Articolul precedentSoarele incredibil al lui Dumnezeu
  Articolul următorAvantajul adventist

  Neprihănirea prin legătura personală

  „Si să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să mi fac asemenea cu moartea Lui.” Filipeni 3:10.

  A venit ca o surpriză pentru mii dintre noi, descoperirea că asigurarea și siguranța vieții veșnice se bazează pe relația noastră personală cu Hristos. De aceea întrebarea „Îl cunoști?” este atât de importantă. Întrebarea nu se referă la a ști ceva despre El ci, a-L cunoaște pe EL

  În Romani capitolul 5 se vorbește despre darul neprihănirii. Dacă acceptăm astăzi darul Lui dar nu rămânem în El, ce se va intâmpla cu darul? „Nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită dacă nu are credință în Dumnezeu și nu menține o legătură vie cu El.” Mărturii pentru predicatori, pag.367.

  Dacă Dumnezeu ne aruncă astăzi toate păcatele în fundul mării, dar dacă până la revenirea Sa noi nu mai păstrăm legătura cu El le va scoate El din nou din fundul mării? Ne va lua neprihănirea înapoi? Oare ce voia să spună Isus prin această declarație din predica de pe Muntele Fericirilor. „Noi putem fi desăvârșiți în sfera noastră așa cum Dumnezeu este în a Lui?” pag. 77. Este neprihănirea Lui împrumutată? Este un dar? Ori un târg? Ce anume este? Este permanentă sau nu?

  Aș dori să ilustrez în felul următor: să presupunem că eu am un Cadillac Seville. Dar sunt necăsătorit. Aș dori să am pe cineva simpatic cu care să fiu împreună când îmi conduc Cadillacul. Problema se complică pentru că, cum aș putea să fiu sigur dacă tînăra este interesată de persoana mea ori de mașină? Până la urmă sunt sigur că o anumită tânără va ține la mine tot atât cât și la mașina mea, și acceptă propunerea mea. În ziua când ne căsătorim, ea mă va avea atât pe mine cât și mașina mea Aceasta vine împreună cu mine. (Nu mă încurcați acum cu legile căsătoriei din statul dumneavoastră; eu vorbesc pe baza celor valabile în statul meu). Sper că atunci când ea mă alege, o face pentru totdeauna. Cât timp ea continuă să mă aleagă, are și Cadillacul. Dar dacă vreodată va alege să se despartă de mine, să rupă legătura noastră, ea nu va mai avea nici Cadillacul.

  Îndreptățirea nu este niciodată independentă de Isus Hristos. Nu există neprihănire fără Isus.

  Neprihănirea prin legătura personală - 2017. „Nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită dacă nu are credință în Dumnezeu și nu menține o legătură vie cu El.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...