Nu face planuri de unul singur

  „Nu stă în puterea omului, când umblă, să-şi îndrepte paşii spre ţintă.” Ieremia 10:23

  V-aţi gândit vreodată cât a depins Isus, în viaţa Lui de pe acest pământ, de legătura Lui cu Tatăl? „Isus nu a făcut nici măcar un singur plan după propria Lui voinţă. El a acceptat planul făcut de Dumnezeu pentru El, şi zi de zi Dumnezeu îi dezvăluia planurile Sale. Tot aşa ar trebui să depindem şi noi de Dumnezeu astfel ca întreaga noastră viaţă să nu fie nimic altceva decât împlinirea voinţei Lui în noi. El va conduce paşii noştri numai în măsura în care noi îi predăm Lui voinţa noastră.” Divina vindecare, p. 479.

  Dacă Isus primea zilnic indicaţii de la Tatăl despre ceea ce trebuia să înfăptuiască, aceasta trebuie că se petrecea dimineaţa! Ar fi fost ridicol ca la sfârşitul zilei Isus să vină la Tatăl şi să-I spună, „Ce planuri ai astăzi pentru Mine Tată?”

  Nu crezi că ar fi minunat ca să fii atât de aproape de Dumnezeu încât El să-ţi poată comunica planurile Sale pentru tine în fiecare zi? Aceasta nu înseamnă ca tu să nu mai faci nici un plan. Ci, dacă ai făcut un anume plan, să fii dispus să-L laşi pe Dumnezeu să întrerupă planurile tale dacă El consideră lucrul acesta ca fiind necesar. „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; aceasta să fie prima grijă a zilei. Rugăciunea ta să fie: „Doamne, vreau să fiu al Tău pe deplin. Depun toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi fă ca toată datoria mea să fie împlinită prin Tine”. Acesta să fie un obiectiv al fiecărei zile. Predă-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă pentru ziua respectivă. Încredinţează-I Lui toate planurile tale, şi roagă-L ca ele să fie împlinite sau abandonate potrivit cu hotărârile providenţei Sale. Făcând aşa tu poţi preda viaţa ta în fiecare zi în mâinile lui Dumnezeu, şi ea să fie astfel modelată tot mai mult şi mai mult după viaţa lui Hristos.” – Calea către Hristos, pagina 70.

  Asemănându-ne tot mai mult lui Hristos, noi vom deveni tot mai capabili de a discerne căile Sale, astfel ca planurile noastre să fie în tot mai deplin acord cu cele ale lui Dumnezeu, şi tot mai puţin nişte simple planuri omeneşti. Timpul petrecut în devoţiune nu este pentru a se poate spune că ne-am îndeplinit o datorie, că ne-am petrecut ora noastră cu Dumnezeu. El este lăsat pentru ca noi să-L cunoaştem pe Dumnezeu, să învăţăm să ne încredem în El, să cunoaştem voia Lui, şi să acceptăm pentru încă o zi meritele jertfei Lui pentru noi. Îl cunoşti tu astăzi pe Dumnezeu? Vei căuta tu şi mâine să-ţi îmbogăţeşti această cunoştinţă?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...