Articolul precedentAtingerea vindecătoare a muzicii
  Articolul următorApa amară

  Adună atât cât îți lipsește

  „Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi au murit Pâinea care se pogoară din cer, este de aşa fel, ca cineva să mânânce din ea, şi să nu moară.” Ioan 6:49-50

  Isus sugerează o comparaţie între El, ca Pâine a vieţii, şi mana care fusese dată poporului Israel ca pâine cerească. Să luăm aminte la relatarea despre mană din Exod 16 şi legătura ei cu subiectul împărtăşirii cu pâinea vieţii.

  Mana căzuse chiar în noaptea trecută, şi copiii lui Israel se întrebau ce putea fi aceasta. De fapt aşa au şi numit-o: „Ce este aceasta?” Asta este semnificaţia cuvântului manna.

  „Moise le-a zis: Este pâinea pe care v-o dă Domnul ca hrană. Iată ce a poruncit Domnul: „Fiecare din voi să strângă cât îi trebuie pentru hrană…” (Exod 13:15-16). Ce înseamnă „să strângă cât îi trebuie pentru hrană”? În primul rând aici se face referire la numărul de oameni din fiecare familie, dar mai este aici un principiu pe care-l putem aplica pentru vieţile noastre.

  Când locuiam în Glendale, într-una din zile m-am dus să fac o vizită fratelui H.M.S. Richards care locuia în apropiere. Acolo am discutat despre lipsa de putere a pastorilor creştini. Şi el a zis la un moment dat: „Ştii ce, prea puţini dintre noi petrec măcar patru ore pe zi în comuniune cu Dumnezeu. Aceasta este cea mai mare problemă a noastră!” Eu, luat prin surprindere, am zis: „Aăă… da, asta-i destul de rău, nu-i aşa?” ştiind că eu nu petreceam nici măcar atâta pe-atunci.

  Ce-ai face dacă ai lua hotărârea ca mâine dimineaţă să petreci patru ore în comuniune cu Dumnezeu? Ai reuşi să umpli acele patru ore? Ce crezi că ai putea face sau spune timp de patru ore? Ai auzit vreodată de unii care petrec nopţi întregi în rugăciune? Nu-i aşa că te-ai întrebat despre ce s-or fi rugând atâta?

  „Fiecare din voi să strângă cât îi trebuie pentru hrană.” O oră preţioasă în comuniune cu Dumnezeu – poţi tu să te hotărăşti să faci asta? Dar o jumătate de oră? Sau poate că măsura de timp va fi diferită potrivit cu creşterea şi maturizarea ta în credinţă. Este posibil ca începătorul în ale credinţei să nu ştie ce să facă cu cele cinci minute pe care s-a hotărât să le petreacă cu Dumnezeu? Este posibil ca credinciosul matur să nu poată găsi destul timp pentru legătura lui cu Dumnezeu? „Israeliţii… au strâns, unii mai mult, alţii mai puţin” (versetul 17). Dar cel puţin fiecare a strâns o oarecare cantitate.

  Adună atât cât îți lipsește - 2017. „Fiecare din voi să strângă cât îi trebuie pentru hrană.” O oră preţioasă în comuniune cu Dumnezeu - poţi tu să te hotărăşti să faci asta? Dar o jumătate de oră? Sau poate că măsura de timp va fi diferită potrivit cu creşterea şi maturizarea ta în credinţă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...