Articolul precedentSpre bine?
  Articolul următorExersându-ți potențialul deplin

  Pacea aduce ușurare

  „Vă las pacea Mea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” Ioan 14:27.

  În cartea Calea către Hristos există o afirmație foarte semnificativă, la pagina 49: „Pe măsură ce conștiința îți este trezită de Duhul Sfânt, vezi câte ceva din caracterul satanic al păcatului, puterea sa, vina ce o simți, grozăvia sa, și privești la tine cu dezgust. Simți că păcatul te-a separat de Dumnezeu, că ești în puterea robiei păcatului.” (Observați că aici este vorba despre o persoană care se află în robia păcatului și recunoaște aceasta.) „Cu cât te lupți mai tare să scapi, cu atât te simți mai neajutorat.” (Oare se vorbește aici despre un păgân, un răzvrătit, ori despre cineva care se zbate să ducă o viață dreaptă?) „Motivele voastre sunt nesfinte; inima voastră nu este curată. Vedeți că viața voastră este plină de egoism și păcat. Tânjiți să fiți iertați, curățiți și eliberați. Armonie cu Dumnezeu, asemănare cu El – ce poți face ca să le obții?” Dacă înțeleg eu bine, acest paragraf descrie o viață în neorânduială, pe cineva care este învins, căzut și descurajat.

  Știți ce mă așteptam să spună? Că nevoia noastră este de a încerca cu mai multă stăruință. A lua mai multe hotărâri. Că ceea ce avem nevoie este să fim mai sinceri, mai dedicați, mai consacrați. Ori, poate, că trebuie să studiezi Biblia și să te rogi mai mult, sau să lucrezi mai mult pentru alții. Însă, în loc de toate acestea, se spune că ceea ce ne lipsește este pacea! Sună ca o greșeală!

  Cred că oricine își dă seama că nu poți avea pace când ai o viață atât de încurcată. Dar nu asta se spune. Nu se spune că pacea vine în urma biruinței ci că biruința vine în urma păcii. Poți înțelege aceasta? Acesta este una dintre cele mai profunde învățături cu privire la mântuirea prin credință.

  Este cunoscut de către experți că singurul fel în care un copil poate învăța din greșeli și căderi este să știe că este iubit și acceptat în timp ce le face. Respingerea face pe om să rămînă în păcate și greșeli. Conștiența că ești acceptat și iubit te ajută să crești, și-ți transformă viața. Pacea aduce cu adevărat ușurare.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...