Neprihănirea înseamnă Isus

  „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar.” Romani 3:10.

  Una dintre contradicțiile majore privitoare la tema mântuirii prin credință este că noi nu ajungem la neprihănire prin a căuta neprihănirea. Ea vine prin căutarea de către noi a lui Isus. A căuta neprihănirea în loc de a-L căuta pe Isus, reprezintă o capcană a diavolului. Neprihănirea este o chestiune mai profundă decât se poate dovedi prin niște acțiuni exterioare.

  Ecuația pentru neprihănire este N = I, Neprihănirea este egală cu Isus. Dacă ar fi să o raportăm la viețile noastre, ar arăta astfel: Omenirea + Isus = Neprihănire. Aceasta este ecuația pentru neprihănire, în ce ne privește.

  Într-o zi discutam despre aceasta în clasă, când un student la matematică ce stătea în rândul din spate și avea calculatorul în buzunar, a spus disperat: „Stai puțin. Noi tocmai am ajuns la concluzia că Neprihănirea = Isus. Dumneavoastră spuneți că Omenirea + Isus = Neprihănire. Dar dacă Isus = Neprihănire, atunci Omenirea = Zero!”

  Odată, conduceam o săptămână de rugăciune la o școală creștină de medicină. A fost o experiență teribilă. Studenții de la medicină au niște creiere care nu le mai încap în țeastă! Iar de la tine se așteaptă să ai ce să le spui! O parte din cursul săptămânii a fost marcată de reacția negativă a unora dintre ei, pentru că vorbeam despre faptul că despărțiți de Isus noi nu putem face nimic. Unii aveau impresia că procedând așa ne socotim fără valoare. Nu poți să le spui unora care au muncit atât de greu pentru profesia lor, că sunt fără valoare, fără să aștepți astfel de reacții negative. Există oameni în lumea aceasta care pot face lucruri mari și fără Dumnezeu, atâta timp cât El le păstrează inimile pulsând în piepturi. Dar Dumnezeu face să bată și inimile acelora care-L blesteamă.

  Chiar dacă suntem încă neajutorați în ce privește neprihănirea, pentru că ea se află doar în Isus, El a dovedit pe cruce că ființa omenească valorează cât întregul univers. Trebuie să recunoaștem că este o mare diferență între a fi neajutorat și a fi fără valoare. Când acceptăm premiza că nu suntem nimic, ne referim la ceea ce a spus Isus în Ioan 25:5: „Fără Mine nu puteți face nimic”, adică fără El nu putem da roadele neprihănirii. Dar, chiar fără El, noi valorăm mult și de aceea a venit El, ca să ne arate că prin El toate lucrurile sunt cu putință și ca să dovedească valoarea sufletului omenesc.

  Neprihănirea înseamnă Isus - 2017. „Fără Mine nu puteți face nimic”, adică fără El nu putem da roadele neprihănirii. Dar, chiar fără El, noi valorăm mult și de aceea a venit El, ca să ne arate că prin El toate lucrurile sunt cu putință și ca să dovedească valoarea sufletului omenesc.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...