Este greu și totuși ușor

  „Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.” Matei 11:29.

  Unul din motivele care fac să fie greu si fim mântuiți este faptul de a admite că trebuie să fim convertiți și mâine, și poimâine și răspoimâine. Aceasta este o cruce pentru inima omenească. Chiar și apostolul Pavel a avut de luptat cu ea. Ni se spune că în fiecare zi el se simțea înclinat să fie în dezacord cu Dumnezeu. Unii cred că aceasta era o înclinație de a face rău. Nu este adevărat. Problema lui Pavel era înclinația spre independență față de Dumnezeu și de a trăi viața sa prin propriile sale forțe.

  Aceea a fost o luptă permanentă. De fapt, el se descurcase destul de bine de unul singur, și referitor la cerințele legii de a nu se atinge de anumite lucruri, el era chiar fără vină. El era un fariseu reușit.

  Prin puterea transformatoare a lui Dumnezeu, înclinațiile noastre de a face răul sunt schimbate. „Când suntem îmbrăcați cu neprihănirea lui Hristos, nu vom mai avea plăcere de păcat; pentru că Hristos va lucra cu noi.” – Ellen White, Review and Herald, 18 martie 1890. Însă, atâta timp cât vom trăi pe acest pământ, noi nu vom pierde înclinația de a deveni independenți de Dumnezeu. Aceasta va fi o luptă permanentă. A recunoaște zilnic că avem nevoie de Dumnezeu, a fi răstignit împreună cu Hristos, este o lucrare dureroasă pentru cel credincios. A spune că acest lucru este ușor, a pretinde că a veni la Hristos și a accepta odihna Lui, care e oferită în dar, și a lua jugul Său care e ușor, este un lucru ușor, e incorect. Este greu să vii la Hristos pentru odihnă. Este greu a continua să iei jugul Său, care este ușor.

  O, dacă am putea întipări în mințile noastre adevărul că tot ceea ce are valoare în lumea aceasta va lua sfârșit la revenirea lui Isus! Nimic din această lume nu va mai fi important atunci, absolut nimic! Case, pământuri, mașini, slujbe, educație, și așa mai departe. Nimic din toate acestea nu va fi important când El va veni a doua oară. Dacă am putea acum să ne gândim la acel moment și să spunem: Doamne ajută-mă să înțeleg ce înseamnă a venii la tine și a lua jugul Tău, care este ușor. Ușor? Da. Ușor în comparație cu orice altceva, ce lumea are de oferit. Este greu pentru inima noastră cea îndărătnică, dar ușor, considerând veșnicia. Să ajute Domnul ca astăzi să acceptăm invitația lui Isus de a veni la El și a găsi odihnă pentru sufletele noastre.

  Este greu și totuși ușor - 2017. O, dacă am putea întipări în mințile noastre adevărul că tot ceea ce are valoare în lumea aceasta va lua sfârșit la revenirea lui Isus! Nimic din această lume nu va mai fi important atunci, absolut nimic! Nimic din toate acestea nu va fi important când El va veni a doua oară.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...