Articolul precedentUrcând spre vârste înaintate
  Articolul următorTe epuizezi sau delegi

  Moartea zilnică a eului

  „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.” Luca 9:23.

  Isus a zis: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede…” De ce? De ce anume? “… de sine.” Uneori parcă înțelegem diferit. Să se lepede de una sau de alta, ori de vreun obicei sau vreo practică sau vreun alt lucru.

  A existat o perioadă din viața mea în care mă gândeam că crucea îmi interzicea să fac ceva care îmi plăcea cu adevărat să fac. Am auzit același lucru și de la alții. „Crucea mea este renunțarea la dans. Nu mai pot dansa. Tare aș dori să pot, dar, ce să fac, asta mi-e crucea.” Nu despre așa ceva vorbește Isus. Crucea este lepădarea de sine. Dacă voiește cineva să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze.

  Ni se cere predarea de noi înșine, renunțarea la sine. De aceea, o greșită înțelegere a problemei predării conduce la înlocuirea predării adevărate cu una falsă. Dacă sunt destul de mare și destul de puternic și am destulă hotărâre și putere de voință, pot să mă păcălesc pe mine însumi gândind că m-am predat. Adevărul este că probabil am făcut exact contrariul. Dacă cred că pot renunța la fumat de unul singur, fără puterea lui Dumnezeu, foarte probabil că mi-am creat atmosfera în care să mă simt ca în chinurile iadului De ce? Pentru că voi trăi ceva mai mult fără cancer la plămîni, însă în același timp îmi voi atribui glorie, onoare și credit mie însumi, și voi vrea inevitabil o răsplată pentru realizarea mea. Este aceasta posibil? Adevărul este că fără Isus pot renunța la fumat, băut ori dans doar pe dinafară.

  Pe dinăuntru voi fi tot același. Crucea nu constă în a renunța să facem ceva ce ne-ar place. Ea înseamnă lepădare de sine.

  Cât de des trebuie luată această cruce? Odată, la începutul vieții mele de creștin? Nu, ci zilnic. Luați aminte: „Este nevoie de o convertire adevărată nu o dată la câțiva ani, ci zilnic. Această convertire aduce pe om într-o relație nouă cu Dumnezeu. Lucrurile vechi, patimile firești, tendințele spre rău, moștenite ori cultivate, vor dispărea, iar noi vom fi reînnoiți și sfințiți. Iar această lucrare trebuie să fie continuă… Nici o inimă reînnoită nu poate fi menținută în condiția de dulce iubire de la început fără o aplicare zilnică a sării Cuvântului. Nimeni nu va putea rămâne convertit fără să primească zilnic harul divin.” Ellen White, Review and Herald, 14 septembrie 1897.

  Moartea zilnică a eului - 2017. Este nevoie de o convertire adevărată nu o dată la câțiva ani, ci zilnic. Această convertire aduce pe om într-o relație nouă cu Dumnezeu. Lucrurile vechi, patimile firești, tendințele spre rău, moștenite ori cultivate, vor dispărea, iar noi vom fi reînnoiți și sfințiți.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...