Firea pământească iubește independența

  „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” Efeseni 2:8.

  Omul este o victimă aproape fără speranță a deprinderii de a face totul singur. Aceasta este o etichetă a naturii cu care s-a născut. O altă denumire ar fi egoismul, ori independența. Acest principiu este semănat în noi încă de când suntem copii. Îmi aduc aminte că odată făceam ordine în garaj, iar copilul meu de trei ani era prin jur, căutând să mă ajute. A început să facă ceva și făcea greșit. Nu intenționam ca acel lucru să fie pus acolo, ori ca celălalt să fie luat din locul de unde eu deja îl pusesem. Așa că am încercat să-l corectez. Știți ce a zis? „O fac eu tăticule, eu o fac!”

  Cine îl învățase astfel? Probabil că am mai contribuit și eu, ori mama lui. Însă el a fost născut cu o astfel de fire. Unul din cele mai grele lucruri este să spui unui adolescent căruia de abia au început să-i crească aripile și vrea să părăsească cuibul, că el este o creatură dependentă și că trebuie să depindă de Dumnezeu. Cum poate cineva să-și satisfacă dorința de a fi independent și autonom, și totuși să depindă de Dumnezeu? Aici ajungem într-o situație foarte complexă. Aceasta este dilema care face să fie atât de greu să fii mântuit și aceasta nu este o nelămurire care să aparțină doar copilului sau adolescentului, ci este a tuturor. Este natura omenească.

  Pentru că suntem născuți cu această natură moștenită, și pentru că ni se pare greu să predăm independența noastră, am descoperit că în religie o persoană adesea contează pe ceea ce este în stare să facă pentru a câștiga și merita mântuirea. Acesta este fundamentul tuturor religiilor păgâne. Adesea noi devenim victimele faptelor sau comportamentului nostru care devin speranța mântuirii noastre. Dar Efeseni 2:8-9 ne spune că suntem mântuiți prin har și prin credință, nu prin noi înșine. Harul nu este de la noi, după cum nici credința nu vine de la noi. Romani 12:3 ne spune că credința este un dar dat fiecăruia. Și Dumnezeu ne-a mai dat Scriptura, prin care credința crește. Așa că credința este un dar, iar harul ne este dat tot în dar. Trebuie să recunoaștem că, dacă primim Cuvântul lui Dumnezeu, în nici un caz nu putem privi la noi înșine pentru vreo speranță de mântuire. Tot ce putem face este să acceptăm darurile Sale.

  Firea pământească iubește independența - 2017. Trebuie să recunoaștem că, dacă primim Cuvântul lui Dumnezeu, în nici un caz nu putem privi la noi înșine pentru vreo speranță de mântuire. Tot ce putem face este să acceptăm darurile Sale.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...