Lupta cea bună a credinței

  „Luptă-te lupta cea bună a credinței.” 1 Timotei 6:12.

  În ce constă lupta credinței? Credința este încredere. Încredere în cine? În cineva pe care Îl cunoști. Deci, dacă ajungi să cunoști pe cineva care este demn de încredere, vei avea credință. A-l cunoaște pe Dumnezeu te va duce la a avea încredere în El. Când ajungi să cunoști pe cineva care este absolut demn de încredere, nu se poate să nu te încrezi în el. De aceea, credința nu este ceva la care lucrezi, ci, vine ca rezultat al cunoștinței de Dumnezeu. Si credința nu vine la aceia care o caută, ci la cei ce nu caută doar credința ci pe Isus.

  Cînd Îl căutăm pe Isus, noi învățăm să ne încredem în El în mod natural, iar când învățăm să ne încredem în Isus, El va lupta cu vrăjmașul pe care de atâtea ori am încercat să-l învingem, fără să avem succes. Lupta credinței nu este altceva decât efortul cerut pentru a veni în fiecare zi în contact și legătură personală cu Domnul Isus Hristos.

  Lupta credinței implică o viață devoțională zilnică. Ea mai implică un contact de fiecare moment, de fiecare oră cu Isus. Iar dacă noi vom lupta lupta credinței, El a promis că va lupta lupta păcatului. De multă vreme noi suntem prinși în lupta împotriva păcatului atât de intens încât nu mai avem timp ori energie ca să luptăm lupta credinței. Ai căzut vreodată victimă acestei capcane? Unul din motivele pentru care viața de creștin este atât de deplorabil de grea este că noi încercăm să luptăm pe un front greșit, unde nu ar trebui să luptăm. Viata creștină și mântuirea se rezumă în esență la legătura cu Dumnezeu, dacă această legătură este corect definită și înțeleasă.

  Punctul de plecare al mântuirii prin credința în Hristos este că El e Mântuitorul nostru absolut. Suntem mântuiți doar prin credința în Isus, iar faptele noastre sunt rezultatul, și niciodată cauza mântuirii noastre.

  Așa că Dumnezeu ne invită să ne luptăm lupta cea bună. Prietene, cât timp a trecut de când ți-ai luat ultima dată timp ca să meditezi, să te gândești în mod serios la problema mântuirii? Ceea ce contemplăm, la ceea ce medităm, acea vom fi până la urmă. „Dacă ochiul este fixat la Isus, Duhul Sfânt nu-și va înceta lucrarea, până când sufletul nostru nu va reflecta chipul Său.” Hristos Lumina Lumii, pag. 302.

  Lupta cea bună a credinței - 2017. Prietene, cât timp a trecut de când ți-ai luat ultima dată timp ca să meditezi, să te gândești în mod serios la problema mântuirii? Ceea ce contemplăm, la ceea ce medităm, acea vom fi până la urmă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...