Articolul precedentOdihna de stress
  Articolul următorRenunțând la ceea ce nu este bun

  Căutarea neprihănirii prin Isus

  „Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați!” Matei 5:6.

  Ați întâlnit vreodată pe cineva care să fie convins că a comis un păcat de neiertat? Persoana reaspectivă era foarte îngrijorată din cauza aceasta! Dar chiar faptul că era îngrijorată însemna ceva, nu-i așa?

  Îmi amintesc că odată, la o adunare în aer liber, fiecare din pastori a fost desemnat să ia câte un mic grup și să conducă o adunare de mărturisire. În grupul meu, s-a ridicat un om mai în vârstă, fiind în mod evident de curând venit la credință. Îi tremurau buzele și cu greu își stăpânea lacrimile. El a spus: „De mult timp Dumnezeu căuta să mă atragă la El, și până la urmă a reușit.” După care s-a așezat. Nu-mi amintesc nici o altă mărturie din acea zi. Am fost plăcut impresionat. Cred că Dumnezeu încearcă mult timp, nu-i așa?

  A fost dată posibilitatea ca Isus să-ți ofere neprihănirea Sa în schimbul păcatelor noastre. Ce anume este neprihănirea? Noi avem anumite răspunsuri șablon pe care le folosim. Unul dintre ele este, a face ce este drept. Aceasta este adevărat. Putem găsi și o declarație inspirată cu privire la valabilitatea unui astfel de răspuns.

  Însă să nu le uităm pe toate celelalte, de asemenea. Uneori, devenim experți în a lua unele declarații inspirate și a le separa de context. Dacă îndreptățirea nu este altceva decât a face ce este drept, atunci tot ceea ce am avea de făcut este aceasta, pentru a fi îndreptățiți. Vedeți capcana? Altcineva spune că neprihănirea este conformarea după voința lui Dumnezeu. Aceasta este adevărat și chiar putem găsi afirmații inspirate care să spună astfel. Dar și aici se găsește o capcană. Dacă nu ești atent poți ajunge la ideea că tot ce ai de făcut este să te conformi cu Legea lui Dumnezeu. Dar conformarea poate fi doar exterioară.

  Așa că, trecând de la o definiție la alta poți ajunge la mare nedumerire, dacă nu ajungi la singura definiție adevărată: neprihănirea este egală cu Isus. În Romani 1:17 se spune: „Deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu”, în Evanghelia lui Hristos. Singurul fel de neprihănire adevărată pe care lumea l-a cunoscut vreodată este în persoana vie și reală a lui Isus Hristos. Deci, singura, și cea mai bună definiție este aceea că, neprihănirea este Isus. Când citim că „Binecuvântați sunt cei ce flămânzesc și însetează după neprihănire”, ceea ce spunem de fapt este că: „Binecuvântați sunt cei care flămânzesc și însetează după Isus.”

  Căutarea neprihănirii prin Isus - 2017. Singurul fel de neprihănire adevărată pe care lumea l-a cunoscut vreodată este în persoana vie și reală a lui Isus Hristos. Deci, singura, și cea mai bună definiție este aceea că, neprihănirea este Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Doar faţă-n faţă

  PROVOCARE: Alege astăzi să citești ceva dintr-un domeniu necunoscut! Încearcă să descoperi cât mai multe lucruri interesante și împărtășește-le atunci când ai ocazia!

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...