Articolul precedentPâine pentru viaţă
  Articolul următorOpt zile de trait

  Încrede-te numai în Dumnezeu

  „Ferice de omul care îşi pune încrederea în Domnul.” Ps. 40:4.

  În timpul unei săptămâni de rugăciune a trebuit să vorbesc unor studenţi la medicină. La sfârşitul întâlnirii i-am rugat să-mi adreseze întrebările lor în scris. Pe primul din bileţelele pe care le-am primit scria: „N-aţi putea să ne spuneţi într-un mod cât mai concret cum să trăim o adevărată viaţă creştină? Daţi-ne un exemplu practic în locul acestor şedinţe de studiu biblic, rugăciune şi mărturisire creştină.”

  Scriptura compară studiul biblic cu „împărtăşirea din Pâinea Vieţii şi Apa Vie. Rugăciunea este numită respiraţia sufletului, iar mărturisirea este asemănată cu exerciţiul fizic. Aşadar o parafrazare a întrebării de mai sus ar putea suna cam aşa: „Frate, n-ai putea să ne spui cât mai concret cum să trăim o viaţă fizică sănătoasă? Daţi-ne un exemplu practic în locul poveștii cu mâncatul, băutul, respiratul şi exerciţiul fizic!”

  Este foarte uşor să pierzi din vedere acest aspect al vieţii de credinţă din cauza faptului că este aşa de simplu. Nu există nici un surogat al vieţii zilnice de comuniune personală cu Dumnezeu. Închinarea în familie şi comunitate au locul lor foarte important. Noi însă trebuie să ne luăm un timp special de legătură cu Dumnezeu în care să ne hrănim sufletul.

  Un coleg pastor mi-a spus într-o zi că el crede că creştinul laic este astăzi atât de ocupat cu câştigarea existenţei zilnice încât nu mai este de aşteptat ca el să petreacă timpul acesta special de comuniune cu Dumnezeu; pastorul urma să facă lucrul acesta pentru el şi apoi să-i transmită beneficiile câştigate în felul acesta. Poţi tu să accepţi această învăţătură? Eu nu pot.

  Aş vrea să subliniez că una din cele mai mari probleme ale creştinismului de astăzi este că oamenii depind tot timpul de alţi oameni. Este plăcut să fii înconjurat de oameni care sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine, care au aceleaşi interese ca şi tine. Dar relaţia mea cu Hristos nu ar trebui să depindă niciodată de faptul dacă un pastor de vază vizitează sau nu comunitatea din care fac parte. Eu nu pot depinde de alţi oameni în privinţa meditaţiei, studiului şi rugăciunii. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le fac eu însumi.

  Viaţa devoţională nu este o sticlă la care i se poate pune dop. Noi nu putem să-L încuiem pe Dumnezeu într-o cutie şi apoi să plecăm şi să ne vedem de treburile zilei. Scopul devoţiunii zilnice este de a-mi forma obiceiul să invit prezenţa lui Dumnezeu în orice aspect al activităţii mele. Aceasta este de fapt şi voinţa lui Dumnezeu.

  Încrede-te numai în Dumnezeu - 2017. Viaţa devoţională nu este o sticlă la care i se poate pune dop. Noi nu putem să-L încuiem pe Dumnezeu într-o cutie şi apoi să plecăm şi să ne vedem de treburile zilei. Scopul devoţiunii zilnice este de a-mi forma obiceiul să invit prezenţa lui Dumnezeu în orice aspect al activităţii mele.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...