Articolul precedentAdministrarea sănătății
  Articolul următorCampion olimpic

  Cea mai grozavă afacere

  „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihinirea lui Dumnezeu, în El.” 2 Corinteni 5:21.

  Eu am un stilou pe care aș dori să-l schimb cu cineva pentru un Cadillac Seville. Să vă spun despre stiloul meu. Nu este rău deloc. L-am primit de la cineva. Este foarte frumos. Este făcut dintr-un fel de lemn sculptat. Arată foarte bine. Trebuie să întâlnesc pe cineva căruia să-i placă afacerile și să fie interesat în oferta mea.

  Când eram copil și locuiam în Philadelphia, făceam schimburi cu cartonașe de gumă de mestecat care făcea balonașe, și bile. Trei mici pentru unul mare. Mai târziu, în facultate, îmi aduc aminte că într-o seară, în dormitorul băieților, am avut un schimb de cravate. A fost o activitate din cele mai amuzante și în plus am scăpat fiecare de toate cravatele pe care nu ne plăcea să le purtăm, și schimbindu-le cu altele care ne plăceau. Colegul meu de cameră nu avea nici o cravată la început, iar la urmă s-a trezit cu șase cravate nemaipomenite. Cei mai mulți dintre noi am avut câte ceva de schimbat. Dacă cineva mi-ar lua în serios târgul cu stiloul, garantez că el s-ar clasifica în una din următoarele două categorii: ori ar fi prost, ori i-ar place foarte mult de mine. Una din două.

  Astăzi aș dori să vă vorbesc despre cea mai grozavă afacere. În 2 Corinteni 5:21 ni se spune: „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu.” Cu alte cuvinte. Dumnezeu a făcut ca Isus, care nu a cunoscut păcatul, să poarte păcatele noastre, ca noi, care suntem păcătoși să putem primi neprihănirea lui Dumnezeu prin El.

  Ce ai face dacă Isus ar veni astăzi la tine ca și cum ai fi doar tu în lumea asta? Cum te-ai simți dacă te-ar privi în față cu ochii Săi prietenoși și cu brațele deschise larg, așa cum făcea când a fost pe pământ, spunând: „Prietene, am venit să-ți dau neprihănirea Mea în schimbul păcatelor tale.” Ai fi interesat? Am auzit pe unii spunând că dacă El ar face aceasta, iar destinul lor veșnic ar fi hotărât chiar acolo, li s-ar părea prea frumos ca să fie adevărat. Dar acesta este adevărul. Cel mai grozav târg care s-a făcut vreodată ne dă siguranța vieții creștine și ne asigură un veșnic viitor fericit.

  Cea mai grozavă afacere - 2017. Ce ai face dacă Isus ar veni astăzi la tine ca și cum ai fi doar tu în lumea asta? Cum te-ai simți dacă te-ar privi în față cu ochii Săi prietenoși și cu brațele deschise larg, așa cum făcea când a fost pe pământ, spunând: „Prietene, am venit să-ți dau neprihănirea Mea în schimbul păcatelor tale.” Ai fi interesat?
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...