Articolul precedentAdministrarea sănătății
  Articolul următorCampion olimpic

  Cea mai grozavă afacere

  „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihinirea lui Dumnezeu, în El.” 2 Corinteni 5:21.

  Eu am un stilou pe care aș dori să-l schimb cu cineva pentru un Cadillac Seville. Să vă spun despre stiloul meu. Nu este rău deloc. L-am primit de la cineva. Este foarte frumos. Este făcut dintr-un fel de lemn sculptat. Arată foarte bine. Trebuie să întâlnesc pe cineva căruia să-i placă afacerile și să fie interesat în oferta mea.

  Când eram copil și locuiam în Philadelphia, făceam schimburi cu cartonașe de gumă de mestecat care făcea balonașe, și bile. Trei mici pentru unul mare. Mai târziu, în facultate, îmi aduc aminte că într-o seară, în dormitorul băieților, am avut un schimb de cravate. A fost o activitate din cele mai amuzante și în plus am scăpat fiecare de toate cravatele pe care nu ne plăcea să le purtăm, și schimbindu-le cu altele care ne plăceau. Colegul meu de cameră nu avea nici o cravată la început, iar la urmă s-a trezit cu șase cravate nemaipomenite. Cei mai mulți dintre noi am avut câte ceva de schimbat. Dacă cineva mi-ar lua în serios târgul cu stiloul, garantez că el s-ar clasifica în una din următoarele două categorii: ori ar fi prost, ori i-ar place foarte mult de mine. Una din două.

  Astăzi aș dori să vă vorbesc despre cea mai grozavă afacere. În 2 Corinteni 5:21 ni se spune: „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu.” Cu alte cuvinte. Dumnezeu a făcut ca Isus, care nu a cunoscut păcatul, să poarte păcatele noastre, ca noi, care suntem păcătoși să putem primi neprihănirea lui Dumnezeu prin El.

  Ce ai face dacă Isus ar veni astăzi la tine ca și cum ai fi doar tu în lumea asta? Cum te-ai simți dacă te-ar privi în față cu ochii Săi prietenoși și cu brațele deschise larg, așa cum făcea când a fost pe pământ, spunând: „Prietene, am venit să-ți dau neprihănirea Mea în schimbul păcatelor tale.” Ai fi interesat? Am auzit pe unii spunând că dacă El ar face aceasta, iar destinul lor veșnic ar fi hotărât chiar acolo, li s-ar părea prea frumos ca să fie adevărat. Dar acesta este adevărul. Cel mai grozav târg care s-a făcut vreodată ne dă siguranța vieții creștine și ne asigură un veșnic viitor fericit.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...