O lucrare care cere timp

  „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, el zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” Isaia 40:31

  Ia-ţi timp. Isus face o analogie între viaţa fizică şi cea spirituală: ele sunt susţinute în acelaşi fel. De aici învăţăm principiile de bază după care să ne conducem pentru a stabili o legătură corespunzătoare cu El. Cam ce greutate am atinge noi dacă am petrece tot atâta timp pentru a ne hrăni fizic cât petrecem în cămăruţă, în legătură personală cu Dumnezeu?

  „Ar fi bine ca noi să petrecem o oră de meditaţie în fiecare zi contemplând viaţa Domnului Hristos.” – Hristos Lumina Lumii, p. 83. Asta nu înseamnă că trebuie să cronometrezi acel timp în aşa fel încât să fii sigur că petreci zilnic exact 60 de minute de comuniune cu Dumnezeu. Dar, aceasta înseamnă totuşi mai mult decât a citi în grabă câteva texte din scriptură. Noi trebuie să dedicăm acestei lucrări o perioadă semnificativă din timpul nostru; cel puţin tot atâta cât dedicăm hrănirii fizice.

  Tu zici: „N-am destul timp. ” Lasă-mă te rog să-ţi reamintesc că tu găseşti timp pentru tot ceea ce consideri a fi important. Motivul pentru care mulţi oameni nu petrec zilnic destul timp în legătură cu Hristos este că pur şi simplu ei nu cred că lucrul acesta este chiar aşa de important. Dacă n-ar fi aşa, ei ar găsi timpul necesar.

  Dacă eu nu cred că este important să petrec timp pentru a-L cunoaşte mai bine pe Isus, probabil că eu gândesc că este posibil să fii mântuit pe o altă cale decât prin a-L cunoaşte pe El. Şi dacă cineva nu depinde de Isus, atunci acea persoană se bazează pe propriile-i puteri. Deci motivul principal pentru care oamenii nu petrec timp în a-L contempla pe Isus şi a stabili şi întreţine o continuă legătură cu El, este că ei încă cred că mântuirea se obţine pe baza eforturilor personale.

  Este adevărat că a trăi o viaţă devoţională se poate considera ca nefiind altceva decât o altă „faptă bună”. A petrece zilnic suficient timp în studiu şi rugăciune nu-ţi poate garanta că vei avea o bună sănătate spirituală mai mult decât a mânca sănătos îţi poate garanta că vei avea o bună sănătate fizică. Ceea ce este însă absolut sigur este că nu poţi fi sănătos fără a face aceasta! Ioan 17:3: „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” A cunoaşte pe Dumnezeu este lucrul cel mai important atunci când vorbim despre viaţa veşnică, şi de asemenea acesta este scopul principal al vieţii devoţionale.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...