Articolul precedentO minte mulţumită
  Articolul următorÎmpărţindu-ţi darul milei

  Privind la Isus

  „Întoarceţi-vă la Mine, și veţi fi mântuiţi toţi ceice sunteți la marginile pământulul! Căci Eu sunt Dumnezeu, și nu altul.” Isaia 45:22

  Pe tot parcursul experienţei noastre devoţionale, noi avem nevoie de studiu pentru a putea comunica şi avea părtăşie cu Isus. Obiectivul principal al zilei ar trebui să fie de a-L căuta pe Isus în fiecare dimineaţă.

  Dacă eu urmăresc părtăşia cu Isus, cum îmi voi petrece eu timpul devoţional? Voi studia cele patru evanghelii, sau vreun capitol istoric sau profetic? Voi alege un volum de mustrare şi corectare, sau Hristos Lumina Lumii? Haideţi să facem o distincţie. Sunt mulţi oameni care au întors spatele sorei White şi lucrărilor ei pentru că s-a pus prea mult accent pe scrierile instrucţionale. Sunt cărţi întregi al căror scop principal este de a sfătui, mustra şi instrui.

  Sunt şi alte cărţi pe care le putem numi inspiraţionale. Aceasta nu înseamnă că aceste cărţi inspiraţionale nu conţin şi mustrări. Ceea ce vrem să subliniem este că există două categorii de scrieri.

  Persoana care petrece majoritatea timpului în categoria educaţională devine adesea unul care poartă o mărturie specială pentru aproapele lui. El are un îndemn şi o mustrare pentru orice ocazie. Vă rog să nu mă înţelegeţi greşit când spun că Mărturiile pentru Comunitate pot fi o armă periculoasă în mâna unuia care nu ştie cum să citească Hristos Lumina Lumii şi Calea către Hristos. Dacă o persoană nu ştie cum să stea cu Maria la picioarele lui Isus pentru a cunoaşte în mod personal dragostea şi bunătatea Lui, acea persoană se va aşeza pe scaunul lui Simon şi va folosi cele Zece Porunci ca pe o armă. Legea şi evanghelia trebuie să meargă împreună.

  Studiul scrierilor educaţionale îşi are locul lui. Dar pentru timpul de stabilire al legăturii zilnice cu Isus, pentru a deveni prietenii Lui apropiaţi, noi trebuie să studiem viaţa Sa. „Ar fi bine pentru noi să petrecem o oră de meditaţie în fiecare zi contemplând viaţa lui Hristos. Noi ar trebui să urmărim viaţa Lui punct cu punct, şi să lăsăm imaginaţia noastră să stăruiască asupra fiecărei scene, şi în special a celor de la sfârşit. Pe măsură ce noi vom stărui asupra subiectului jertfei lui Hristos, încrederea noastră în El va fi mai constantă, dragostea noastră va deveni mai aprinsă, şi noi vom fi umpluţi în mai bogată măsură cu spiritul Său.” Hristos Lumina Lumii, pagina 83. Privind la Isus, făcând din El centrul întregii noastre atenţii, noi vom fi schimbaţi după chipul Său.

  Privind la Isus - 2017. Dacă o persoană nu ştie cum să stea cu Maria la picioarele lui Isus pentru a cunoaşte în mod personal dragostea şi bunătatea Lui, acea persoană se va aşeza pe scaunul lui Simon şi va folosi cele Zece Porunci ca pe o armă. Legea şi evanghelia trebuie să meargă împreună.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  O bucată de plăcintă

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor! PROVOCARE: Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...