Articolul precedentSoarele incredibil al lui Dumnezeu
  Articolul următorAvantajul adventist

  Neprihănirea prin legătura personală

  „Si să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să mi fac asemenea cu moartea Lui.” Filipeni 3:10.

  A venit ca o surpriză pentru mii dintre noi, descoperirea că asigurarea și siguranța vieții veșnice se bazează pe relația noastră personală cu Hristos. De aceea întrebarea „Îl cunoști?” este atât de importantă. Întrebarea nu se referă la a ști ceva despre El ci, a-L cunoaște pe EL

  În Romani capitolul 5 se vorbește despre darul neprihănirii. Dacă acceptăm astăzi darul Lui dar nu rămânem în El, ce se va intâmpla cu darul? „Nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită dacă nu are credință în Dumnezeu și nu menține o legătură vie cu El.” Mărturii pentru predicatori, pag.367.

  Dacă Dumnezeu ne aruncă astăzi toate păcatele în fundul mării, dar dacă până la revenirea Sa noi nu mai păstrăm legătura cu El le va scoate El din nou din fundul mării? Ne va lua neprihănirea înapoi? Oare ce voia să spună Isus prin această declarație din predica de pe Muntele Fericirilor. „Noi putem fi desăvârșiți în sfera noastră așa cum Dumnezeu este în a Lui?” pag. 77. Este neprihănirea Lui împrumutată? Este un dar? Ori un târg? Ce anume este? Este permanentă sau nu?

  Aș dori să ilustrez în felul următor: să presupunem că eu am un Cadillac Seville. Dar sunt necăsătorit. Aș dori să am pe cineva simpatic cu care să fiu împreună când îmi conduc Cadillacul. Problema se complică pentru că, cum aș putea să fiu sigur dacă tînăra este interesată de persoana mea ori de mașină? Până la urmă sunt sigur că o anumită tânără va ține la mine tot atât cât și la mașina mea, și acceptă propunerea mea. În ziua când ne căsătorim, ea mă va avea atât pe mine cât și mașina mea Aceasta vine împreună cu mine. (Nu mă încurcați acum cu legile căsătoriei din statul dumneavoastră; eu vorbesc pe baza celor valabile în statul meu). Sper că atunci când ea mă alege, o face pentru totdeauna. Cât timp ea continuă să mă aleagă, are și Cadillacul. Dar dacă vreodată va alege să se despartă de mine, să rupă legătura noastră, ea nu va mai avea nici Cadillacul.

  Îndreptățirea nu este niciodată independentă de Isus Hristos. Nu există neprihănire fără Isus.

  Neprihănirea prin legătura personală - 2017. „Nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită dacă nu are credință în Dumnezeu și nu menține o legătură vie cu El.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...