Articolul precedentDieta pentru anul 2000
  Articolul următorDarul Sabatului

  A fi creștin înseamnă a-L cunoaște de Isus

  „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată.” Ioan 6:35

  Probabil că cel mai mare discurs al lui Isus despre importanţă legăturii cu El este cel din Ioan 6. Acest capitol nu trebuie citit în grabă. Învăţătura este profundă. Se întâlnesc aici expresii ca acestea: „Isus le-a zis: ’Eu sunt pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată’”. „Cine crede în Mine are viaţa veşnică.” „Eu sunt Pâinea vieţii. Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi sunt morţi. Această pâine se coboară din cer, ca omul să mănânce din ea şi să nu moară”. „ Dacă nu mâncaţi trupul Fiului Omului, şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă”. „Cine mănâncă trupul Meu, şi bea sângele Meu, rămâne în Mine, şi Eu rămân în el.” „Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: ’Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?’” „Din clipa aceea, mulţi din ucenicii Lui s-au întors înapoi, şi nu mai umblau cu El.”

  Renunţarea la sine şi întărirea legăturii cu Dumnezeu constituie baza vieţuirii creştine. Mulţi dintre aşa-zişii creştini se vor poticni de o astfel de declaraţie şi vor exclama: „Nu, mulţumesc. Eu vreau o religie, un creştinism, care să-mi permită să-mi controlez singur viaţa.” Este nevoie de umilinţă să vii la Isus şi să-I zici: „Doamne, ai dreptate. În puterile mele nu pot trăi viaţa pe care Tu vrei ca eu s-o trăiesc. Vreau să-Ţi predau Ţie întreaga mea viaţă.” Dacă există în viaţa ta lupte şi probleme cărora ai dori să le găseşti rezolvarea cea mai potrivită, te invit să cunoşti mai îndeaproape pe Dumnezeu.

  Cum stabilim, şi apoi întreţinem noi legătura noastră cu Dumnezeu? Iată o reţetă: Ia-ţi timp în fiecare dimineaţă, când, fiind de unul singur, să-L cauţi pe Isus prin studiu şi rugăciune. Numai în felul acesta poţi avea parte de harul Său. Aceasta este tot ceea ce poţi face ca să devii şi să rămâi un adevărat creştin. Dacă nu ai o astfel de legătură cu Dumnezeu, nu eşti creştin adevărat. Sunt destui membri în biserică astăzi care nu cunosc de fapt pe Dumnezeu şi cărora nu le pasă de fapt prea mult dacă cunosc sau nu pe Isus. Ei sunt preocupaţi numai de aparenţe. Dumnezeu ne invită la ceva mai mult. El ne invită să experimentăm în vieţile noastre prezenţa Sa continuă şi puterea Sa. Acesta este creştinismul adevărat.

  A fi creștin înseamnă a-L cunoaște de Isus - 2017. Ia-ţi timp în fiecare dimineaţă, când, fiind de unul singur, să-L cauţi pe Isus prin studiu şi rugăciune. Numai în felul acesta poţi avea parte de harul Său. Aceasta este tot ceea ce poţi face ca să devii şi să rămâi un adevărat creştin.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.