Lupta cea bună a credinței

  „Luptă-te lupta cea bună a credinței.” 1 Timotei 6:12.

  În ce constă lupta credinței? Credința este încredere. Încredere în cine? În cineva pe care Îl cunoști. Deci, dacă ajungi să cunoști pe cineva care este demn de încredere, vei avea credință. A-l cunoaște pe Dumnezeu te va duce la a avea încredere în El. Când ajungi să cunoști pe cineva care este absolut demn de încredere, nu se poate să nu te încrezi în el. De aceea, credința nu este ceva la care lucrezi, ci, vine ca rezultat al cunoștinței de Dumnezeu. Si credința nu vine la aceia care o caută, ci la cei ce nu caută doar credința ci pe Isus.

  Cînd Îl căutăm pe Isus, noi învățăm să ne încredem în El în mod natural, iar când învățăm să ne încredem în Isus, El va lupta cu vrăjmașul pe care de atâtea ori am încercat să-l învingem, fără să avem succes. Lupta credinței nu este altceva decât efortul cerut pentru a veni în fiecare zi în contact și legătură personală cu Domnul Isus Hristos.

  Lupta credinței implică o viață devoțională zilnică. Ea mai implică un contact de fiecare moment, de fiecare oră cu Isus. Iar dacă noi vom lupta lupta credinței, El a promis că va lupta lupta păcatului. De multă vreme noi suntem prinși în lupta împotriva păcatului atât de intens încât nu mai avem timp ori energie ca să luptăm lupta credinței. Ai căzut vreodată victimă acestei capcane? Unul din motivele pentru care viața de creștin este atât de deplorabil de grea este că noi încercăm să luptăm pe un front greșit, unde nu ar trebui să luptăm. Viata creștină și mântuirea se rezumă în esență la legătura cu Dumnezeu, dacă această legătură este corect definită și înțeleasă.

  Punctul de plecare al mântuirii prin credința în Hristos este că El e Mântuitorul nostru absolut. Suntem mântuiți doar prin credința în Isus, iar faptele noastre sunt rezultatul, și niciodată cauza mântuirii noastre.

  Așa că Dumnezeu ne invită să ne luptăm lupta cea bună. Prietene, cât timp a trecut de când ți-ai luat ultima dată timp ca să meditezi, să te gândești în mod serios la problema mântuirii? Ceea ce contemplăm, la ceea ce medităm, acea vom fi până la urmă. „Dacă ochiul este fixat la Isus, Duhul Sfânt nu-și va înceta lucrarea, până când sufletul nostru nu va reflecta chipul Său.” Hristos Lumina Lumii, pag. 302.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...