Articolul precedentOtravă în aer
  Articolul următorGelozia îţi poate distruge sanatatea

  Lupta credinței

  „Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” Romani 10:17

  „Dacă te vei angaja în lupta credinţei cu toată puterea de voinţă de care dispui, vei birui.” – Mărturii, vol. 5, p. 513. Care este această luptă a credinţei? Pavel vorbeşte astfel despre ea: „Luptă-te lupta cea bună a credinţei. Apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat.” (1 Timotei 6:12).

  Dacă vei folosi toată puterea ta de voinţă spre a duce lupta credinţei, nu vei mai avea voinţă pentru nimic altceva! Dacă este adevărat că „orice nereuşită a copiilor lui Dumnezeu se datoreşte lipsei lor de credinţă” (Patriarhi şi Profeţi, p. 657), către ce obiectiv credeţi că ar trebui să ne concentrăm cel mai mult atenţia? Oricât ar părea de ciudat, obiectivul principal nu este de a ne strădui să avem mai multă credinţă. Atenţia noastră trebuie să se concentreze către sursa şi totodată subiectul credinţei noastre, care este Isus. De aceea este atât de important ca în fiecare zi să ne luăm timp să-L cunoaştem pe Isus.

  Dacă noi nu petrecem timp în comuniune, în părtăşie cu El, noi nu putem dobândi credinţă, nu vom avea încredere în El. Cea mai bună definiţie a credinţei este că ea însemnează încredere în Dumnezeu (Lucrătorii Evangheliei, p. 259). Nu se poate stabili o relaţie de încredere fără a se petrece timp împreună. Nimeni nu ajunge să cunoască pe cineva dacă cei doi nu petrec timp împreună.

  Relaţiile nu pot exista fără comuniune, după cum nici existenţa fizică nu poate fi posibilă în lipsa hranei. Nastratin a hotărât să-şi dezveţe măgarul de obiceiul de a mai mânca, dar tocmai pe când i se părea că reuşise, bietul animal a dat în primire!

  Dacă nu mai mănânc, eu mai trăiesc o vreme pe baza hranei consumate în prealabil. După aceea voi mai rezista încă o bucată de vreme pe baza rezervelor de grăsime din organism. Oricum, dacă lipsa hranei se prelungeşte prea mult, într-o bună zi voi cădea pradă morţii. La fel şi persoana care a început să experimenteze ceva din viaţa spirituală creştină va putea rezista pentru o oarecare perioadă chiar dacă nu-şi ia timp pentru a-şi hrăni sufletul. Dar mai devreme sau mai târziu el va ajunge la un rău sfârşit. Numai dacă ne vom hrăni zilnic cu Pâinea Vieţii, şi dacă ne vom adăpa regulat din Apa Vie vom putea să ne menţinem o viaţă spirituală puternică şi sănătoasă.

  Lupta credinței - 2017. Numai dacă ne vom hrăni zilnic cu Pâinea Vieţii, şi dacă ne vom adăpa regulat din Apa Vie vom putea să ne menţinem o viaţă spirituală puternică şi sănătoasă.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...