Articolul precedentPâine pentru viaţă
  Articolul următorOpt zile de trait

  Încrede-te numai în Dumnezeu

  „Ferice de omul care îşi pune încrederea în Domnul.” Ps. 40:4.

  În timpul unei săptămâni de rugăciune a trebuit să vorbesc unor studenţi la medicină. La sfârşitul întâlnirii i-am rugat să-mi adreseze întrebările lor în scris. Pe primul din bileţelele pe care le-am primit scria: „N-aţi putea să ne spuneţi într-un mod cât mai concret cum să trăim o adevărată viaţă creştină? Daţi-ne un exemplu practic în locul acestor şedinţe de studiu biblic, rugăciune şi mărturisire creştină.”

  Scriptura compară studiul biblic cu „împărtăşirea din Pâinea Vieţii şi Apa Vie. Rugăciunea este numită respiraţia sufletului, iar mărturisirea este asemănată cu exerciţiul fizic. Aşadar o parafrazare a întrebării de mai sus ar putea suna cam aşa: „Frate, n-ai putea să ne spui cât mai concret cum să trăim o viaţă fizică sănătoasă? Daţi-ne un exemplu practic în locul poveștii cu mâncatul, băutul, respiratul şi exerciţiul fizic!”

  Este foarte uşor să pierzi din vedere acest aspect al vieţii de credinţă din cauza faptului că este aşa de simplu. Nu există nici un surogat al vieţii zilnice de comuniune personală cu Dumnezeu. Închinarea în familie şi comunitate au locul lor foarte important. Noi însă trebuie să ne luăm un timp special de legătură cu Dumnezeu în care să ne hrănim sufletul.

  Un coleg pastor mi-a spus într-o zi că el crede că creştinul laic este astăzi atât de ocupat cu câştigarea existenţei zilnice încât nu mai este de aşteptat ca el să petreacă timpul acesta special de comuniune cu Dumnezeu; pastorul urma să facă lucrul acesta pentru el şi apoi să-i transmită beneficiile câştigate în felul acesta. Poţi tu să accepţi această învăţătură? Eu nu pot.

  Aş vrea să subliniez că una din cele mai mari probleme ale creştinismului de astăzi este că oamenii depind tot timpul de alţi oameni. Este plăcut să fii înconjurat de oameni care sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine, care au aceleaşi interese ca şi tine. Dar relaţia mea cu Hristos nu ar trebui să depindă niciodată de faptul dacă un pastor de vază vizitează sau nu comunitatea din care fac parte. Eu nu pot depinde de alţi oameni în privinţa meditaţiei, studiului şi rugăciunii. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le fac eu însumi.

  Viaţa devoţională nu este o sticlă la care i se poate pune dop. Noi nu putem să-L încuiem pe Dumnezeu într-o cutie şi apoi să plecăm şi să ne vedem de treburile zilei. Scopul devoţiunii zilnice este de a-mi forma obiceiul să invit prezenţa lui Dumnezeu în orice aspect al activităţii mele. Aceasta este de fapt şi voinţa lui Dumnezeu.

  Încrede-te numai în Dumnezeu - 2017. Viaţa devoţională nu este o sticlă la care i se poate pune dop. Noi nu putem să-L încuiem pe Dumnezeu într-o cutie şi apoi să plecăm şi să ne vedem de treburile zilei. Scopul devoţiunii zilnice este de a-mi forma obiceiul să invit prezenţa lui Dumnezeu în orice aspect al activităţii mele.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...