Articolul precedentO minte mulţumită
  Articolul următorÎmpărţindu-ţi darul milei

  Privind la Isus

  „Întoarceţi-vă la Mine, și veţi fi mântuiţi toţi ceice sunteți la marginile pământulul! Căci Eu sunt Dumnezeu, și nu altul.” Isaia 45:22

  Pe tot parcursul experienţei noastre devoţionale, noi avem nevoie de studiu pentru a putea comunica şi avea părtăşie cu Isus. Obiectivul principal al zilei ar trebui să fie de a-L căuta pe Isus în fiecare dimineaţă.

  Dacă eu urmăresc părtăşia cu Isus, cum îmi voi petrece eu timpul devoţional? Voi studia cele patru evanghelii, sau vreun capitol istoric sau profetic? Voi alege un volum de mustrare şi corectare, sau Hristos Lumina Lumii? Haideţi să facem o distincţie. Sunt mulţi oameni care au întors spatele sorei White şi lucrărilor ei pentru că s-a pus prea mult accent pe scrierile instrucţionale. Sunt cărţi întregi al căror scop principal este de a sfătui, mustra şi instrui.

  Sunt şi alte cărţi pe care le putem numi inspiraţionale. Aceasta nu înseamnă că aceste cărţi inspiraţionale nu conţin şi mustrări. Ceea ce vrem să subliniem este că există două categorii de scrieri.

  Persoana care petrece majoritatea timpului în categoria educaţională devine adesea unul care poartă o mărturie specială pentru aproapele lui. El are un îndemn şi o mustrare pentru orice ocazie. Vă rog să nu mă înţelegeţi greşit când spun că Mărturiile pentru Comunitate pot fi o armă periculoasă în mâna unuia care nu ştie cum să citească Hristos Lumina Lumii şi Calea către Hristos. Dacă o persoană nu ştie cum să stea cu Maria la picioarele lui Isus pentru a cunoaşte în mod personal dragostea şi bunătatea Lui, acea persoană se va aşeza pe scaunul lui Simon şi va folosi cele Zece Porunci ca pe o armă. Legea şi evanghelia trebuie să meargă împreună.

  Studiul scrierilor educaţionale îşi are locul lui. Dar pentru timpul de stabilire al legăturii zilnice cu Isus, pentru a deveni prietenii Lui apropiaţi, noi trebuie să studiem viaţa Sa. „Ar fi bine pentru noi să petrecem o oră de meditaţie în fiecare zi contemplând viaţa lui Hristos. Noi ar trebui să urmărim viaţa Lui punct cu punct, şi să lăsăm imaginaţia noastră să stăruiască asupra fiecărei scene, şi în special a celor de la sfârşit. Pe măsură ce noi vom stărui asupra subiectului jertfei lui Hristos, încrederea noastră în El va fi mai constantă, dragostea noastră va deveni mai aprinsă, şi noi vom fi umpluţi în mai bogată măsură cu spiritul Său.” Hristos Lumina Lumii, pagina 83. Privind la Isus, făcând din El centrul întregii noastre atenţii, noi vom fi schimbaţi după chipul Său.

  Privind la Isus - 2017. Dacă o persoană nu ştie cum să stea cu Maria la picioarele lui Isus pentru a cunoaşte în mod personal dragostea şi bunătatea Lui, acea persoană se va aşeza pe scaunul lui Simon şi va folosi cele Zece Porunci ca pe o armă. Legea şi evanghelia trebuie să meargă împreună.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...