Articolul precedentDieta pentru anul 2000
  Articolul următorDarul Sabatului

  A fi creștin înseamnă a-L cunoaște de Isus

  „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată.” Ioan 6:35

  Probabil că cel mai mare discurs al lui Isus despre importanţă legăturii cu El este cel din Ioan 6. Acest capitol nu trebuie citit în grabă. Învăţătura este profundă. Se întâlnesc aici expresii ca acestea: „Isus le-a zis: ’Eu sunt pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată’”. „Cine crede în Mine are viaţa veşnică.” „Eu sunt Pâinea vieţii. Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi sunt morţi. Această pâine se coboară din cer, ca omul să mănânce din ea şi să nu moară”. „ Dacă nu mâncaţi trupul Fiului Omului, şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă”. „Cine mănâncă trupul Meu, şi bea sângele Meu, rămâne în Mine, şi Eu rămân în el.” „Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: ’Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?’” „Din clipa aceea, mulţi din ucenicii Lui s-au întors înapoi, şi nu mai umblau cu El.”

  Renunţarea la sine şi întărirea legăturii cu Dumnezeu constituie baza vieţuirii creştine. Mulţi dintre aşa-zişii creştini se vor poticni de o astfel de declaraţie şi vor exclama: „Nu, mulţumesc. Eu vreau o religie, un creştinism, care să-mi permită să-mi controlez singur viaţa.” Este nevoie de umilinţă să vii la Isus şi să-I zici: „Doamne, ai dreptate. În puterile mele nu pot trăi viaţa pe care Tu vrei ca eu s-o trăiesc. Vreau să-Ţi predau Ţie întreaga mea viaţă.” Dacă există în viaţa ta lupte şi probleme cărora ai dori să le găseşti rezolvarea cea mai potrivită, te invit să cunoşti mai îndeaproape pe Dumnezeu.

  Cum stabilim, şi apoi întreţinem noi legătura noastră cu Dumnezeu? Iată o reţetă: Ia-ţi timp în fiecare dimineaţă, când, fiind de unul singur, să-L cauţi pe Isus prin studiu şi rugăciune. Numai în felul acesta poţi avea parte de harul Său. Aceasta este tot ceea ce poţi face ca să devii şi să rămâi un adevărat creştin. Dacă nu ai o astfel de legătură cu Dumnezeu, nu eşti creştin adevărat. Sunt destui membri în biserică astăzi care nu cunosc de fapt pe Dumnezeu şi cărora nu le pasă de fapt prea mult dacă cunosc sau nu pe Isus. Ei sunt preocupaţi numai de aparenţe. Dumnezeu ne invită la ceva mai mult. El ne invită să experimentăm în vieţile noastre prezenţa Sa continuă şi puterea Sa. Acesta este creştinismul adevărat.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...