Articolul precedentTe epuizezi sau delegi
  Articolul următorAdministrarea sănătății

  Pericolul posedării de bunuri materiale

  „Căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui.” Luca 12:15.

  În Matei capitolul 19, Isus a vorbit despre tânărul bogat și a prezentat ucenicilor o problemă de nerezolvat. Ei credeau că un om bogat reprezenta o persoană binecuvântată de Dumnezeu și că prin urmare orice om bogat trebuie să ajungă în cer. Dar în versetele 23 la 26, Isus le spune: „Adevărat vă spun că greu va intra un bogat în împărăția cerurilor. Vă mai spun iarăși că este mai ușor să treci o cămilă prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu. Ucenicii, când au auzit lucrul acesta, au rămas uimiți de tot, și au zis: „Cine poate atunci să fie mântuit?” Dacă un om bogat nu poate, cine altcineva este în stare? Dar, „Isus S-a uitat țintă la ei, și le-a zis: La oameni lucrul acesta este cu neputință, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință.”

  Despre ce oare ne vorbea Isus? Despre bogații care aveau milioane? Ori vorbea despre oricine care conta pe unele lucruri mai mult decât pe Dumnezeu? Odată am întrebat pe un grup de tineri, cine considerau ei că erau cei mai buni creștini de la acel colegiu. Ei spuneau că dacă ar fi să hotărăști între un băiat sau o fată, probabil că vei descoperi că este fata. De ce? Pentru că fetele au mai multă nevoie de Dumnezeu decât băieții. Apoi au mai zis: și dacă ai vrea să găsești pe cele mai bune creștine din colegiu, și vei lua pe cele mai frumoase fete și pe cele mai puțin frumoase, vei descoperi că cele mai puțin frumoase vor fi cele mai bune creștine. și din cele mai puțin frumoase, cele cu mai puțin talent și cu note mai slabe vor fi mai bune creștine decât cele talentate și cu note bune. Urmând aceiași logică, ei au decis că cel mai slab creștin din colegiu, dintre băieți, va fi cel care arată foarte bine, care are voce frumoasă, haine moderne și note bune.

  Concluzia era că atâta timp cât o persoană se poate baza pe altceva decât pe Dumnezeu, acea persoană va tinde să facă chiar lucrul acesta.

  Ce este cu neputință pentru om este cu putință la Dumnezeu. Cât de mulțumitori putem fi pentru că avem un Dumnezeu care face tot ce poate ca să ne deschidă ochii, să vedem ce valoare au lucrurile pe care ne bazăm, și să ne arate nevoia noastră de EL, indiferent de succesul nostru aparent.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...