O lucrare care cere timp

  „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, el zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” Isaia 40:31

  Ia-ţi timp. Isus face o analogie între viaţa fizică şi cea spirituală: ele sunt susţinute în acelaşi fel. De aici învăţăm principiile de bază după care să ne conducem pentru a stabili o legătură corespunzătoare cu El. Cam ce greutate am atinge noi dacă am petrece tot atâta timp pentru a ne hrăni fizic cât petrecem în cămăruţă, în legătură personală cu Dumnezeu?

  „Ar fi bine ca noi să petrecem o oră de meditaţie în fiecare zi contemplând viaţa Domnului Hristos.” – Hristos Lumina Lumii, p. 83. Asta nu înseamnă că trebuie să cronometrezi acel timp în aşa fel încât să fii sigur că petreci zilnic exact 60 de minute de comuniune cu Dumnezeu. Dar, aceasta înseamnă totuşi mai mult decât a citi în grabă câteva texte din scriptură. Noi trebuie să dedicăm acestei lucrări o perioadă semnificativă din timpul nostru; cel puţin tot atâta cât dedicăm hrănirii fizice.

  Tu zici: „N-am destul timp. ” Lasă-mă te rog să-ţi reamintesc că tu găseşti timp pentru tot ceea ce consideri a fi important. Motivul pentru care mulţi oameni nu petrec zilnic destul timp în legătură cu Hristos este că pur şi simplu ei nu cred că lucrul acesta este chiar aşa de important. Dacă n-ar fi aşa, ei ar găsi timpul necesar.

  Dacă eu nu cred că este important să petrec timp pentru a-L cunoaşte mai bine pe Isus, probabil că eu gândesc că este posibil să fii mântuit pe o altă cale decât prin a-L cunoaşte pe El. Şi dacă cineva nu depinde de Isus, atunci acea persoană se bazează pe propriile-i puteri. Deci motivul principal pentru care oamenii nu petrec timp în a-L contempla pe Isus şi a stabili şi întreţine o continuă legătură cu El, este că ei încă cred că mântuirea se obţine pe baza eforturilor personale.

  Este adevărat că a trăi o viaţă devoţională se poate considera ca nefiind altceva decât o altă „faptă bună”. A petrece zilnic suficient timp în studiu şi rugăciune nu-ţi poate garanta că vei avea o bună sănătate spirituală mai mult decât a mânca sănătos îţi poate garanta că vei avea o bună sănătate fizică. Ceea ce este însă absolut sigur este că nu poţi fi sănătos fără a face aceasta! Ioan 17:3: „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” A cunoaşte pe Dumnezeu este lucrul cel mai important atunci când vorbim despre viaţa veşnică, şi de asemenea acesta este scopul principal al vieţii devoţionale.

  O lucrare care cere timp - 2017. Tu găseşti timp pentru tot ceea ce consideri a fi important. Motivul pentru care mulţi oameni nu petrec zilnic destul timp în legătură cu Hristos este că pur şi simplu ei nu cred că lucrul acesta este chiar aşa de important. Dacă n-ar fi aşa, ei ar găsi timpul necesar.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...