Articolul precedentApa amară
  Articolul următorPoţi alege viaţa sau moartea

  Mana de ieri nu mai este bună și astăzi

  „Astfel, în toate dimineţile, fiecare strângea cât îi trebuia pentru hrană; şi, când venea căldura soarelui, se topea” Exod 16:21

  Copiii lui Israel au urmat îndemnul lui Moise strângând zilnic mana, pâinea cerească, potrivit cu nevoile lor personale. Şi Moise le-a zis: „Nimeni să nu lase ceva din ea până a doua zi dimineaţă”. Oare ce putem învăţa de aici pentru a îmbunătăţi viaţa noastră devoţională?

  Aş vrea să vă sugerez că unul din motivele pentru care oamenii au greutăţi în trăirea lor creştină este că ei încearcă să se sprijinească astăzi pe ceva care s-a petrecut ieri. Nu merge. Viaţa creştină se bazează pe principiul troleibuzului şi nu pe principiul bateriei! Noi nu putem stoca religie.

  Unii israeliţi n-au urmat sfatul lui Moise şi, lăsând mană pentru a doua zi, au văzut că „a făcut viermi şi s-a împuţit”. Este oare posibil ca aşa ceva să se petrecă şi în viaţa de credinţă?

  Experienţa de ieri nu mai este îndestulătoare pentru astăzi. Aici au căzut mulţi creştini. Ei au auzit că o viaţă de consacrare, de devoţiune, de legătură cu Dumnezeu, este foarte importantă. Ei „încearcă” pentru o zi sau două, apoi sar peste o săptămână întreagă, apoi se apucă din nou pentru o vreme. Ei încep şi apoi se lasă. Iar încep, iar se lasă. Apoi trag concluzia: „Nu merge.” Normal că nu merge! Este posibil să fii destul de religios ca să te simţi mizerabil dar nu îndeajuns pentru o legătură corespunzătoare cu Dumnezeu.

  Statornicia este foarte importantă în problema comuniunii zilnice cu Dumnezeu. Isus a zis: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze” (Luca 9:23).

  Aşadar copiii lui Israel adunau mană „în toate dimineţile, fiecare strângea cât îi trebuia pentru hrană; şi, când venea căldura soarelui, se topea.” Ţi s-a întâmplat ca viaţa ta devoţională să se reducă la o scurtă rugăciune pe care s-o rosteşti seara înainte de a cădea în pat? Mulţi au descoperit că atunci când în loc de a studia şi a se ruga seara, au făcut aceasta dimineaţa, o importantă schimbare a avut loc în viaţa lor. Rugăciunea lor nu a mai fost: „Doamne, iartă păcatele şi neputinţa mea” ci ea a devenit un timp de reală comuniune şi părtăşie cu Cerul. Ia-ţi timp la începutul fiecărei zile pentru a-L căuta pe Isus prin studiul Cuvântului Său şi prin rugăciune.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...