Neprihănire pentru astăzi

  „Tu Doamne, ești drept, iar nouă ni se cuvine astăzi, să ni se umple fața de rușine.” Daniel 9:7.

  C. T. Everson spunea că dacă am lua o balanță uriașă, pe care să punem lumea, cântărind 6 sixtilioane tone de o parte, și o ființă omenească, fie chiar și un copil, de cealaltă parte, ultima ar face balanța să se încline. Această imagine sugerează felul în care cerul privește chiar la un singur individ. Noi prețuim mai mult decât orice, și crucea dovedește aceasta. Dar, cu toate acestea, tot nu suntem în stare să fabricăm neprihănire. Punctul de plecare al Bibliei este că, în ce privește neprihănirea, noi suntem cu totul falimentari. Nu o avem deloc. Așa cum se spune în Romani 3:10: „Nu este niciun om neprihănit, nici unul măcar.” Iar în Isaia 64:6: „Toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită.”

  Cu toate acestea noi suntem invitați să venim la Isus și să dăm cupele noastre murdare în schimbul vieții veșnice. Noi nu putem face nimic care să ne recomande în ochii cerului. De aceea trebuie să tratăm cu adâncă seriozitate acest târg nemaipomenit pe care Isus vine să ni-l ofere astăzi.

  Neprihănirea o putem găsi doar în Isus; așa cum a spus și Daniel: „Tu Doamne ești drept, iar nouă astăzi ni se cuvine să ni se umple fața de rușine.” „Omul păcătos poate găsi speranță și neprihănire numai în Dumnezeu; și nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită fără o legătură vitală cu El” Mărturii pentru predicatori, pag. 367.

  În ultimii ani au apărut unii cu ideea că tot ce avem de făcut pentru a avea neprihănire este să ne uităm într-o zi la cer și să spunem: „Bine, m-am hotărât să accept tot ceea ce cerul a avut grijă să-mi dea.” Și ei cred că din acel moment sunt declarați neprihăniți și nu mai trebuie să se îngrijoreze de nimic, și că „sunt de toate în casa Tatălui meu.”

  Dar nu scăpați din vedere faptul că nici o ființă omenească nu își va putea păstra neprihănirea fără a avea credința în Dumnezeu și fără menținerea unei legături vii cu El. De aceea a dispărut mișcarea care își luase numele Isus, care apăruse în urmă cu câțiva ani. Erau atât de mulți care mărșăluiau
  de-alungul plajei fluturând Bibliile în aer ca pe niște steaguri și având numele lui Isus pe buzele lor, ca o lozincă, și care au rămas la stadiul acela, fără a veni vreodată într-o legătură mai strânsă cu Isus. Târgul pe care îl oferă Isus, de a ne da neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre, este minunat Dar nu are nici o valoare pentru mâine, dacă mâine nu îl voi accepta din nou. Acest târg este valabil doar pentru fiecare „astăzi”.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...