Nu face planuri de unul singur

  „Nu stă în puterea omului, când umblă, să-şi îndrepte paşii spre ţintă.” Ieremia 10:23

  V-aţi gândit vreodată cât a depins Isus, în viaţa Lui de pe acest pământ, de legătura Lui cu Tatăl? „Isus nu a făcut nici măcar un singur plan după propria Lui voinţă. El a acceptat planul făcut de Dumnezeu pentru El, şi zi de zi Dumnezeu îi dezvăluia planurile Sale. Tot aşa ar trebui să depindem şi noi de Dumnezeu astfel ca întreaga noastră viaţă să nu fie nimic altceva decât împlinirea voinţei Lui în noi. El va conduce paşii noştri numai în măsura în care noi îi predăm Lui voinţa noastră.” Divina vindecare, p. 479.

  Dacă Isus primea zilnic indicaţii de la Tatăl despre ceea ce trebuia să înfăptuiască, aceasta trebuie că se petrecea dimineaţa! Ar fi fost ridicol ca la sfârşitul zilei Isus să vină la Tatăl şi să-I spună, „Ce planuri ai astăzi pentru Mine Tată?”

  Nu crezi că ar fi minunat ca să fii atât de aproape de Dumnezeu încât El să-ţi poată comunica planurile Sale pentru tine în fiecare zi? Aceasta nu înseamnă ca tu să nu mai faci nici un plan. Ci, dacă ai făcut un anume plan, să fii dispus să-L laşi pe Dumnezeu să întrerupă planurile tale dacă El consideră lucrul acesta ca fiind necesar. „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; aceasta să fie prima grijă a zilei. Rugăciunea ta să fie: „Doamne, vreau să fiu al Tău pe deplin. Depun toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi fă ca toată datoria mea să fie împlinită prin Tine”. Acesta să fie un obiectiv al fiecărei zile. Predă-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă pentru ziua respectivă. Încredinţează-I Lui toate planurile tale, şi roagă-L ca ele să fie împlinite sau abandonate potrivit cu hotărârile providenţei Sale. Făcând aşa tu poţi preda viaţa ta în fiecare zi în mâinile lui Dumnezeu, şi ea să fie astfel modelată tot mai mult şi mai mult după viaţa lui Hristos.” – Calea către Hristos, pagina 70.

  Asemănându-ne tot mai mult lui Hristos, noi vom deveni tot mai capabili de a discerne căile Sale, astfel ca planurile noastre să fie în tot mai deplin acord cu cele ale lui Dumnezeu, şi tot mai puţin nişte simple planuri omeneşti. Timpul petrecut în devoţiune nu este pentru a se poate spune că ne-am îndeplinit o datorie, că ne-am petrecut ora noastră cu Dumnezeu. El este lăsat pentru ca noi să-L cunoaştem pe Dumnezeu, să învăţăm să ne încredem în El, să cunoaştem voia Lui, şi să acceptăm pentru încă o zi meritele jertfei Lui pentru noi. Îl cunoşti tu astăzi pe Dumnezeu? Vei căuta tu şi mâine să-ţi îmbogăţeşti această cunoştinţă?

  Nu face planuri de unul singur - 2017. Predă-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă pentru ziua respectivă. Încredinţează-I Lui toate planurile tale, şi roagă-L ca ele să fie împlinite sau abandonate potrivit cu hotărârile providenţei Sale. Făcând aşa tu poţi preda viaţa ta în fiecare zi în mâinile lui Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...