Articolul precedentExersându-ți potențialul deplin
  Articolul următorAlhaji

  Mântuire numai prin credință

  „Și voi, prin El, sunteți în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înțelepciune, neprihănire, sfințire și răscumpărare.” 1 Corinteni 1:30.

  Când păcătosul înțelege că el este acceptat așa cum este, pe baza a ceea ce a făcut Isus pe cruce, această înțelegere începe să-i transforme viața. De aceea sfințirea se bazează într-un mod de nezdruncinat pe neprihănire. Dacă nu așa stau lucrurile cu vreunul din noi, totul se va sfârși în neînțelegere și confuzie. Uneori noi încercăm să tăiem firul în patru din punct de vedere teologic, și încercăm să hotărâm care este cel mai important aspect al mântuirii: îndreptățirea, sfințirea ori proslăvirea.

  Ce credeți ce este mai important: să te căsătorești, ori să rămâi căsătorit? Aș putea enumera unele din avantajele căsătoriei. De asemenea înțeleg că există avantaje foarte mari în a sta căsătorit, odată ce ai făcut pasul. Care din două credeți că este mai important? Ori veți spune că aceasta este o întrebare nebunească?

  Ce are mai mare importanță, îndreptățirea sau sfințirea? Amândouă sunt importante! Pentru diferite motive, poate; însă amândouă sunt importante. Amândouă vin prin Isus, sunt date prin credința în Isus, și doar prin credința în Isus.

  Nu vrem să spunem că faptele nu sunt importante, dar vorbim despre metodă, iar metoda mântuirii este doar prin credință.

  „Nimeni să nu prezinte ideea că omul are puțin, sau nu are nimic de făcut în marea lucrare a biruinței; pentru că Dumnezu nu face nimic pentru om fără cooperarea omului. Isus te va ajuta. Hristos a zis: „Despărțiți de Mine nu puteți face nimic.” Solii Alese, vol. l, pag. 381. „Tot ceea ce omul poate face privitor la mântuirea lui este să accepte invitația: ‘Oricine dorește, să ia apa vieții dată în dar’” Ibid pag. 343.

  Aceasta este tot ceea ce putem face noi. Deci este ceva de făcut pentru noi, dar tot ceea ce putem face este să luăm apa vieții în dar. Dar asta este ceva intangibil, este o noțiune abstractă. De fapt, ce este apa vieții? „În această comuniune cu Hristos, prin rugăciune și studierea marilor și prețioaselor adevăruri ale Cuvântului Său, sufletele noastre flămânzite vor fi săturate; așa cum cei însetați vor fi răcoriți la fântâna vieții.” Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 113. Cam aceasta este tot ceea ce putem face noi în ce privește mântuirea noastră în fiecare dintre cele trei aspecte ale ei: îndreptățire, sfințire sau proslăvire. Stabilirea și întreținerea legăturii cu El. Doar atât.

  Mântuire numai prin credință - 2017. Ce are mai mare importanță, îndreptățirea sau sfințirea? Amândouă sunt importante! Pentru diferite motive, poate; însă amândouă sunt importante. Amândouă vin prin Isus, sunt date prin credința în Isus, și doar prin credința în Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...