Articolul precedentCampion olimpic
  Articolul următorOdihna de stress

  Asigurarea că suntem primiți

  „Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul, și crede în El, să aibă viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.” Ioan 6:40.

  Dacă ai avea ocazia de a-I pune o întrebare lui Dumnezeu, care ar fi acea întrebare? Unii dintre noi am întreprins un test cu această întrebare, în mai multe părți ale Americii. Cu toate că probabil este puțin cam egoistă, una din întrebările care a avut prioritate a fost: „Voi fi eu oare mântuit?”

  Dacă Isus ar veni astăzi, în persoană, la tine și ți-ar da neprihănirea Lui în schimbul păcatelor tale, ar mai fi vreo îndoială în legătură cu destinul tău veșnic? Unii consideră că aceasta ar fi mai ușor de acceptat dacă ar avea avantajul tâlharului de pe cruce. Dar cei mai mulți trebuie să trăim mai departe. Este asigurarea ta în Isus la fel de vie cum a fost acum 20 de ani când ai primit prima dată credința? Poate atunci am fi putut accepta târgul, dar a trecut atât de mult timp de atunci! Timpul a trecut și mulți probabil se gândesc: am depășit de mult șaptezeci de ori câte șapte! Ne dăm seama că la capitolul iertare, Dumnezeu este nemaipomenit, însă ne temem că noi am cam depășit limita. Poate și tu te gândești că nu mai poți accepta acea ofertă, astăzi. Însă eu nu știu ca acea promisiune să aibă o limită de timp. Și nu există nimeni pentru care această promisiune să nu fie încă valabilă.

  Îmi amintesc de un om care, odată, la o adunare în aer liber, mi-a cerut să ne plimbăm împreună. După câteva momente, el mi-a spus: „Este prea târziu. Am mers prea departe. Am comis păcatul de neiertat; nu mai am nici o șansă.” L-am invitat să deschidem Biblia la Ioan 6:37. Propriile cuvinte ale lui Isus sunt înregistrate acolo: „Pe cel ce vine la Mine nu-1 voi izgoni afară.” L-am întrebat: „Ce scrie la trimiteri?” El a spus: „Nu am o Biblie cu trimiteri.” Ce scrie în spațiul alb de-alungul paginii? Vezi vreo dată fixată?” „Nu.” „Este scris vreun nume?” „Nu.” „Atunci această promisiune este valabilă pentru tine astăzi.”

  Când Isus spune că El dorește să ne dea neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre, El enunță o promisiune care este valabilă și astăzi, atâta timp cât noi o acceptăm exact așa cum ne-a fost dăruită. Noi putem avea asigurarea că suntem primiți de Dumnezeu, în fiecare zi, în măsura în care acceptăm mereu târgul propus de EL.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...