A cunoaște o persoană înseamnă a te încrede în ea

  „Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului; şi cunoaşte pe cei ce se încred în El.” Naum 1:7

  Mulţi oameni sunt nemulţumiţi de viaţa lor spirituală pentru că ei încearcă să facă binele pentru ca să devină creştini adevăraţi. Nu merge aşa! În Ioan 6 ni se spune că poporul evreu a venit la Isus cu întrebarea: „Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?” Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El” (Ioan 6:28-29).

  Întrebarea este: ce înseamnă să crezi? Dacă lucrarea pe care o cere Dumnezeu este să credem, cum facem noi aceasta în mod practic? Cum căpătăm noi credinţă? Cum dobândim încredere? Oare prin a ne strădui din greu să fim mai încrezători?

  În relaţiile noastre cu semenii noştri, două lucruri sunt necesare pentru ca noi să căpătăm încredere în cineva. Mai întâi, persoana trebuie să fie într-adevăr vrednică de încredere. În al doilea rând, noi trebuie să ajungem să cunoaştem bine acea persoană. De obicei noi nu ne încredem într-o anumită persoană dacă nu o cunoaştem destul de bine. Apoi, după ce am cunoscut persoana, ne încredem în ea în mod spontan, fără să ne impunem lucrul acesta în mod voit. Dumnezeu este vrednic de toată încrederea. Dacă îl cunoşti te vei încrede în El în mod natural, spontan. Dacă nu-L cunoşti vei manifesta lipsă de încredere.

  Aşadar cum învăţăm noi să ne încredem în Dumnezeu? Noi realizăm acesta prin a căuta să-L cunoaştem cât mai bine. Dumnezeu te invită să fii mai mult decât unul care trăieşte bine viaţa de credinţă. El te invită să fii prietenul Lui, să-L cunoşti pe El şi puterea Lui. Acesta este adevăratul creştinism.

  Majoritatea membrilor bisericii de astăzi se bazează pe ceea ce ei pot realiza, în loc de a căuta acea legătură personală de prietenie cu Dumnezeu. Potrivit unor recente sondaje numai unul din cinci îşi iau zilnic timp ca să-L cunoască pe Dumnezeu. Ceea ce încearcă ceilalţi, este să producă mere neavând la dispoziţie pomul respectiv. În lipsa unei legături continue cu Dumnezeu, încrederea, roadele şi în general o trăire cu adevărat creştină nu pot exista cu adevărat.

  A cunoaște o persoană înseamnă a te încrede în ea - 2017. Dumnezeu te invită să fii mai mult decât unul care trăieşte bine viaţa de credinţă. El te invită să fii prietenul Lui, să-L cunoşti pe El şi puterea Lui. Acesta este adevăratul creştinism.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...