Articolul precedentExersându-ți potențialul deplin
  Articolul următorAlhaji

  Mântuire numai prin credință

  „Și voi, prin El, sunteți în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înțelepciune, neprihănire, sfințire și răscumpărare.” 1 Corinteni 1:30.

  Când păcătosul înțelege că el este acceptat așa cum este, pe baza a ceea ce a făcut Isus pe cruce, această înțelegere începe să-i transforme viața. De aceea sfințirea se bazează într-un mod de nezdruncinat pe neprihănire. Dacă nu așa stau lucrurile cu vreunul din noi, totul se va sfârși în neînțelegere și confuzie. Uneori noi încercăm să tăiem firul în patru din punct de vedere teologic, și încercăm să hotărâm care este cel mai important aspect al mântuirii: îndreptățirea, sfințirea ori proslăvirea.

  Ce credeți ce este mai important: să te căsătorești, ori să rămâi căsătorit? Aș putea enumera unele din avantajele căsătoriei. De asemenea înțeleg că există avantaje foarte mari în a sta căsătorit, odată ce ai făcut pasul. Care din două credeți că este mai important? Ori veți spune că aceasta este o întrebare nebunească?

  Ce are mai mare importanță, îndreptățirea sau sfințirea? Amândouă sunt importante! Pentru diferite motive, poate; însă amândouă sunt importante. Amândouă vin prin Isus, sunt date prin credința în Isus, și doar prin credința în Isus.

  Nu vrem să spunem că faptele nu sunt importante, dar vorbim despre metodă, iar metoda mântuirii este doar prin credință.

  „Nimeni să nu prezinte ideea că omul are puțin, sau nu are nimic de făcut în marea lucrare a biruinței; pentru că Dumnezu nu face nimic pentru om fără cooperarea omului. Isus te va ajuta. Hristos a zis: „Despărțiți de Mine nu puteți face nimic.” Solii Alese, vol. l, pag. 381. „Tot ceea ce omul poate face privitor la mântuirea lui este să accepte invitația: ‘Oricine dorește, să ia apa vieții dată în dar’” Ibid pag. 343.

  Aceasta este tot ceea ce putem face noi. Deci este ceva de făcut pentru noi, dar tot ceea ce putem face este să luăm apa vieții în dar. Dar asta este ceva intangibil, este o noțiune abstractă. De fapt, ce este apa vieții? „În această comuniune cu Hristos, prin rugăciune și studierea marilor și prețioaselor adevăruri ale Cuvântului Său, sufletele noastre flămânzite vor fi săturate; așa cum cei însetați vor fi răcoriți la fântâna vieții.” Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 113. Cam aceasta este tot ceea ce putem face noi în ce privește mântuirea noastră în fiecare dintre cele trei aspecte ale ei: îndreptățire, sfințire sau proslăvire. Stabilirea și întreținerea legăturii cu El. Doar atât.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...