Articolul precedentOtravă în aer
  Articolul următorGelozia îţi poate distruge sanatatea

  Lupta credinței

  „Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” Romani 10:17

  „Dacă te vei angaja în lupta credinţei cu toată puterea de voinţă de care dispui, vei birui.” – Mărturii, vol. 5, p. 513. Care este această luptă a credinţei? Pavel vorbeşte astfel despre ea: „Luptă-te lupta cea bună a credinţei. Apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat.” (1 Timotei 6:12).

  Dacă vei folosi toată puterea ta de voinţă spre a duce lupta credinţei, nu vei mai avea voinţă pentru nimic altceva! Dacă este adevărat că „orice nereuşită a copiilor lui Dumnezeu se datoreşte lipsei lor de credinţă” (Patriarhi şi Profeţi, p. 657), către ce obiectiv credeţi că ar trebui să ne concentrăm cel mai mult atenţia? Oricât ar părea de ciudat, obiectivul principal nu este de a ne strădui să avem mai multă credinţă. Atenţia noastră trebuie să se concentreze către sursa şi totodată subiectul credinţei noastre, care este Isus. De aceea este atât de important ca în fiecare zi să ne luăm timp să-L cunoaştem pe Isus.

  Dacă noi nu petrecem timp în comuniune, în părtăşie cu El, noi nu putem dobândi credinţă, nu vom avea încredere în El. Cea mai bună definiţie a credinţei este că ea însemnează încredere în Dumnezeu (Lucrătorii Evangheliei, p. 259). Nu se poate stabili o relaţie de încredere fără a se petrece timp împreună. Nimeni nu ajunge să cunoască pe cineva dacă cei doi nu petrec timp împreună.

  Relaţiile nu pot exista fără comuniune, după cum nici existenţa fizică nu poate fi posibilă în lipsa hranei. Nastratin a hotărât să-şi dezveţe măgarul de obiceiul de a mai mânca, dar tocmai pe când i se părea că reuşise, bietul animal a dat în primire!

  Dacă nu mai mănânc, eu mai trăiesc o vreme pe baza hranei consumate în prealabil. După aceea voi mai rezista încă o bucată de vreme pe baza rezervelor de grăsime din organism. Oricum, dacă lipsa hranei se prelungeşte prea mult, într-o bună zi voi cădea pradă morţii. La fel şi persoana care a început să experimenteze ceva din viaţa spirituală creştină va putea rezista pentru o oarecare perioadă chiar dacă nu-şi ia timp pentru a-şi hrăni sufletul. Dar mai devreme sau mai târziu el va ajunge la un rău sfârşit. Numai dacă ne vom hrăni zilnic cu Pâinea Vieţii, şi dacă ne vom adăpa regulat din Apa Vie vom putea să ne menţinem o viaţă spirituală puternică şi sănătoasă.

  Lupta credinței - 2017. Numai dacă ne vom hrăni zilnic cu Pâinea Vieţii, şi dacă ne vom adăpa regulat din Apa Vie vom putea să ne menţinem o viaţă spirituală puternică şi sănătoasă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...