Articolul precedentAlhaji
  Articolul următorÎntr-o glumă bună este vindecare

  Singura sursă de mere

  „Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.” Matei 7:16-17

  Într-o localitate urma să se ţină un mare târg. S-a anunţat că se vor da premii speciale pentru cele mai frumoase mere care vor fi aduse înaintea juriului. Nişte circulare au fost trimise în toată regiunea aceea, anunţând pe cetăţeni despre acest concurs special.

  O parte din oamenii locului nu aveau nici un interes în această privinţă. Ei au aruncat acele anunţuri şi şi-au văzut de treburile lor. O altă parte din locuitorii regiunii au început să facă planuri spre a produce mărul care să câştige competiţia.

  Georgescu era sculptor în lemn. El a ales bucata cea mai potrivită de lemn şi a făcut din ea un măr. Meşterul a reuşit să-i dea forma cea mai potrivită. După ce l-a vopsit şi l-a lustruit, mărul arăta aproape ca unul de-abia cules. Tanti Ionescu a căutat prin colecţia ei de gheme şi a ales unul de culoare roşie. Apoi a împletit un măr. Când l-a terminat el nu arăta întocmai ca un măr, dar nici nu-ți trebuia mult timp ca să-ţi dai seama că semăna a măr.

  Unii au făcut mere din plastic, din aţă de croşetat, sau din ţesături. Alţii le-au făcut din ghips, din porţelan, din ceramică sau din sticlă.

  Numai vreo câţiva au adus mere culese din pom. Când a sosit ziua hotărâtă, majoritatea merelor arătau bine pe dinafară. Dar când membrii juriului au încercat să le taie ca să vadă cum arătau şi pe dinăuntru, toate merele de imitaţie au fost descalificate.

  Dacă vrei să produci mere, lucrul cel mai bun este să-ţi faci rost de un pom sau să-ţi plantezi unul. Tot aşa, dacă vrei să ai roade de adevărat creştin, lucrul cel mai potrivit este să fii creştin. Un măr produce mere pentru că este măr şi nu pentru ca să devină măr. Creştinul face ce este drept pentru că este creştin şi nu pentru ca să devină creştin. Ceea ce contează este starea ta lăuntrică şi nu ceea ce pari să fii pe dinafară. „A începe cu exteriorul pentru a încerca să schimbi lăuntrul inimii este o metodă care nu a dus şi nu va duce niciodată la vreun succes real. Planul lui Dumnezeu este ca tu să începi de la temelie, adică de la inimă; când vei face aceasta, din inima ta vor izvorî numai fapte de neprihănire.” – Sfaturi pentru dietă şi hrană, pagina 35.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...