Articolul precedentExersându-ți potențialul deplin
  Articolul următorAlhaji

  Mântuire numai prin credință

  „Și voi, prin El, sunteți în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înțelepciune, neprihănire, sfințire și răscumpărare.” 1 Corinteni 1:30.

  Când păcătosul înțelege că el este acceptat așa cum este, pe baza a ceea ce a făcut Isus pe cruce, această înțelegere începe să-i transforme viața. De aceea sfințirea se bazează într-un mod de nezdruncinat pe neprihănire. Dacă nu așa stau lucrurile cu vreunul din noi, totul se va sfârși în neînțelegere și confuzie. Uneori noi încercăm să tăiem firul în patru din punct de vedere teologic, și încercăm să hotărâm care este cel mai important aspect al mântuirii: îndreptățirea, sfințirea ori proslăvirea.

  Ce credeți ce este mai important: să te căsătorești, ori să rămâi căsătorit? Aș putea enumera unele din avantajele căsătoriei. De asemenea înțeleg că există avantaje foarte mari în a sta căsătorit, odată ce ai făcut pasul. Care din două credeți că este mai important? Ori veți spune că aceasta este o întrebare nebunească?

  Ce are mai mare importanță, îndreptățirea sau sfințirea? Amândouă sunt importante! Pentru diferite motive, poate; însă amândouă sunt importante. Amândouă vin prin Isus, sunt date prin credința în Isus, și doar prin credința în Isus.

  Nu vrem să spunem că faptele nu sunt importante, dar vorbim despre metodă, iar metoda mântuirii este doar prin credință.

  „Nimeni să nu prezinte ideea că omul are puțin, sau nu are nimic de făcut în marea lucrare a biruinței; pentru că Dumnezu nu face nimic pentru om fără cooperarea omului. Isus te va ajuta. Hristos a zis: „Despărțiți de Mine nu puteți face nimic.” Solii Alese, vol. l, pag. 381. „Tot ceea ce omul poate face privitor la mântuirea lui este să accepte invitația: ‘Oricine dorește, să ia apa vieții dată în dar’” Ibid pag. 343.

  Aceasta este tot ceea ce putem face noi. Deci este ceva de făcut pentru noi, dar tot ceea ce putem face este să luăm apa vieții în dar. Dar asta este ceva intangibil, este o noțiune abstractă. De fapt, ce este apa vieții? „În această comuniune cu Hristos, prin rugăciune și studierea marilor și prețioaselor adevăruri ale Cuvântului Său, sufletele noastre flămânzite vor fi săturate; așa cum cei însetați vor fi răcoriți la fântâna vieții.” Cugetări de pe Muntele Fericirilor, pag. 113. Cam aceasta este tot ceea ce putem face noi în ce privește mântuirea noastră în fiecare dintre cele trei aspecte ale ei: îndreptățire, sfințire sau proslăvire. Stabilirea și întreținerea legăturii cu El. Doar atât.

  Mântuire numai prin credință - 2017. Ce are mai mare importanță, îndreptățirea sau sfințirea? Amândouă sunt importante! Pentru diferite motive, poate; însă amândouă sunt importante. Amândouă vin prin Isus, sunt date prin credința în Isus, și doar prin credința în Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...