Articolul precedentTe epuizezi sau delegi
  Articolul următorAdministrarea sănătății

  Pericolul posedării de bunuri materiale

  „Căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui.” Luca 12:15.

  În Matei capitolul 19, Isus a vorbit despre tânărul bogat și a prezentat ucenicilor o problemă de nerezolvat. Ei credeau că un om bogat reprezenta o persoană binecuvântată de Dumnezeu și că prin urmare orice om bogat trebuie să ajungă în cer. Dar în versetele 23 la 26, Isus le spune: „Adevărat vă spun că greu va intra un bogat în împărăția cerurilor. Vă mai spun iarăși că este mai ușor să treci o cămilă prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu. Ucenicii, când au auzit lucrul acesta, au rămas uimiți de tot, și au zis: „Cine poate atunci să fie mântuit?” Dacă un om bogat nu poate, cine altcineva este în stare? Dar, „Isus S-a uitat țintă la ei, și le-a zis: La oameni lucrul acesta este cu neputință, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință.”

  Despre ce oare ne vorbea Isus? Despre bogații care aveau milioane? Ori vorbea despre oricine care conta pe unele lucruri mai mult decât pe Dumnezeu? Odată am întrebat pe un grup de tineri, cine considerau ei că erau cei mai buni creștini de la acel colegiu. Ei spuneau că dacă ar fi să hotărăști între un băiat sau o fată, probabil că vei descoperi că este fata. De ce? Pentru că fetele au mai multă nevoie de Dumnezeu decât băieții. Apoi au mai zis: și dacă ai vrea să găsești pe cele mai bune creștine din colegiu, și vei lua pe cele mai frumoase fete și pe cele mai puțin frumoase, vei descoperi că cele mai puțin frumoase vor fi cele mai bune creștine. și din cele mai puțin frumoase, cele cu mai puțin talent și cu note mai slabe vor fi mai bune creștine decât cele talentate și cu note bune. Urmând aceiași logică, ei au decis că cel mai slab creștin din colegiu, dintre băieți, va fi cel care arată foarte bine, care are voce frumoasă, haine moderne și note bune.

  Concluzia era că atâta timp cât o persoană se poate baza pe altceva decât pe Dumnezeu, acea persoană va tinde să facă chiar lucrul acesta.

  Ce este cu neputință pentru om este cu putință la Dumnezeu. Cât de mulțumitori putem fi pentru că avem un Dumnezeu care face tot ce poate ca să ne deschidă ochii, să vedem ce valoare au lucrurile pe care ne bazăm, și să ne arate nevoia noastră de EL, indiferent de succesul nostru aparent.

  Pericolul posedării de bunuri materiale - 2017. Ce este cu neputință pentru om este cu putință la Dumnezeu. Cât de mulțumitori putem fi pentru că avem un Dumnezeu care face tot ce poate ca să ne deschidă ochii, să vedem ce valoare au lucrurile pe care ne bazăm, și să ne arate nevoia noastră de EL, indiferent de succesul nostru aparent.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...