Legătura neîntreruptă cu Dumnezeu

  „Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtășia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.” 1 Corinteni l:19.

  Aș dori să vă spun o parabolă. Acum mai bine de 20 de ani în urmă m-am îndrăgostit de o fată frumoasă. Ea locuia în San Francisco, iar eu în Los Angeles. A venit și ziua în care, la San Francisco, părinții ei pregăteau nunta, cum fac părinții unei mirese cuminți, și când pastorul mi-a pus întrebările de rigoare, iar eu am fost de acord. El ne-a declarat soț și soție. După nuntă ea a mers la casa părinților în San Francisco, iar eu m-am întors la Los Angeles. După vreo doi ani cineva m-a întrebat dacă sunt căsătorit, iar eu am spus: „Da, sunt.” La care ei au zis: „Dar nu ți-am văzut niciodată soția.” „Nici eu n-am văzut-o de doi ani.” „Când a fost asta?” „În ziua când ne am căsătorit.” „Nu ai mai văzut-o de atunci? Dar îi scrii?” „Nu.” „Și mai spui că sunteți căsătoriți?” „Da, suntem, am și certificatul cu care pot dovedi.” (V-am spus că aceasta este doar o parabolă.)

  Există oameni care au fost botezați cu ani în urmă, care în mod aparent au spus da, și care au certificatul de botez ca dovadă. Dar o relație nu poate exista fără comunicare.

  Pe măsură ce noi continuăm comunicarea, relația cu Hristos, vom avea ceea ce se cheamă neprihănire. Chiar și Biblia ne numește neprihăniți. Dar oare suntem noi vreodată neprihăniți? În 2 Corinteni 5:21 ni se spune: „Fiindcă Dumnezeu L-a făcut păcat pentru noi.” A devenit El păcat pentru noi? Da. A devenit El vreodată păcătos? Nu! Isus a fost făcut păcat pentru noi, dar nu a devenit niciodată păcătos. „Ca noi să putem fi făcuți neprihănirea lui Dumnezeu în El.” Ne face aceasta neprihăniți, mai mult decât prima parte a textului L-a făcut pe El păcătos? Nu. Noi suntem neprihăniți doar în El.

  Ce înseamnă „în El”? Mai există încă un text care pare greu de înțeles. 1 Ioan 5:12: „Cine are pe Fiul are viața.” V-ați gândit vreodată ce înseamnă să ai pe Fiul? Noi spunem că avem un prieten. Eu am o soție, dumneata ai o soție ori un soț. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că ai o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu El. Noi suntem făcuți neprihăniți atâta timp cât rămânem în El.

  Legătura neîntreruptă cu Dumnezeu - 2017. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu El. Noi suntem făcuți neprihăniți atâta timp cât rămânem în El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...