Articolul precedentOtravă în aer
  Articolul următorGelozia îţi poate distruge sanatatea

  Lupta credinței

  „Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” Romani 10:17

  „Dacă te vei angaja în lupta credinţei cu toată puterea de voinţă de care dispui, vei birui.” – Mărturii, vol. 5, p. 513. Care este această luptă a credinţei? Pavel vorbeşte astfel despre ea: „Luptă-te lupta cea bună a credinţei. Apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat.” (1 Timotei 6:12).

  Dacă vei folosi toată puterea ta de voinţă spre a duce lupta credinţei, nu vei mai avea voinţă pentru nimic altceva! Dacă este adevărat că „orice nereuşită a copiilor lui Dumnezeu se datoreşte lipsei lor de credinţă” (Patriarhi şi Profeţi, p. 657), către ce obiectiv credeţi că ar trebui să ne concentrăm cel mai mult atenţia? Oricât ar părea de ciudat, obiectivul principal nu este de a ne strădui să avem mai multă credinţă. Atenţia noastră trebuie să se concentreze către sursa şi totodată subiectul credinţei noastre, care este Isus. De aceea este atât de important ca în fiecare zi să ne luăm timp să-L cunoaştem pe Isus.

  Dacă noi nu petrecem timp în comuniune, în părtăşie cu El, noi nu putem dobândi credinţă, nu vom avea încredere în El. Cea mai bună definiţie a credinţei este că ea însemnează încredere în Dumnezeu (Lucrătorii Evangheliei, p. 259). Nu se poate stabili o relaţie de încredere fără a se petrece timp împreună. Nimeni nu ajunge să cunoască pe cineva dacă cei doi nu petrec timp împreună.

  Relaţiile nu pot exista fără comuniune, după cum nici existenţa fizică nu poate fi posibilă în lipsa hranei. Nastratin a hotărât să-şi dezveţe măgarul de obiceiul de a mai mânca, dar tocmai pe când i se părea că reuşise, bietul animal a dat în primire!

  Dacă nu mai mănânc, eu mai trăiesc o vreme pe baza hranei consumate în prealabil. După aceea voi mai rezista încă o bucată de vreme pe baza rezervelor de grăsime din organism. Oricum, dacă lipsa hranei se prelungeşte prea mult, într-o bună zi voi cădea pradă morţii. La fel şi persoana care a început să experimenteze ceva din viaţa spirituală creştină va putea rezista pentru o oarecare perioadă chiar dacă nu-şi ia timp pentru a-şi hrăni sufletul. Dar mai devreme sau mai târziu el va ajunge la un rău sfârşit. Numai dacă ne vom hrăni zilnic cu Pâinea Vieţii, şi dacă ne vom adăpa regulat din Apa Vie vom putea să ne menţinem o viaţă spirituală puternică şi sănătoasă.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...