Legătura neîntreruptă cu Dumnezeu

  „Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtășia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.” 1 Corinteni l:19.

  Aș dori să vă spun o parabolă. Acum mai bine de 20 de ani în urmă m-am îndrăgostit de o fată frumoasă. Ea locuia în San Francisco, iar eu în Los Angeles. A venit și ziua în care, la San Francisco, părinții ei pregăteau nunta, cum fac părinții unei mirese cuminți, și când pastorul mi-a pus întrebările de rigoare, iar eu am fost de acord. El ne-a declarat soț și soție. După nuntă ea a mers la casa părinților în San Francisco, iar eu m-am întors la Los Angeles. După vreo doi ani cineva m-a întrebat dacă sunt căsătorit, iar eu am spus: „Da, sunt.” La care ei au zis: „Dar nu ți-am văzut niciodată soția.” „Nici eu n-am văzut-o de doi ani.” „Când a fost asta?” „În ziua când ne am căsătorit.” „Nu ai mai văzut-o de atunci? Dar îi scrii?” „Nu.” „Și mai spui că sunteți căsătoriți?” „Da, suntem, am și certificatul cu care pot dovedi.” (V-am spus că aceasta este doar o parabolă.)

  Există oameni care au fost botezați cu ani în urmă, care în mod aparent au spus da, și care au certificatul de botez ca dovadă. Dar o relație nu poate exista fără comunicare.

  Pe măsură ce noi continuăm comunicarea, relația cu Hristos, vom avea ceea ce se cheamă neprihănire. Chiar și Biblia ne numește neprihăniți. Dar oare suntem noi vreodată neprihăniți? În 2 Corinteni 5:21 ni se spune: „Fiindcă Dumnezeu L-a făcut păcat pentru noi.” A devenit El păcat pentru noi? Da. A devenit El vreodată păcătos? Nu! Isus a fost făcut păcat pentru noi, dar nu a devenit niciodată păcătos. „Ca noi să putem fi făcuți neprihănirea lui Dumnezeu în El.” Ne face aceasta neprihăniți, mai mult decât prima parte a textului L-a făcut pe El păcătos? Nu. Noi suntem neprihăniți doar în El.

  Ce înseamnă „în El”? Mai există încă un text care pare greu de înțeles. 1 Ioan 5:12: „Cine are pe Fiul are viața.” V-ați gândit vreodată ce înseamnă să ai pe Fiul? Noi spunem că avem un prieten. Eu am o soție, dumneata ai o soție ori un soț. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că ai o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu El. Noi suntem făcuți neprihăniți atâta timp cât rămânem în El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...