Nu te măsura pe tine însuți

  „Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos.” Efeseni 4:7.

  Una din dovezile pe care le avem pentru faptul că suntem fără speranță prinși în deprinderea de a face totul prin noi înșine, este aceea că, atunci când o persoană începe să caute legătura cu Dumnezeu, ea își controlează această legătură după comportamentul său. Să zicem că o persoană care a fost victima bolii de a încerca să lucreze pentru a merita mântuirea descoperă ulterior că putem fi mântuiți doar prin credința în Isus Hristos. Ca atare ea începe să-și concentreze atenția către Isus și adevărata închinare. Primul lucru pe care va tinde să-l facă creștinul nostru va fi că în dimineața următoare el se va uita la sine însuși ca să vadă cu cât este mai bună viața lui în urma acestei noi legături. Ați făcut vreodată aceasta?

  Vorbeam odată cu cineva căruia îi venea foarte greu să trăiască viața aceasta, fără să ne mai gândim la speranța pentru cea veșnică. Am încercat să-l aduc la lsus, sugerându-i cum putea să-L cunoască, prin a petrece zilnic timp cu El. I-am spus: „Fii atent. Pentru că primul lucru pe care îl vei face, dacă vei petrece timp cu Dumnezeu mâine va fi să încerci să vezi dacă ai devenit mai bun. Este foarte posibil însă ca mâine să pari a fi mai rău ca oricând. Adesea se întâmplă aceasta.”

  Ați descoperit vreodată că vă merge mult mai rău atunci când vă rugați mai mult? Vi s-a întâmplat vreodată că, atunci când ați făcut un efort hotărât de a avea o relație mai strânsă cu lsus, totul v-a mers pe dos? Ați predat vreodată totul lui Isus, ca apoi săptămâna următoare să fie îngrozitoare? Vi s-a întâmplat aceasta vreodată? Un student mi-a spus odată: „Am descoperit că mă descurc mai bine fără Dumnezeu.” Un alt student mi-a spus: „Am renunțat să fiu creștin acum două săptămâni și nu am mai păcătuit de atunci”

  Nu ar trebui niciodată să ne judecăm relația cu Dumnezeu pe baza comportamentului nostru. Aceasta este treaba lui Dumnezeu. Dumnezeu va judeca pe fiecare după faptele lui. Noi nu trebuie să judecăm pe nimeni, aceasta incluzându-ne și pe noi. Este posibil ca viața de creștin să devină insuportabil de grea pentru că noi tindem să ne măsurăm mereu cu noi înșine și astfel ne luăm privirea de la lsus. Ni se pare greu să privim la lsus, să acceptăm că „nu este sub cer un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți.” (Fapte 4,12).

  Nu te măsura pe tine însuți - 2017. Este posibil ca viața de creștin să devină insuportabil de grea pentru că noi tindem să ne măsurăm mereu cu noi înșine și astfel ne luăm privirea de la lsus. Ni se pare greu să privim la lsus, să acceptăm că „nu este sub cer un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...