Articolul precedentDieta pentru anul 2000
  Articolul următorDarul Sabatului

  A fi creștin înseamnă a-L cunoaște de Isus

  „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată.” Ioan 6:35

  Probabil că cel mai mare discurs al lui Isus despre importanţă legăturii cu El este cel din Ioan 6. Acest capitol nu trebuie citit în grabă. Învăţătura este profundă. Se întâlnesc aici expresii ca acestea: „Isus le-a zis: ’Eu sunt pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată’”. „Cine crede în Mine are viaţa veşnică.” „Eu sunt Pâinea vieţii. Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi sunt morţi. Această pâine se coboară din cer, ca omul să mănânce din ea şi să nu moară”. „ Dacă nu mâncaţi trupul Fiului Omului, şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă”. „Cine mănâncă trupul Meu, şi bea sângele Meu, rămâne în Mine, şi Eu rămân în el.” „Mulţi din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: ’Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?’” „Din clipa aceea, mulţi din ucenicii Lui s-au întors înapoi, şi nu mai umblau cu El.”

  Renunţarea la sine şi întărirea legăturii cu Dumnezeu constituie baza vieţuirii creştine. Mulţi dintre aşa-zişii creştini se vor poticni de o astfel de declaraţie şi vor exclama: „Nu, mulţumesc. Eu vreau o religie, un creştinism, care să-mi permită să-mi controlez singur viaţa.” Este nevoie de umilinţă să vii la Isus şi să-I zici: „Doamne, ai dreptate. În puterile mele nu pot trăi viaţa pe care Tu vrei ca eu s-o trăiesc. Vreau să-Ţi predau Ţie întreaga mea viaţă.” Dacă există în viaţa ta lupte şi probleme cărora ai dori să le găseşti rezolvarea cea mai potrivită, te invit să cunoşti mai îndeaproape pe Dumnezeu.

  Cum stabilim, şi apoi întreţinem noi legătura noastră cu Dumnezeu? Iată o reţetă: Ia-ţi timp în fiecare dimineaţă, când, fiind de unul singur, să-L cauţi pe Isus prin studiu şi rugăciune. Numai în felul acesta poţi avea parte de harul Său. Aceasta este tot ceea ce poţi face ca să devii şi să rămâi un adevărat creştin. Dacă nu ai o astfel de legătură cu Dumnezeu, nu eşti creştin adevărat. Sunt destui membri în biserică astăzi care nu cunosc de fapt pe Dumnezeu şi cărora nu le pasă de fapt prea mult dacă cunosc sau nu pe Isus. Ei sunt preocupaţi numai de aparenţe. Dumnezeu ne invită la ceva mai mult. El ne invită să experimentăm în vieţile noastre prezenţa Sa continuă şi puterea Sa. Acesta este creştinismul adevărat.

  A fi creștin înseamnă a-L cunoaște de Isus - 2017. Ia-ţi timp în fiecare dimineaţă, când, fiind de unul singur, să-L cauţi pe Isus prin studiu şi rugăciune. Numai în felul acesta poţi avea parte de harul Său. Aceasta este tot ceea ce poţi face ca să devii şi să rămâi un adevărat creştin.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...