Articolul precedentOdihna de stress
  Articolul următorRenunțând la ceea ce nu este bun

  Căutarea neprihănirii prin Isus

  „Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați!” Matei 5:6.

  Ați întâlnit vreodată pe cineva care să fie convins că a comis un păcat de neiertat? Persoana reaspectivă era foarte îngrijorată din cauza aceasta! Dar chiar faptul că era îngrijorată însemna ceva, nu-i așa?

  Îmi amintesc că odată, la o adunare în aer liber, fiecare din pastori a fost desemnat să ia câte un mic grup și să conducă o adunare de mărturisire. În grupul meu, s-a ridicat un om mai în vârstă, fiind în mod evident de curând venit la credință. Îi tremurau buzele și cu greu își stăpânea lacrimile. El a spus: „De mult timp Dumnezeu căuta să mă atragă la El, și până la urmă a reușit.” După care s-a așezat. Nu-mi amintesc nici o altă mărturie din acea zi. Am fost plăcut impresionat. Cred că Dumnezeu încearcă mult timp, nu-i așa?

  A fost dată posibilitatea ca Isus să-ți ofere neprihănirea Sa în schimbul păcatelor noastre. Ce anume este neprihănirea? Noi avem anumite răspunsuri șablon pe care le folosim. Unul dintre ele este, a face ce este drept. Aceasta este adevărat. Putem găsi și o declarație inspirată cu privire la valabilitatea unui astfel de răspuns.

  Însă să nu le uităm pe toate celelalte, de asemenea. Uneori, devenim experți în a lua unele declarații inspirate și a le separa de context. Dacă îndreptățirea nu este altceva decât a face ce este drept, atunci tot ceea ce am avea de făcut este aceasta, pentru a fi îndreptățiți. Vedeți capcana? Altcineva spune că neprihănirea este conformarea după voința lui Dumnezeu. Aceasta este adevărat și chiar putem găsi afirmații inspirate care să spună astfel. Dar și aici se găsește o capcană. Dacă nu ești atent poți ajunge la ideea că tot ce ai de făcut este să te conformi cu Legea lui Dumnezeu. Dar conformarea poate fi doar exterioară.

  Așa că, trecând de la o definiție la alta poți ajunge la mare nedumerire, dacă nu ajungi la singura definiție adevărată: neprihănirea este egală cu Isus. În Romani 1:17 se spune: „Deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu”, în Evanghelia lui Hristos. Singurul fel de neprihănire adevărată pe care lumea l-a cunoscut vreodată este în persoana vie și reală a lui Isus Hristos. Deci, singura, și cea mai bună definiție este aceea că, neprihănirea este Isus. Când citim că „Binecuvântați sunt cei ce flămânzesc și însetează după neprihănire”, ceea ce spunem de fapt este că: „Binecuvântați sunt cei care flămânzesc și însetează după Isus.”

  Căutarea neprihănirii prin Isus - 2017. Singurul fel de neprihănire adevărată pe care lumea l-a cunoscut vreodată este în persoana vie și reală a lui Isus Hristos. Deci, singura, și cea mai bună definiție este aceea că, neprihănirea este Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...