O lucrare care cere timp

  „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, el zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” Isaia 40:31

  Ia-ţi timp. Isus face o analogie între viaţa fizică şi cea spirituală: ele sunt susţinute în acelaşi fel. De aici învăţăm principiile de bază după care să ne conducem pentru a stabili o legătură corespunzătoare cu El. Cam ce greutate am atinge noi dacă am petrece tot atâta timp pentru a ne hrăni fizic cât petrecem în cămăruţă, în legătură personală cu Dumnezeu?

  „Ar fi bine ca noi să petrecem o oră de meditaţie în fiecare zi contemplând viaţa Domnului Hristos.” – Hristos Lumina Lumii, p. 83. Asta nu înseamnă că trebuie să cronometrezi acel timp în aşa fel încât să fii sigur că petreci zilnic exact 60 de minute de comuniune cu Dumnezeu. Dar, aceasta înseamnă totuşi mai mult decât a citi în grabă câteva texte din scriptură. Noi trebuie să dedicăm acestei lucrări o perioadă semnificativă din timpul nostru; cel puţin tot atâta cât dedicăm hrănirii fizice.

  Tu zici: „N-am destul timp. ” Lasă-mă te rog să-ţi reamintesc că tu găseşti timp pentru tot ceea ce consideri a fi important. Motivul pentru care mulţi oameni nu petrec zilnic destul timp în legătură cu Hristos este că pur şi simplu ei nu cred că lucrul acesta este chiar aşa de important. Dacă n-ar fi aşa, ei ar găsi timpul necesar.

  Dacă eu nu cred că este important să petrec timp pentru a-L cunoaşte mai bine pe Isus, probabil că eu gândesc că este posibil să fii mântuit pe o altă cale decât prin a-L cunoaşte pe El. Şi dacă cineva nu depinde de Isus, atunci acea persoană se bazează pe propriile-i puteri. Deci motivul principal pentru care oamenii nu petrec timp în a-L contempla pe Isus şi a stabili şi întreţine o continuă legătură cu El, este că ei încă cred că mântuirea se obţine pe baza eforturilor personale.

  Este adevărat că a trăi o viaţă devoţională se poate considera ca nefiind altceva decât o altă „faptă bună”. A petrece zilnic suficient timp în studiu şi rugăciune nu-ţi poate garanta că vei avea o bună sănătate spirituală mai mult decât a mânca sănătos îţi poate garanta că vei avea o bună sănătate fizică. Ceea ce este însă absolut sigur este că nu poţi fi sănătos fără a face aceasta! Ioan 17:3: „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” A cunoaşte pe Dumnezeu este lucrul cel mai important atunci când vorbim despre viaţa veşnică, şi de asemenea acesta este scopul principal al vieţii devoţionale.

  O lucrare care cere timp - 2017. Tu găseşti timp pentru tot ceea ce consideri a fi important. Motivul pentru care mulţi oameni nu petrec zilnic destul timp în legătură cu Hristos este că pur şi simplu ei nu cred că lucrul acesta este chiar aşa de important. Dacă n-ar fi aşa, ei ar găsi timpul necesar.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...