Singur cu Dumnezeu

  „Doamne, auzi-mi glasul, dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine, și aştept” Psalm 5:3.

  Aş dori să împărtăşesc cu dumneata metoda pe care eu am găsit-o ca fiind cea mai bună în ce priveşte părtăşia zilnică cu Hristos. Eu am încercat o grămadă de alte metode, unele mai bune, altele mai puţin bune; nici una nu se poate compara însă cu aceasta.

  Ia-ţi la îndemână cartea Hristos Lumina Lumii, care descrie viaţa Domnului Hristos. Începe cu o scurtă rugăciune în care să ceri călăuzirea Duhului Sfânt şi apoi alege un capitol din cartea amintită. În partea de jos a primei pagini din capitolul respectiv stă scris: „Acest capitol se bazează pe cele relatate în… (de exemplu: Ioan 10,1-30)” Caută în Biblie pasajul respectiv şi citeşte-l cu atenţie. Apoi citeşte capitolul respectiv din HLL.

  Când citeşti caută să eviţi a privi cele relatate ca pe nişte simple fapte istorice. Nu te gândi la Nicodim numai ca fiind cineva care a trăit acum două mii de ani; nu privi pe lepros ca fiind un bolnav al antichităţii, şi pe ucenici ca pe nişte personaje ale trecutului îndepărtat. Consideră că eşti alături de Hristos. Nicodim? Tu eşti Nicodim. Leprosul? Tu eşti leprosul. Petru este întrebat de Isus: „Simone, fiul lui Iona, mă iubeşti?” Consideră că tu eşti Petru. Încadrează-te în tabloul respectiv. Tu, înaintea lui Dumnezeu. Tu nu trebuie să citeşti toate acestea numai pentru informare, ci în primul tind pentru a stabili o legătură cu Dumnezeu. De aceea, după ce ai terminat odată cartea, o poţi lua de la început. Tu nu citeşti pentru a te informa ci pentru a menţine o legătură.

  După ce ai terminat de citit capitolul respectiv, meditează la cele citite şi apoi înalţă o rugăciune privitoare la cele citite. Spune: „Doamne, astăzi am citit despre Nicodim. Mă recunosc în acest om. Îmi vine mult mai la îndemână să discut pe teme religioase decât să mă nasc din nou. Dar, Doamne, îmi dau seama că am nevoie de experienţa naşterii din nou. Eu încă nu înţeleg totul în privinţa aceasta, dar te rog să realizezi în mine această experienţă astăzi. Ia Tu în stăpânire fiinţa şi viaţa mea.” Vorbeşte-I dar lui Dumnezeu despre cele studiate. Astfel, vei avea un nou subiect de rugăciune în fiecare dimineaţă, fiindcă ai citit despre o problemă diferită.

  Dacă îţi vei lua timp în fiecare dimineaţă, ca să stabileşti o legătură şi o părtăşie vie cu Dumnezeu, şi dacă vei rămâne lângă El, indiferent ce s-ar întâmpla, tu vei găsi odihna şi pacea despre care vorbea Isus când a zis: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”

  Singur cu Dumnezeu - 2017. Dacă îţi vei lua timp în fiecare dimineaţă, ca să stabileşti o legătură şi o părtăşie vie cu Dumnezeu, şi dacă vei rămâne lângă El, indiferent ce s-ar întâmpla, tu vei găsi odihna şi pacea despre care vorbea Isus când a zis: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...