A cunoaște o persoană înseamnă a te încrede în ea

  „Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului; şi cunoaşte pe cei ce se încred în El.” Naum 1:7

  Mulţi oameni sunt nemulţumiţi de viaţa lor spirituală pentru că ei încearcă să facă binele pentru ca să devină creştini adevăraţi. Nu merge aşa! În Ioan 6 ni se spune că poporul evreu a venit la Isus cu întrebarea: „Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?” Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El” (Ioan 6:28-29).

  Întrebarea este: ce înseamnă să crezi? Dacă lucrarea pe care o cere Dumnezeu este să credem, cum facem noi aceasta în mod practic? Cum căpătăm noi credinţă? Cum dobândim încredere? Oare prin a ne strădui din greu să fim mai încrezători?

  În relaţiile noastre cu semenii noştri, două lucruri sunt necesare pentru ca noi să căpătăm încredere în cineva. Mai întâi, persoana trebuie să fie într-adevăr vrednică de încredere. În al doilea rând, noi trebuie să ajungem să cunoaştem bine acea persoană. De obicei noi nu ne încredem într-o anumită persoană dacă nu o cunoaştem destul de bine. Apoi, după ce am cunoscut persoana, ne încredem în ea în mod spontan, fără să ne impunem lucrul acesta în mod voit. Dumnezeu este vrednic de toată încrederea. Dacă îl cunoşti te vei încrede în El în mod natural, spontan. Dacă nu-L cunoşti vei manifesta lipsă de încredere.

  Aşadar cum învăţăm noi să ne încredem în Dumnezeu? Noi realizăm acesta prin a căuta să-L cunoaştem cât mai bine. Dumnezeu te invită să fii mai mult decât unul care trăieşte bine viaţa de credinţă. El te invită să fii prietenul Lui, să-L cunoşti pe El şi puterea Lui. Acesta este adevăratul creştinism.

  Majoritatea membrilor bisericii de astăzi se bazează pe ceea ce ei pot realiza, în loc de a căuta acea legătură personală de prietenie cu Dumnezeu. Potrivit unor recente sondaje numai unul din cinci îşi iau zilnic timp ca să-L cunoască pe Dumnezeu. Ceea ce încearcă ceilalţi, este să producă mere neavând la dispoziţie pomul respectiv. În lipsa unei legături continue cu Dumnezeu, încrederea, roadele şi în general o trăire cu adevărat creştină nu pot exista cu adevărat.

  A cunoaște o persoană înseamnă a te încrede în ea - 2017. Dumnezeu te invită să fii mai mult decât unul care trăieşte bine viaţa de credinţă. El te invită să fii prietenul Lui, să-L cunoşti pe El şi puterea Lui. Acesta este adevăratul creştinism.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...