Articolul precedentSpre bine?
  Articolul următorExersându-ți potențialul deplin

  Pacea aduce ușurare

  „Vă las pacea Mea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” Ioan 14:27.

  În cartea Calea către Hristos există o afirmație foarte semnificativă, la pagina 49: „Pe măsură ce conștiința îți este trezită de Duhul Sfânt, vezi câte ceva din caracterul satanic al păcatului, puterea sa, vina ce o simți, grozăvia sa, și privești la tine cu dezgust. Simți că păcatul te-a separat de Dumnezeu, că ești în puterea robiei păcatului.” (Observați că aici este vorba despre o persoană care se află în robia păcatului și recunoaște aceasta.) „Cu cât te lupți mai tare să scapi, cu atât te simți mai neajutorat.” (Oare se vorbește aici despre un păgân, un răzvrătit, ori despre cineva care se zbate să ducă o viață dreaptă?) „Motivele voastre sunt nesfinte; inima voastră nu este curată. Vedeți că viața voastră este plină de egoism și păcat. Tânjiți să fiți iertați, curățiți și eliberați. Armonie cu Dumnezeu, asemănare cu El – ce poți face ca să le obții?” Dacă înțeleg eu bine, acest paragraf descrie o viață în neorânduială, pe cineva care este învins, căzut și descurajat.

  Știți ce mă așteptam să spună? Că nevoia noastră este de a încerca cu mai multă stăruință. A lua mai multe hotărâri. Că ceea ce avem nevoie este să fim mai sinceri, mai dedicați, mai consacrați. Ori, poate, că trebuie să studiezi Biblia și să te rogi mai mult, sau să lucrezi mai mult pentru alții. Însă, în loc de toate acestea, se spune că ceea ce ne lipsește este pacea! Sună ca o greșeală!

  Cred că oricine își dă seama că nu poți avea pace când ai o viață atât de încurcată. Dar nu asta se spune. Nu se spune că pacea vine în urma biruinței ci că biruința vine în urma păcii. Poți înțelege aceasta? Acesta este una dintre cele mai profunde învățături cu privire la mântuirea prin credință.

  Este cunoscut de către experți că singurul fel în care un copil poate învăța din greșeli și căderi este să știe că este iubit și acceptat în timp ce le face. Respingerea face pe om să rămînă în păcate și greșeli. Conștiența că ești acceptat și iubit te ajută să crești, și-ți transformă viața. Pacea aduce cu adevărat ușurare.

  Pacea aduce ușurare - 2017. Singurul fel în care un copil poate învăța din greșeli și căderi este să știe că este iubit și acceptat în timp ce le face. Respingerea face pe om să rămînă în păcate și greșeli. Conștiența că ești acceptat și iubit te ajută să crești, și-ți transformă viața. Pacea aduce cu adevărat ușurare.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...