Articolul precedentAlhaji
  Articolul următorÎntr-o glumă bună este vindecare

  Singura sursă de mere

  „Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini? Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.” Matei 7:16-17

  Într-o localitate urma să se ţină un mare târg. S-a anunţat că se vor da premii speciale pentru cele mai frumoase mere care vor fi aduse înaintea juriului. Nişte circulare au fost trimise în toată regiunea aceea, anunţând pe cetăţeni despre acest concurs special.

  O parte din oamenii locului nu aveau nici un interes în această privinţă. Ei au aruncat acele anunţuri şi şi-au văzut de treburile lor. O altă parte din locuitorii regiunii au început să facă planuri spre a produce mărul care să câştige competiţia.

  Georgescu era sculptor în lemn. El a ales bucata cea mai potrivită de lemn şi a făcut din ea un măr. Meşterul a reuşit să-i dea forma cea mai potrivită. După ce l-a vopsit şi l-a lustruit, mărul arăta aproape ca unul de-abia cules. Tanti Ionescu a căutat prin colecţia ei de gheme şi a ales unul de culoare roşie. Apoi a împletit un măr. Când l-a terminat el nu arăta întocmai ca un măr, dar nici nu-ți trebuia mult timp ca să-ţi dai seama că semăna a măr.

  Unii au făcut mere din plastic, din aţă de croşetat, sau din ţesături. Alţii le-au făcut din ghips, din porţelan, din ceramică sau din sticlă.

  Numai vreo câţiva au adus mere culese din pom. Când a sosit ziua hotărâtă, majoritatea merelor arătau bine pe dinafară. Dar când membrii juriului au încercat să le taie ca să vadă cum arătau şi pe dinăuntru, toate merele de imitaţie au fost descalificate.

  Dacă vrei să produci mere, lucrul cel mai bun este să-ţi faci rost de un pom sau să-ţi plantezi unul. Tot aşa, dacă vrei să ai roade de adevărat creştin, lucrul cel mai potrivit este să fii creştin. Un măr produce mere pentru că este măr şi nu pentru ca să devină măr. Creştinul face ce este drept pentru că este creştin şi nu pentru ca să devină creştin. Ceea ce contează este starea ta lăuntrică şi nu ceea ce pari să fii pe dinafară. „A începe cu exteriorul pentru a încerca să schimbi lăuntrul inimii este o metodă care nu a dus şi nu va duce niciodată la vreun succes real. Planul lui Dumnezeu este ca tu să începi de la temelie, adică de la inimă; când vei face aceasta, din inima ta vor izvorî numai fapte de neprihănire.” – Sfaturi pentru dietă şi hrană, pagina 35.

  Singura sursă de mere - 2017. A începe cu exteriorul pentru a încerca să schimbi lăuntrul inimii este o metodă care nu a dus şi nu va duce niciodată la vreun succes real. Planul lui Dumnezeu este ca tu să începi de la temelie, adică de la inimă; când vei face aceasta, din inima ta vor izvorî numai fapte de neprihănire.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...