Articolul precedentAtingerea vindecătoare a muzicii
  Articolul următorApa amară

  Adună atât cât îți lipsește

  „Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi au murit Pâinea care se pogoară din cer, este de aşa fel, ca cineva să mânânce din ea, şi să nu moară.” Ioan 6:49-50

  Isus sugerează o comparaţie între El, ca Pâine a vieţii, şi mana care fusese dată poporului Israel ca pâine cerească. Să luăm aminte la relatarea despre mană din Exod 16 şi legătura ei cu subiectul împărtăşirii cu pâinea vieţii.

  Mana căzuse chiar în noaptea trecută, şi copiii lui Israel se întrebau ce putea fi aceasta. De fapt aşa au şi numit-o: „Ce este aceasta?” Asta este semnificaţia cuvântului manna.

  „Moise le-a zis: Este pâinea pe care v-o dă Domnul ca hrană. Iată ce a poruncit Domnul: „Fiecare din voi să strângă cât îi trebuie pentru hrană…” (Exod 13:15-16). Ce înseamnă „să strângă cât îi trebuie pentru hrană”? În primul rând aici se face referire la numărul de oameni din fiecare familie, dar mai este aici un principiu pe care-l putem aplica pentru vieţile noastre.

  Când locuiam în Glendale, într-una din zile m-am dus să fac o vizită fratelui H.M.S. Richards care locuia în apropiere. Acolo am discutat despre lipsa de putere a pastorilor creştini. Şi el a zis la un moment dat: „Ştii ce, prea puţini dintre noi petrec măcar patru ore pe zi în comuniune cu Dumnezeu. Aceasta este cea mai mare problemă a noastră!” Eu, luat prin surprindere, am zis: „Aăă… da, asta-i destul de rău, nu-i aşa?” ştiind că eu nu petreceam nici măcar atâta pe-atunci.

  Ce-ai face dacă ai lua hotărârea ca mâine dimineaţă să petreci patru ore în comuniune cu Dumnezeu? Ai reuşi să umpli acele patru ore? Ce crezi că ai putea face sau spune timp de patru ore? Ai auzit vreodată de unii care petrec nopţi întregi în rugăciune? Nu-i aşa că te-ai întrebat despre ce s-or fi rugând atâta?

  „Fiecare din voi să strângă cât îi trebuie pentru hrană.” O oră preţioasă în comuniune cu Dumnezeu – poţi tu să te hotărăşti să faci asta? Dar o jumătate de oră? Sau poate că măsura de timp va fi diferită potrivit cu creşterea şi maturizarea ta în credinţă. Este posibil ca începătorul în ale credinţei să nu ştie ce să facă cu cele cinci minute pe care s-a hotărât să le petreacă cu Dumnezeu? Este posibil ca credinciosul matur să nu poată găsi destul timp pentru legătura lui cu Dumnezeu? „Israeliţii… au strâns, unii mai mult, alţii mai puţin” (versetul 17). Dar cel puţin fiecare a strâns o oarecare cantitate.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...