Firea pământească iubește independența

  „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” Efeseni 2:8.

  Omul este o victimă aproape fără speranță a deprinderii de a face totul singur. Aceasta este o etichetă a naturii cu care s-a născut. O altă denumire ar fi egoismul, ori independența. Acest principiu este semănat în noi încă de când suntem copii. Îmi aduc aminte că odată făceam ordine în garaj, iar copilul meu de trei ani era prin jur, căutând să mă ajute. A început să facă ceva și făcea greșit. Nu intenționam ca acel lucru să fie pus acolo, ori ca celălalt să fie luat din locul de unde eu deja îl pusesem. Așa că am încercat să-l corectez. Știți ce a zis? „O fac eu tăticule, eu o fac!”

  Cine îl învățase astfel? Probabil că am mai contribuit și eu, ori mama lui. Însă el a fost născut cu o astfel de fire. Unul din cele mai grele lucruri este să spui unui adolescent căruia de abia au început să-i crească aripile și vrea să părăsească cuibul, că el este o creatură dependentă și că trebuie să depindă de Dumnezeu. Cum poate cineva să-și satisfacă dorința de a fi independent și autonom, și totuși să depindă de Dumnezeu? Aici ajungem într-o situație foarte complexă. Aceasta este dilema care face să fie atât de greu să fii mântuit și aceasta nu este o nelămurire care să aparțină doar copilului sau adolescentului, ci este a tuturor. Este natura omenească.

  Pentru că suntem născuți cu această natură moștenită, și pentru că ni se pare greu să predăm independența noastră, am descoperit că în religie o persoană adesea contează pe ceea ce este în stare să facă pentru a câștiga și merita mântuirea. Acesta este fundamentul tuturor religiilor păgâne. Adesea noi devenim victimele faptelor sau comportamentului nostru care devin speranța mântuirii noastre. Dar Efeseni 2:8-9 ne spune că suntem mântuiți prin har și prin credință, nu prin noi înșine. Harul nu este de la noi, după cum nici credința nu vine de la noi. Romani 12:3 ne spune că credința este un dar dat fiecăruia. Și Dumnezeu ne-a mai dat Scriptura, prin care credința crește. Așa că credința este un dar, iar harul ne este dat tot în dar. Trebuie să recunoaștem că, dacă primim Cuvântul lui Dumnezeu, în nici un caz nu putem privi la noi înșine pentru vreo speranță de mântuire. Tot ce putem face este să acceptăm darurile Sale.

  Firea pământească iubește independența - 2017. Trebuie să recunoaștem că, dacă primim Cuvântul lui Dumnezeu, în nici un caz nu putem privi la noi înșine pentru vreo speranță de mântuire. Tot ce putem face este să acceptăm darurile Sale.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...