Articolul precedentOdihna de stress
  Articolul următorRenunțând la ceea ce nu este bun

  Căutarea neprihănirii prin Isus

  „Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați!” Matei 5:6.

  Ați întâlnit vreodată pe cineva care să fie convins că a comis un păcat de neiertat? Persoana reaspectivă era foarte îngrijorată din cauza aceasta! Dar chiar faptul că era îngrijorată însemna ceva, nu-i așa?

  Îmi amintesc că odată, la o adunare în aer liber, fiecare din pastori a fost desemnat să ia câte un mic grup și să conducă o adunare de mărturisire. În grupul meu, s-a ridicat un om mai în vârstă, fiind în mod evident de curând venit la credință. Îi tremurau buzele și cu greu își stăpânea lacrimile. El a spus: „De mult timp Dumnezeu căuta să mă atragă la El, și până la urmă a reușit.” După care s-a așezat. Nu-mi amintesc nici o altă mărturie din acea zi. Am fost plăcut impresionat. Cred că Dumnezeu încearcă mult timp, nu-i așa?

  A fost dată posibilitatea ca Isus să-ți ofere neprihănirea Sa în schimbul păcatelor noastre. Ce anume este neprihănirea? Noi avem anumite răspunsuri șablon pe care le folosim. Unul dintre ele este, a face ce este drept. Aceasta este adevărat. Putem găsi și o declarație inspirată cu privire la valabilitatea unui astfel de răspuns.

  Însă să nu le uităm pe toate celelalte, de asemenea. Uneori, devenim experți în a lua unele declarații inspirate și a le separa de context. Dacă îndreptățirea nu este altceva decât a face ce este drept, atunci tot ceea ce am avea de făcut este aceasta, pentru a fi îndreptățiți. Vedeți capcana? Altcineva spune că neprihănirea este conformarea după voința lui Dumnezeu. Aceasta este adevărat și chiar putem găsi afirmații inspirate care să spună astfel. Dar și aici se găsește o capcană. Dacă nu ești atent poți ajunge la ideea că tot ce ai de făcut este să te conformi cu Legea lui Dumnezeu. Dar conformarea poate fi doar exterioară.

  Așa că, trecând de la o definiție la alta poți ajunge la mare nedumerire, dacă nu ajungi la singura definiție adevărată: neprihănirea este egală cu Isus. În Romani 1:17 se spune: „Deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu”, în Evanghelia lui Hristos. Singurul fel de neprihănire adevărată pe care lumea l-a cunoscut vreodată este în persoana vie și reală a lui Isus Hristos. Deci, singura, și cea mai bună definiție este aceea că, neprihănirea este Isus. Când citim că „Binecuvântați sunt cei ce flămânzesc și însetează după neprihănire”, ceea ce spunem de fapt este că: „Binecuvântați sunt cei care flămânzesc și însetează după Isus.”

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...