Este greu și totuși ușor

  „Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.” Matei 11:29.

  Unul din motivele care fac să fie greu si fim mântuiți este faptul de a admite că trebuie să fim convertiți și mâine, și poimâine și răspoimâine. Aceasta este o cruce pentru inima omenească. Chiar și apostolul Pavel a avut de luptat cu ea. Ni se spune că în fiecare zi el se simțea înclinat să fie în dezacord cu Dumnezeu. Unii cred că aceasta era o înclinație de a face rău. Nu este adevărat. Problema lui Pavel era înclinația spre independență față de Dumnezeu și de a trăi viața sa prin propriile sale forțe.

  Aceea a fost o luptă permanentă. De fapt, el se descurcase destul de bine de unul singur, și referitor la cerințele legii de a nu se atinge de anumite lucruri, el era chiar fără vină. El era un fariseu reușit.

  Prin puterea transformatoare a lui Dumnezeu, înclinațiile noastre de a face răul sunt schimbate. „Când suntem îmbrăcați cu neprihănirea lui Hristos, nu vom mai avea plăcere de păcat; pentru că Hristos va lucra cu noi.” – Ellen White, Review and Herald, 18 martie 1890. Însă, atâta timp cât vom trăi pe acest pământ, noi nu vom pierde înclinația de a deveni independenți de Dumnezeu. Aceasta va fi o luptă permanentă. A recunoaște zilnic că avem nevoie de Dumnezeu, a fi răstignit împreună cu Hristos, este o lucrare dureroasă pentru cel credincios. A spune că acest lucru este ușor, a pretinde că a veni la Hristos și a accepta odihna Lui, care e oferită în dar, și a lua jugul Său care e ușor, este un lucru ușor, e incorect. Este greu să vii la Hristos pentru odihnă. Este greu a continua să iei jugul Său, care este ușor.

  O, dacă am putea întipări în mințile noastre adevărul că tot ceea ce are valoare în lumea aceasta va lua sfârșit la revenirea lui Isus! Nimic din această lume nu va mai fi important atunci, absolut nimic! Case, pământuri, mașini, slujbe, educație, și așa mai departe. Nimic din toate acestea nu va fi important când El va veni a doua oară. Dacă am putea acum să ne gândim la acel moment și să spunem: Doamne ajută-mă să înțeleg ce înseamnă a venii la tine și a lua jugul Tău, care este ușor. Ușor? Da. Ușor în comparație cu orice altceva, ce lumea are de oferit. Este greu pentru inima noastră cea îndărătnică, dar ușor, considerând veșnicia. Să ajute Domnul ca astăzi să acceptăm invitația lui Isus de a veni la El și a găsi odihnă pentru sufletele noastre.

  Este greu și totuși ușor - 2017. O, dacă am putea întipări în mințile noastre adevărul că tot ceea ce are valoare în lumea aceasta va lua sfârșit la revenirea lui Isus! Nimic din această lume nu va mai fi important atunci, absolut nimic! Nimic din toate acestea nu va fi important când El va veni a doua oară.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...