Pierdut din neglijență

  „Cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare.” Evrei 2:3

  „Dacă Iosif şi Maria s-ar fi menţinut în continuă legătură cu Dumnezeu, prin meditaţie şi rugăciune, ei nu L-ar fi putut pierde din vedere pe Isus. Printr-o neglijentă de o zi ei l-au pierdut pe Mântuitorul; şi le-au trebuit trei zile de îngrijorate căutări pentru a-L regăsi. Tot aşa se poate întâmpla şi cu noi. Noi putem pierde prezenţa Mântuitorului într-o singură zi şi apoi să petrecem multe zile de chinuitoare căutări pentru regăsirea păcii pierdute.” – Hristos Lumina Lumii, p. 83.

  Odată ce L-am pierdut pe Isus, Satana are metode foarte ingenioase de a ne împiedica să-L regăsim, nu-i aşa? Când atenţia mea este îndreptată în altă direcţie decât către Isus, Satana detonează întregul său arsenal pentru a mă determina să cad, să întâmpin nereuşite şi să păcătuiesc. Apoi el ne spune: „Hmm. L-ai cam supărat pe Dumnezeu de data asta. Mai bine-ţi vezi de treburi pentru vreo două săptămâni până I se mai domoleşte mânia. „După zece zile Satana îmi dă o altă lovitură şi eu iarăşi cad. Apoi el îmi sugerează să mai aştept vreo alte două săptămâni. Şi lucrul acesta poate continua multă vreme. Noi îl putem pierde pe Isus într-o singură zi şi apoi să ne ia un an întreg de lupte pentru a-L regăsi. De ce? Pentru că El ne-a părăsit? Nu, ci pentru că noi am fost neglijenţi.

  „Mulţi iau parte la servicii religioase fiind mângâiaţi şi reînvioraţi de Cuvântul lui Dumnezeu; dar pentru că ei neglijează apoi să mediteze, să vegheze şi să se roage, ei pierd binecuvântarea divină şi ajung într-o stare mai jalnică decât înainte.” – Ibidem.

  Ai fost vreodată martorul unei redeşteptări care să fie urmate de o teribilă apostazie? Ai observat vreodată vreo biserică în care a avut loc o reformă numai pentru ca ulterior starea de lucruri din acea biserică să devină mai rea decât cea de dinaintea reformei? Care este cauza? Neglijarea meditaţiei, studiului şi rugăciunii.

  Dacă Iosif şi Maria ar fi urmat exemplul lui Isus stăruind asupra învăţăturilor lui Dumnezeu, ei nu L-ar fi pierdut pe Isus. Aceasta a fost datoria lor atunci şi aceasta este şi datoria mea astăzi – să stau în preajma lui Isus. Mântuirea prin credinţă este bazată pe principiul troleibuzului, şi nu pe principiul bateriei. Există putere numai atâta vreme cât există legătura cu firele de sus. Nimeni nu poate avea o viaţă de credinţă vie şi dinamică în lipsa unei legături zilnice cu Dumnezeu.

  Pierdut din neglijență - 2017. Mântuirea prin credinţă este bazată pe principiul troleibuzului, şi nu pe principiul bateriei. Există putere numai atâta vreme cât există legătura cu firele de sus. Nimeni nu poate avea o viaţă de credinţă vie şi dinamică în lipsa unei legături zilnice cu Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...