Lupta cea bună a credinței

  „Luptă-te lupta cea bună a credinței.” 1 Timotei 6:12.

  În ce constă lupta credinței? Credința este încredere. Încredere în cine? În cineva pe care Îl cunoști. Deci, dacă ajungi să cunoști pe cineva care este demn de încredere, vei avea credință. A-l cunoaște pe Dumnezeu te va duce la a avea încredere în El. Când ajungi să cunoști pe cineva care este absolut demn de încredere, nu se poate să nu te încrezi în el. De aceea, credința nu este ceva la care lucrezi, ci, vine ca rezultat al cunoștinței de Dumnezeu. Si credința nu vine la aceia care o caută, ci la cei ce nu caută doar credința ci pe Isus.

  Cînd Îl căutăm pe Isus, noi învățăm să ne încredem în El în mod natural, iar când învățăm să ne încredem în Isus, El va lupta cu vrăjmașul pe care de atâtea ori am încercat să-l învingem, fără să avem succes. Lupta credinței nu este altceva decât efortul cerut pentru a veni în fiecare zi în contact și legătură personală cu Domnul Isus Hristos.

  Lupta credinței implică o viață devoțională zilnică. Ea mai implică un contact de fiecare moment, de fiecare oră cu Isus. Iar dacă noi vom lupta lupta credinței, El a promis că va lupta lupta păcatului. De multă vreme noi suntem prinși în lupta împotriva păcatului atât de intens încât nu mai avem timp ori energie ca să luptăm lupta credinței. Ai căzut vreodată victimă acestei capcane? Unul din motivele pentru care viața de creștin este atât de deplorabil de grea este că noi încercăm să luptăm pe un front greșit, unde nu ar trebui să luptăm. Viata creștină și mântuirea se rezumă în esență la legătura cu Dumnezeu, dacă această legătură este corect definită și înțeleasă.

  Punctul de plecare al mântuirii prin credința în Hristos este că El e Mântuitorul nostru absolut. Suntem mântuiți doar prin credința în Isus, iar faptele noastre sunt rezultatul, și niciodată cauza mântuirii noastre.

  Așa că Dumnezeu ne invită să ne luptăm lupta cea bună. Prietene, cât timp a trecut de când ți-ai luat ultima dată timp ca să meditezi, să te gândești în mod serios la problema mântuirii? Ceea ce contemplăm, la ceea ce medităm, acea vom fi până la urmă. „Dacă ochiul este fixat la Isus, Duhul Sfânt nu-și va înceta lucrarea, până când sufletul nostru nu va reflecta chipul Său.” Hristos Lumina Lumii, pag. 302.

  Lupta cea bună a credinței - 2017. Prietene, cât timp a trecut de când ți-ai luat ultima dată timp ca să meditezi, să te gândești în mod serios la problema mântuirii? Ceea ce contemplăm, la ceea ce medităm, acea vom fi până la urmă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...