Neprihănire pentru astăzi

  „Tu Doamne, ești drept, iar nouă ni se cuvine astăzi, să ni se umple fața de rușine.” Daniel 9:7.

  C. T. Everson spunea că dacă am lua o balanță uriașă, pe care să punem lumea, cântărind 6 sixtilioane tone de o parte, și o ființă omenească, fie chiar și un copil, de cealaltă parte, ultima ar face balanța să se încline. Această imagine sugerează felul în care cerul privește chiar la un singur individ. Noi prețuim mai mult decât orice, și crucea dovedește aceasta. Dar, cu toate acestea, tot nu suntem în stare să fabricăm neprihănire. Punctul de plecare al Bibliei este că, în ce privește neprihănirea, noi suntem cu totul falimentari. Nu o avem deloc. Așa cum se spune în Romani 3:10: „Nu este niciun om neprihănit, nici unul măcar.” Iar în Isaia 64:6: „Toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită.”

  Cu toate acestea noi suntem invitați să venim la Isus și să dăm cupele noastre murdare în schimbul vieții veșnice. Noi nu putem face nimic care să ne recomande în ochii cerului. De aceea trebuie să tratăm cu adâncă seriozitate acest târg nemaipomenit pe care Isus vine să ni-l ofere astăzi.

  Neprihănirea o putem găsi doar în Isus; așa cum a spus și Daniel: „Tu Doamne ești drept, iar nouă astăzi ni se cuvine să ni se umple fața de rușine.” „Omul păcătos poate găsi speranță și neprihănire numai în Dumnezeu; și nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită fără o legătură vitală cu El” Mărturii pentru predicatori, pag. 367.

  În ultimii ani au apărut unii cu ideea că tot ce avem de făcut pentru a avea neprihănire este să ne uităm într-o zi la cer și să spunem: „Bine, m-am hotărât să accept tot ceea ce cerul a avut grijă să-mi dea.” Și ei cred că din acel moment sunt declarați neprihăniți și nu mai trebuie să se îngrijoreze de nimic, și că „sunt de toate în casa Tatălui meu.”

  Dar nu scăpați din vedere faptul că nici o ființă omenească nu își va putea păstra neprihănirea fără a avea credința în Dumnezeu și fără menținerea unei legături vii cu El. De aceea a dispărut mișcarea care își luase numele Isus, care apăruse în urmă cu câțiva ani. Erau atât de mulți care mărșăluiau
  de-alungul plajei fluturând Bibliile în aer ca pe niște steaguri și având numele lui Isus pe buzele lor, ca o lozincă, și care au rămas la stadiul acela, fără a veni vreodată într-o legătură mai strânsă cu Isus. Târgul pe care îl oferă Isus, de a ne da neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre, este minunat Dar nu are nici o valoare pentru mâine, dacă mâine nu îl voi accepta din nou. Acest târg este valabil doar pentru fiecare „astăzi”.

  Neprihănire pentru astăzi - 2017. Târgul pe care îl oferă Isus, de a ne da neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre, este minunat Dar nu are nici o valoare pentru mâine, dacă mâine nu îl voi accepta din nou. Acest târg este valabil doar pentru fiecare „astăzi”.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...