Pierdut din neglijență

  „Cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare.” Evrei 2:3

  „Dacă Iosif şi Maria s-ar fi menţinut în continuă legătură cu Dumnezeu, prin meditaţie şi rugăciune, ei nu L-ar fi putut pierde din vedere pe Isus. Printr-o neglijentă de o zi ei l-au pierdut pe Mântuitorul; şi le-au trebuit trei zile de îngrijorate căutări pentru a-L regăsi. Tot aşa se poate întâmpla şi cu noi. Noi putem pierde prezenţa Mântuitorului într-o singură zi şi apoi să petrecem multe zile de chinuitoare căutări pentru regăsirea păcii pierdute.” – Hristos Lumina Lumii, p. 83.

  Odată ce L-am pierdut pe Isus, Satana are metode foarte ingenioase de a ne împiedica să-L regăsim, nu-i aşa? Când atenţia mea este îndreptată în altă direcţie decât către Isus, Satana detonează întregul său arsenal pentru a mă determina să cad, să întâmpin nereuşite şi să păcătuiesc. Apoi el ne spune: „Hmm. L-ai cam supărat pe Dumnezeu de data asta. Mai bine-ţi vezi de treburi pentru vreo două săptămâni până I se mai domoleşte mânia. „După zece zile Satana îmi dă o altă lovitură şi eu iarăşi cad. Apoi el îmi sugerează să mai aştept vreo alte două săptămâni. Şi lucrul acesta poate continua multă vreme. Noi îl putem pierde pe Isus într-o singură zi şi apoi să ne ia un an întreg de lupte pentru a-L regăsi. De ce? Pentru că El ne-a părăsit? Nu, ci pentru că noi am fost neglijenţi.

  „Mulţi iau parte la servicii religioase fiind mângâiaţi şi reînvioraţi de Cuvântul lui Dumnezeu; dar pentru că ei neglijează apoi să mediteze, să vegheze şi să se roage, ei pierd binecuvântarea divină şi ajung într-o stare mai jalnică decât înainte.” – Ibidem.

  Ai fost vreodată martorul unei redeşteptări care să fie urmate de o teribilă apostazie? Ai observat vreodată vreo biserică în care a avut loc o reformă numai pentru ca ulterior starea de lucruri din acea biserică să devină mai rea decât cea de dinaintea reformei? Care este cauza? Neglijarea meditaţiei, studiului şi rugăciunii.

  Dacă Iosif şi Maria ar fi urmat exemplul lui Isus stăruind asupra învăţăturilor lui Dumnezeu, ei nu L-ar fi pierdut pe Isus. Aceasta a fost datoria lor atunci şi aceasta este şi datoria mea astăzi – să stau în preajma lui Isus. Mântuirea prin credinţă este bazată pe principiul troleibuzului, şi nu pe principiul bateriei. Există putere numai atâta vreme cât există legătura cu firele de sus. Nimeni nu poate avea o viaţă de credinţă vie şi dinamică în lipsa unei legături zilnice cu Dumnezeu.

  Pierdut din neglijență - 2017. Mântuirea prin credinţă este bazată pe principiul troleibuzului, şi nu pe principiul bateriei. Există putere numai atâta vreme cât există legătura cu firele de sus. Nimeni nu poate avea o viaţă de credinţă vie şi dinamică în lipsa unei legături zilnice cu Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...