Articolul precedentAlhaji
  Articolul următorÎntr-o glumă bună este vindecare

  Singura sursă de mere

  „Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.” Matei 7:16-17

  Într-o localitate urma să se ţină un mare târg. S-a anunţat că se vor da premii speciale pentru cele mai frumoase mere care vor fi aduse înaintea juriului. Nişte circulare au fost trimise în toată regiunea aceea, anunţând pe cetăţeni despre acest concurs special.

  O parte din oamenii locului nu aveau nici un interes în această privinţă. Ei au aruncat acele anunţuri şi şi-au văzut de treburile lor. O altă parte din locuitorii regiunii au început să facă planuri spre a produce mărul care să câştige competiţia.

  Georgescu era sculptor în lemn. El a ales bucata cea mai potrivită de lemn şi a făcut din ea un măr. Meşterul a reuşit să-i dea forma cea mai potrivită. După ce l-a vopsit şi l-a lustruit, mărul arăta aproape ca unul de-abia cules. Tanti Ionescu a căutat prin colecţia ei de gheme şi a ales unul de culoare roşie. Apoi a împletit un măr. Când l-a terminat el nu arăta întocmai ca un măr, dar nici nu-ți trebuia mult timp ca să-ţi dai seama că semăna a măr.

  Unii au făcut mere din plastic, din aţă de croşetat, sau din ţesături. Alţii le-au făcut din ghips, din porţelan, din ceramică sau din sticlă.

  Numai vreo câţiva au adus mere culese din pom. Când a sosit ziua hotărâtă, majoritatea merelor arătau bine pe dinafară. Dar când membrii juriului au încercat să le taie ca să vadă cum arătau şi pe dinăuntru, toate merele de imitaţie au fost descalificate.

  Dacă vrei să produci mere, lucrul cel mai bun este să-ţi faci rost de un pom sau să-ţi plantezi unul. Tot aşa, dacă vrei să ai roade de adevărat creştin, lucrul cel mai potrivit este să fii creştin. Un măr produce mere pentru că este măr şi nu pentru ca să devină măr. Creştinul face ce este drept pentru că este creştin şi nu pentru ca să devină creştin. Ceea ce contează este starea ta lăuntrică şi nu ceea ce pari să fii pe dinafară. „A începe cu exteriorul pentru a încerca să schimbi lăuntrul inimii este o metodă care nu a dus şi nu va duce niciodată la vreun succes real. Planul lui Dumnezeu este ca tu să începi de la temelie, adică de la inimă; când vei face aceasta, din inima ta vor izvorî numai fapte de neprihănire.” – Sfaturi pentru dietă şi hrană, pagina 35.

  Singura sursă de mere - 2017. A începe cu exteriorul pentru a încerca să schimbi lăuntrul inimii este o metodă care nu a dus şi nu va duce niciodată la vreun succes real. Planul lui Dumnezeu este ca tu să începi de la temelie, adică de la inimă; când vei face aceasta, din inima ta vor izvorî numai fapte de neprihănire.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...