Legătura neîntreruptă cu Dumnezeu

  „Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtășia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.” 1 Corinteni l:19.

  Aș dori să vă spun o parabolă. Acum mai bine de 20 de ani în urmă m-am îndrăgostit de o fată frumoasă. Ea locuia în San Francisco, iar eu în Los Angeles. A venit și ziua în care, la San Francisco, părinții ei pregăteau nunta, cum fac părinții unei mirese cuminți, și când pastorul mi-a pus întrebările de rigoare, iar eu am fost de acord. El ne-a declarat soț și soție. După nuntă ea a mers la casa părinților în San Francisco, iar eu m-am întors la Los Angeles. După vreo doi ani cineva m-a întrebat dacă sunt căsătorit, iar eu am spus: „Da, sunt.” La care ei au zis: „Dar nu ți-am văzut niciodată soția.” „Nici eu n-am văzut-o de doi ani.” „Când a fost asta?” „În ziua când ne am căsătorit.” „Nu ai mai văzut-o de atunci? Dar îi scrii?” „Nu.” „Și mai spui că sunteți căsătoriți?” „Da, suntem, am și certificatul cu care pot dovedi.” (V-am spus că aceasta este doar o parabolă.)

  Există oameni care au fost botezați cu ani în urmă, care în mod aparent au spus da, și care au certificatul de botez ca dovadă. Dar o relație nu poate exista fără comunicare.

  Pe măsură ce noi continuăm comunicarea, relația cu Hristos, vom avea ceea ce se cheamă neprihănire. Chiar și Biblia ne numește neprihăniți. Dar oare suntem noi vreodată neprihăniți? În 2 Corinteni 5:21 ni se spune: „Fiindcă Dumnezeu L-a făcut păcat pentru noi.” A devenit El păcat pentru noi? Da. A devenit El vreodată păcătos? Nu! Isus a fost făcut păcat pentru noi, dar nu a devenit niciodată păcătos. „Ca noi să putem fi făcuți neprihănirea lui Dumnezeu în El.” Ne face aceasta neprihăniți, mai mult decât prima parte a textului L-a făcut pe El păcătos? Nu. Noi suntem neprihăniți doar în El.

  Ce înseamnă „în El”? Mai există încă un text care pare greu de înțeles. 1 Ioan 5:12: „Cine are pe Fiul are viața.” V-ați gândit vreodată ce înseamnă să ai pe Fiul? Noi spunem că avem un prieten. Eu am o soție, dumneata ai o soție ori un soț. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că ai o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu El. Noi suntem făcuți neprihăniți atâta timp cât rămânem în El.

  Legătura neîntreruptă cu Dumnezeu - 2017. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu acea persoană. Când se spune: „Cine are pe Fiul”, înseamnă cine are o legătură cu El. Noi suntem făcuți neprihăniți atâta timp cât rămânem în El.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...