Neprihănire pentru astăzi

  „Tu Doamne, ești drept, iar nouă ni se cuvine astăzi, să ni se umple fața de rușine.” Daniel 9:7.

  C. T. Everson spunea că dacă am lua o balanță uriașă, pe care să punem lumea, cântărind 6 sixtilioane tone de o parte, și o ființă omenească, fie chiar și un copil, de cealaltă parte, ultima ar face balanța să se încline. Această imagine sugerează felul în care cerul privește chiar la un singur individ. Noi prețuim mai mult decât orice, și crucea dovedește aceasta. Dar, cu toate acestea, tot nu suntem în stare să fabricăm neprihănire. Punctul de plecare al Bibliei este că, în ce privește neprihănirea, noi suntem cu totul falimentari. Nu o avem deloc. Așa cum se spune în Romani 3:10: „Nu este niciun om neprihănit, nici unul măcar.” Iar în Isaia 64:6: „Toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită.”

  Cu toate acestea noi suntem invitați să venim la Isus și să dăm cupele noastre murdare în schimbul vieții veșnice. Noi nu putem face nimic care să ne recomande în ochii cerului. De aceea trebuie să tratăm cu adâncă seriozitate acest târg nemaipomenit pe care Isus vine să ni-l ofere astăzi.

  Neprihănirea o putem găsi doar în Isus; așa cum a spus și Daniel: „Tu Doamne ești drept, iar nouă astăzi ni se cuvine să ni se umple fața de rușine.” „Omul păcătos poate găsi speranță și neprihănire numai în Dumnezeu; și nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită fără o legătură vitală cu El” Mărturii pentru predicatori, pag. 367.

  În ultimii ani au apărut unii cu ideea că tot ce avem de făcut pentru a avea neprihănire este să ne uităm într-o zi la cer și să spunem: „Bine, m-am hotărât să accept tot ceea ce cerul a avut grijă să-mi dea.” Și ei cred că din acel moment sunt declarați neprihăniți și nu mai trebuie să se îngrijoreze de nimic, și că „sunt de toate în casa Tatălui meu.”

  Dar nu scăpați din vedere faptul că nici o ființă omenească nu își va putea păstra neprihănirea fără a avea credința în Dumnezeu și fără menținerea unei legături vii cu El. De aceea a dispărut mișcarea care își luase numele Isus, care apăruse în urmă cu câțiva ani. Erau atât de mulți care mărșăluiau
  de-alungul plajei fluturând Bibliile în aer ca pe niște steaguri și având numele lui Isus pe buzele lor, ca o lozincă, și care au rămas la stadiul acela, fără a veni vreodată într-o legătură mai strânsă cu Isus. Târgul pe care îl oferă Isus, de a ne da neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre, este minunat Dar nu are nici o valoare pentru mâine, dacă mâine nu îl voi accepta din nou. Acest târg este valabil doar pentru fiecare „astăzi”.

  Neprihănire pentru astăzi - 2017. Târgul pe care îl oferă Isus, de a ne da neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre, este minunat Dar nu are nici o valoare pentru mâine, dacă mâine nu îl voi accepta din nou. Acest târg este valabil doar pentru fiecare „astăzi”.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...