Articolul precedentAtingerea vindecătoare a muzicii
  Articolul următorApa amară

  Adună atât cât îți lipsește

  „Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi au murit Pâinea care se pogoară din cer, este de aşa fel, ca cineva să mânânce din ea, şi să nu moară.” Ioan 6:49-50

  Isus sugerează o comparaţie între El, ca Pâine a vieţii, şi mana care fusese dată poporului Israel ca pâine cerească. Să luăm aminte la relatarea despre mană din Exod 16 şi legătura ei cu subiectul împărtăşirii cu pâinea vieţii.

  Mana căzuse chiar în noaptea trecută, şi copiii lui Israel se întrebau ce putea fi aceasta. De fapt aşa au şi numit-o: „Ce este aceasta?” Asta este semnificaţia cuvântului manna.

  „Moise le-a zis: Este pâinea pe care v-o dă Domnul ca hrană. Iată ce a poruncit Domnul: „Fiecare din voi să strângă cât îi trebuie pentru hrană…” (Exod 13:15-16). Ce înseamnă „să strângă cât îi trebuie pentru hrană”? În primul rând aici se face referire la numărul de oameni din fiecare familie, dar mai este aici un principiu pe care-l putem aplica pentru vieţile noastre.

  Când locuiam în Glendale, într-una din zile m-am dus să fac o vizită fratelui H.M.S. Richards care locuia în apropiere. Acolo am discutat despre lipsa de putere a pastorilor creştini. Şi el a zis la un moment dat: „Ştii ce, prea puţini dintre noi petrec măcar patru ore pe zi în comuniune cu Dumnezeu. Aceasta este cea mai mare problemă a noastră!” Eu, luat prin surprindere, am zis: „Aăă… da, asta-i destul de rău, nu-i aşa?” ştiind că eu nu petreceam nici măcar atâta pe-atunci.

  Ce-ai face dacă ai lua hotărârea ca mâine dimineaţă să petreci patru ore în comuniune cu Dumnezeu? Ai reuşi să umpli acele patru ore? Ce crezi că ai putea face sau spune timp de patru ore? Ai auzit vreodată de unii care petrec nopţi întregi în rugăciune? Nu-i aşa că te-ai întrebat despre ce s-or fi rugând atâta?

  „Fiecare din voi să strângă cât îi trebuie pentru hrană.” O oră preţioasă în comuniune cu Dumnezeu – poţi tu să te hotărăşti să faci asta? Dar o jumătate de oră? Sau poate că măsura de timp va fi diferită potrivit cu creşterea şi maturizarea ta în credinţă. Este posibil ca începătorul în ale credinţei să nu ştie ce să facă cu cele cinci minute pe care s-a hotărât să le petreacă cu Dumnezeu? Este posibil ca credinciosul matur să nu poată găsi destul timp pentru legătura lui cu Dumnezeu? „Israeliţii… au strâns, unii mai mult, alţii mai puţin” (versetul 17). Dar cel puţin fiecare a strâns o oarecare cantitate.

  Adună atât cât îți lipsește - 2017. „Fiecare din voi să strângă cât îi trebuie pentru hrană.” O oră preţioasă în comuniune cu Dumnezeu - poţi tu să te hotărăşti să faci asta? Dar o jumătate de oră? Sau poate că măsura de timp va fi diferită potrivit cu creşterea şi maturizarea ta în credinţă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...