Articolul precedentDarul Sabatului
  Articolul următorAlergând în alergarea cea bună

  Împărtășirea cu trupul și sângele lui Isus

  „Dacă nu mâncaţi trupul Fiului Omului, şi dacă nu beţi sângele Lui, n-aveţi viaţa în voi înşivă.” Ioan 6:53

  La prima vedere, ideea de a mânca trupul lui Hristos, şi a bea sângele Lui pare ciudată. La fel li s-a părut şi celor care au auzit-o direct de la Isus. Dar comentariul inspirat ne dă o explicaţie clară a înţelesului acestui pasaj.

  „Primirea Cuvântului, pâinea cerească, se declară a fi primirea în inimă a lui Isus însuşi. Pe măsură ce primim Cuvântul lui Dumnezeu în inimă, noi ne împărtăşim cu sângele şi trupul Fiului lui Dumnezeu. Atunci mintea ne este luminată sprea a primi şi mai mult din Cuvântul care ne-a fost sădit în inimă, pentru ca, prin aceasta, creşterea noastră să continue. Omul este chemat să mănânce şi să mestece Cuvântul; dar dacă inima nu este deschisă, dacă omul nu însetează după Cuvânt, dacă el nu se lasă învăţat de Dumnezeu, Cuvântul va fi înţeles greşit, interpretat greşit şi aplicat greşit.

  „După cum sângele este produs în corp din hrana fizică, tot aşa şi Hristos ia fiinţă în lăuntrul nostru din hrana spirituală pe care o constituie Cuvântul lui Dumnezeu, reprezentat de trupul şi sângele Mântuitorului. În lăuntrul aceluia care se hrăneşte cu o astfel de hrană ia fiinţă Hristos, nădejdea slavei. Cuvântul scris oferă căutătorului sincer trupul şi sângele Fiului lui Dumnezeu; prin ascultarea de acest Cuvânt noi devenim părtaşi de fire dumnezeiască. După cum nevoia noastră de hrană fizică nu este satisfăcută pentru totdeauna printr-o singură împărtăşire, tot aşa şi Cuvântul lui Dumnezeu trebuie primit zilnic spre a satisface în mod corespunzător nevoile noastre spirituale.

  După cum viaţa trupului este întreţinută de sânge, tot aşa şi viaţa spirituală nu poate fi menţinută în lipsa împărtăşirii cu sângele lui Hristos. El este viaţa noastră, la fel cum viaţa trupească depinde de sângele trupului… Din cauza uzurii şi a pierderilor, trupul trebuie reînnoit zilnic prin hrana adusă de sânge. Tot aşa, noi avem nevoie de o hrănire continuă cu Cuvântul lui Dumnezeu, a cărui cunoaştere înseamnă viaţă veşnică. Acest Cuvânt trebuie să fie mâncarea şi băutura noastră. Numai în aceasta îşi poate găsi sufletul nostru hrana şi vitalitatea de care are nevoie. Noi trebuie să ne alimentăm cu aceste instrucţiuni preţioase, pentru a putea fi înnoiţi în duhul minţii noastre, şi pentru a creşte cu adevărat în Hristos.” Ellen G. White, Review and Herald, 23 noiembrie 1897.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...