Singur cu Dumnezeu

  „Doamne, auzi-mi glasul, dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine, și aştept” Psalm 5:3.

  Aş dori să împărtăşesc cu dumneata metoda pe care eu am găsit-o ca fiind cea mai bună în ce priveşte părtăşia zilnică cu Hristos. Eu am încercat o grămadă de alte metode, unele mai bune, altele mai puţin bune; nici una nu se poate compara însă cu aceasta.

  Ia-ţi la îndemână cartea Hristos Lumina Lumii, care descrie viaţa Domnului Hristos. Începe cu o scurtă rugăciune în care să ceri călăuzirea Duhului Sfânt şi apoi alege un capitol din cartea amintită. În partea de jos a primei pagini din capitolul respectiv stă scris: „Acest capitol se bazează pe cele relatate în… (de exemplu: Ioan 10,1-30)” Caută în Biblie pasajul respectiv şi citeşte-l cu atenţie. Apoi citeşte capitolul respectiv din HLL.

  Când citeşti caută să eviţi a privi cele relatate ca pe nişte simple fapte istorice. Nu te gândi la Nicodim numai ca fiind cineva care a trăit acum două mii de ani; nu privi pe lepros ca fiind un bolnav al antichităţii, şi pe ucenici ca pe nişte personaje ale trecutului îndepărtat. Consideră că eşti alături de Hristos. Nicodim? Tu eşti Nicodim. Leprosul? Tu eşti leprosul. Petru este întrebat de Isus: „Simone, fiul lui Iona, mă iubeşti?” Consideră că tu eşti Petru. Încadrează-te în tabloul respectiv. Tu, înaintea lui Dumnezeu. Tu nu trebuie să citeşti toate acestea numai pentru informare, ci în primul tind pentru a stabili o legătură cu Dumnezeu. De aceea, după ce ai terminat odată cartea, o poţi lua de la început. Tu nu citeşti pentru a te informa ci pentru a menţine o legătură.

  După ce ai terminat de citit capitolul respectiv, meditează la cele citite şi apoi înalţă o rugăciune privitoare la cele citite. Spune: „Doamne, astăzi am citit despre Nicodim. Mă recunosc în acest om. Îmi vine mult mai la îndemână să discut pe teme religioase decât să mă nasc din nou. Dar, Doamne, îmi dau seama că am nevoie de experienţa naşterii din nou. Eu încă nu înţeleg totul în privinţa aceasta, dar te rog să realizezi în mine această experienţă astăzi. Ia Tu în stăpânire fiinţa şi viaţa mea.” Vorbeşte-I dar lui Dumnezeu despre cele studiate. Astfel, vei avea un nou subiect de rugăciune în fiecare dimineaţă, fiindcă ai citit despre o problemă diferită.

  Dacă îţi vei lua timp în fiecare dimineaţă, ca să stabileşti o legătură şi o părtăşie vie cu Dumnezeu, şi dacă vei rămâne lângă El, indiferent ce s-ar întâmpla, tu vei găsi odihna şi pacea despre care vorbea Isus când a zis: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Nu putem fi neutri

  Să ne rugăm să îi putem atrage și aprecia pe tineri și pe copii așa cum a făcut-o Isus! PROVOCARE: Caută o modalitate prin care să implici un tânăr într-o activitate de binefacere!

  Adevăr relativ sau absolut?

  Să ne rugăm pentru puterea de a fi hotărâți și categorici, dar totodată blânzi și smeriți cu inima! PROVOCARE: Descoperă și ia măsuri în acel domeniu al vieții unde ți-ai permis să faci cum crezi tu, și nu cum vrea Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...