Părtășie în ciuda nevredniciei și a greșelilor

  „Deci, ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos.” 1 Ioan 1:3.

  Ioan fusese numit fiul tunetului. Dar el a petrecut trei ani împreună cu Isus. El luase masa cu Isus, călătorise cu El, şi ei împărtăşiseră aceleaşi nevoi. Timp de trei ani Ioan se luptase pentru întâietate. În toţi aceşti ani el rămăsese fiul tunetului. Aceia care cred că convertirea şi umblarea în părtăşie cu Isus pot schimba pe om peste noapte, şi că dacă acestea nu se întâmplă convertirea nu a fost reală, ar trebui să ia seama la Iacob şi Ioan şi la ceilalţi ucenici.

  Ei s-au luptat şi s-au certat pentru intâietate pe tot parcursul perioadei petrecute cu Isus. Chiar şi în camera de sus ei erau framântaţi de aceleaşi gânduri. Ei nu au „alunecat” în ceartă! Ei se certaseră ore în şir pe drum cu privire la subiectul întâietăţii. Ei erau atât de preocupaţi cu acest subiect încât au rămas în urma lui Isus.

  Când s-au reîntâlnit, Isus i-a întrebat: „Despre ce vorbeaţi unul cu altul pe drum?”

  Ei au schimbat subiectul pentru că erau prea jenaţi ca să admită că se certaseră, dar de fapt nu au încetat să o facă.

  Isus i-a tratat atunci cu blândeţe şi gingăşie, şi Ioan a continuat să umble cu Isus chiar şi după ce Isus S-a înălţat la ceruri. Mulţi ani mai târziu, el a scris pentru noi aceste cuvinte: „Şi părtaşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos.” El vorbea folosind timpul prezent.

  Pe măsură ce Ioan a continuat să umble cu Isus, el a ajuns să fie transformat printr-o comuniune zilnică cu El. Spre sfârşitul vieţii sale, în loc să mai întrebe „Cine este cel dintâi?” şi să caute poziţia cea mai de vază, el zice: „Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii pentru că dragostea este de la Dumnezeu.”

  Scopul primordial al vieţii devoţionale este părtăşia cu Isus. Noi vorbim, umblăm şi comunicăm cu El pentru a fi părtaşi cu El. Şi în cele din urmă, în virtutea acestei părtaşii noi vom deveni asemenea Lui.

  Părtășie în ciuda nevredniciei și a greșelilor - 2017. Scopul primordial al vieţii devoţionale este părtăşia cu Isus. Noi vorbim, umblăm şi comunicăm cu El pentru a fi părtaşi cu El. Şi în cele din urmă, în virtutea acestei părtaşii noi vom deveni asemenea Lui.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...