Singur cu Dumnezeu

  „Doamne, auzi-mi glasul, dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine, și aştept” Psalm 5:3.

  Aş dori să împărtăşesc cu dumneata metoda pe care eu am găsit-o ca fiind cea mai bună în ce priveşte părtăşia zilnică cu Hristos. Eu am încercat o grămadă de alte metode, unele mai bune, altele mai puţin bune; nici una nu se poate compara însă cu aceasta.

  Ia-ţi la îndemână cartea Hristos Lumina Lumii, care descrie viaţa Domnului Hristos. Începe cu o scurtă rugăciune în care să ceri călăuzirea Duhului Sfânt şi apoi alege un capitol din cartea amintită. În partea de jos a primei pagini din capitolul respectiv stă scris: „Acest capitol se bazează pe cele relatate în… (de exemplu: Ioan 10,1-30)” Caută în Biblie pasajul respectiv şi citeşte-l cu atenţie. Apoi citeşte capitolul respectiv din HLL.

  Când citeşti caută să eviţi a privi cele relatate ca pe nişte simple fapte istorice. Nu te gândi la Nicodim numai ca fiind cineva care a trăit acum două mii de ani; nu privi pe lepros ca fiind un bolnav al antichităţii, şi pe ucenici ca pe nişte personaje ale trecutului îndepărtat. Consideră că eşti alături de Hristos. Nicodim? Tu eşti Nicodim. Leprosul? Tu eşti leprosul. Petru este întrebat de Isus: „Simone, fiul lui Iona, mă iubeşti?” Consideră că tu eşti Petru. Încadrează-te în tabloul respectiv. Tu, înaintea lui Dumnezeu. Tu nu trebuie să citeşti toate acestea numai pentru informare, ci în primul tind pentru a stabili o legătură cu Dumnezeu. De aceea, după ce ai terminat odată cartea, o poţi lua de la început. Tu nu citeşti pentru a te informa ci pentru a menţine o legătură.

  După ce ai terminat de citit capitolul respectiv, meditează la cele citite şi apoi înalţă o rugăciune privitoare la cele citite. Spune: „Doamne, astăzi am citit despre Nicodim. Mă recunosc în acest om. Îmi vine mult mai la îndemână să discut pe teme religioase decât să mă nasc din nou. Dar, Doamne, îmi dau seama că am nevoie de experienţa naşterii din nou. Eu încă nu înţeleg totul în privinţa aceasta, dar te rog să realizezi în mine această experienţă astăzi. Ia Tu în stăpânire fiinţa şi viaţa mea.” Vorbeşte-I dar lui Dumnezeu despre cele studiate. Astfel, vei avea un nou subiect de rugăciune în fiecare dimineaţă, fiindcă ai citit despre o problemă diferită.

  Dacă îţi vei lua timp în fiecare dimineaţă, ca să stabileşti o legătură şi o părtăşie vie cu Dumnezeu, şi dacă vei rămâne lângă El, indiferent ce s-ar întâmpla, tu vei găsi odihna şi pacea despre care vorbea Isus când a zis: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”

  Singur cu Dumnezeu - 2017. Dacă îţi vei lua timp în fiecare dimineaţă, ca să stabileşti o legătură şi o părtăşie vie cu Dumnezeu, şi dacă vei rămâne lângă El, indiferent ce s-ar întâmpla, tu vei găsi odihna şi pacea despre care vorbea Isus când a zis: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...