Sursa puterii lui Isus

  „A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi se ruga acolo.” Marcu 1:35.

  Vorbind despre importanța petrecerii zilnice a unui timp de comuniune şi părtăşie cu Dumnezeu, noi trebuie să luăm aminte la exemplul dat de Isus Însuşi. A petrecut El timp cu Tatăl Său? Ni se spune că zorile îl găseau adesea la poalele muntelui în comuniune cu Dumnezeu.

  „În aceste ore de rugăciune solitară Isus primea înţelepciune şi putere. Să urmăm şi noi exemplul Lui găsindu-ne timp de meditaţie şi comuniune cu Tatăl nostru ceresc la începutul şi sfârşitul fiecărei zile.” – Educaţie, p. 2 59. „Atacat zilnic de ispite şi de conducătorii iudei, Hristos ştia că natura Lui umană trebuia să fie întărită prin rugăciune. El trebuia să rămână în comuniune cu Dumnezeu pentru ca să poată fi o binecuvântare pentru oameni… El a arătat astfel ucenicilor care era sursa puterii Lui. Nici o fiinţă omenească nu poate avea putere adevărată în lipsa părtăşiei zilnice cu Dumnezeu.” – Sfaturi pentru părinţi şi învăţători, p. 323. „Dimineaţă după dimineaţă, după cîteva ore petrecute cu Dumnezeu, Isus aducea oamenilor lumina cerească.” – Parabole, p. 139.

  Dacă pentru a trăi o viaţă de credinţă Isus însuşi a avut nevoie de o astfel de comuniune cu Tatăl, cu cât mai mult avem noi nevoie de lucrul acesta? Credinţa adevărată vine numai ca rezultat al legăturii cu Dumnezeu, prin studierea Cuvântului Său şi prin rugăciune. „Credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos” (Romani 10:17). Fără această continuă relaţie cu Dumnezeu, noi nu vom putea creşte în har. Legătura cu Dumnezeu este de o absolută necesitate.

  Eu obişnuiam să cred că pentru a fi creştin trebuia să încerc din greu să trăiesc o viaţă corectă. Apoi, dacă îmi mai rămânea ceva timp, trebuia să citesc Biblia şi să mă rog puţin. Dar pentru a avea o viaţă creştină continuă, vibrantă şi sănătoasă, noi trebuie să ne luăm timp pentru părtăşie cu Hristos. Asta este tot ce ni se cere. Eforturile noastre trebuie îndreptate numai în această direcţie. Lucrul acesta nu este un accesoriu al vieţii creştine, ci însăşi temelia ei.

  Viaţa noastră spirituală începe când noi venim la Dumnezeu pentru prima oară, şi acceptăm neprihănirea Lui în schimbul păcatelor noastre. Viaţa noastră spirituală continuă şi se dezvoltă prin reînnoirea zilnică a consacrării noastre şi prin petrecerea zilnică a unui timp special de comuniune cu El.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...