vieții mele am ajuns să cred în Domnul Isus Hristos, din acel moment eu sunt mântuit, fără nici o problemă, fără să mai poată exista ceva care să mă îngrijoreze sau neliniștească.

  Însă Biblia ne spune că atâta, chiar și diavolii fac. Ei cred. Ei cred chiar ceva mai mult decât cred unii oameni. Ei cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. În aparență chiar s-ar califica pentru ceea ce se spune în întâia epistolă a lui Ioan, unde scrie că dacă tu crezi că Hristos a venit în lume și că El este Fiul lui Dumnezeu, vei fi mântuit (capitolul 4 cu versetul 2). În zilele lui Isus, diavolii ziceau că ei știu cine este El: Sfântul lui Dumnezeu (vezi Marcu 1:24). Nu-i așa că asta este mai mult decât cred unii astăzi? Deci trebuie să fie ceva mai mult decât o înțelegere superficială a Cuvântului.

  Ce putem spune despre aceia care mărturisesc cu propria lor gură că Isus este prezent în viețile lor, iar într-o zi vor spune chiar: „Doamne, Doamne noi am scos demoni în Numele Tău, am profetizat și am făcut multe lucruri minunate?” (vezi Matei 7:22). Cu toate acestea Dumnezeu nu-i cunoaște. Cel care va lua textele din Romani 10:9-10 și va zice că tot ce este de făcut ca să fii mântuit este să crezi în înviere și să mărturisești că Isus este Domn, mai are de luat în considerare și alte texte din Scripturi.

  De fapt, adevărul este că înțelesul adânc al cuvântului tradus prin „credință” sau „convingere” este „încredere”. Demonii cred, însă ei nu au încredere. În aceasta constă diferența. Este foarte posibil ca eu să cred că există Dumnezeu și încă multe alte lucruri în legătură cu El, așa cum fac și demonii, dar să nu am încredere în El. Cât de larg putem noi deschide poarta cea îngustă și strâmtă? Cât loc putem face? „Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28).

  Venind la EL, și făcând acest lucru tot mereu, noi vom căpăta încredere în El. Aceasta este mai mult decât o simplă acceptare cu mintea.

  Diavolii nu se încred - 2017. Este foarte posibil ca eu să cred că există Dumnezeu și încă multe alte lucruri în legătură cu El, așa cum fac și demonii, dar să nu am încredere în El. Cât de larg putem noi deschide poarta cea îngustă și strâmtă? Cât loc putem face?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...