Legătura cu cerul

„Isus l-a răspuns: Oricine pune mâna pe plug, şi se uită înapoi, nu este destoinic pentru împărăţia lui Dumnezeu.” Luca 9:62.

„Aceia care vor îmbrăca întreaga armătură a lui Dumnezeu şi-şi vor lua timp în fiecare zi pentru meditaţie, rugăciune şi studiul Scripturilor vor avea o legătură vie cu cerul şi o influienţă mântuitoare, transformatoare asupra celor din jurul lor.” Mărturii, vol. 5, p. 112.

„Aceia care vor îmbrăca întreaga armătură a lui Dumnezeu…” Ai citit vreodată în Efeseni despre armătură? Fiecare articol are de a face cu elementele vieţii de devoţiune personală. Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea, sabia Duhului. Fiecare dintre acestea are o legătură strânsă cu lupta credinţei. Dacă noi vom dedica timp în fiecare zi pentru rugăciune, meditaţie şi studiu biblic, noi vom fi în legătură cu cerul.

Am auzit pe oameni zicând: „Am încercat şi aşa. Nu merge. N-am simtit nici o legătură cu cerul. Nu s-a întâmplat nimic deosebit.”

I-am întrebat: „Cât timp ai încercat?”

„Trei zile.”

Singura concluzie la care pot ajunge este că dacă noi ne hotărâm ca de acum încolo să ne luăm timp în fiecare zi pentru scopul de a ne apropia de Isus pentru a-l cunoaşte mai bine şi pentru a rămâne în legătură cu El pentru tot restul acelei zile, şi dacă noi continuăm să urmărim această părtăşie până la cea de a doua venire a lui Isus, noi vom fi în legătură cu cerul.

Persoana care nu-L caută pe Dumnezeu în mod continuu nu poate fi în legătură cu cerul. Singurul scop al vieţii devotionale este ca noi să-L căutăm pe Isus. Noi Îl căutăm pe Isus prin Cuvântul Său şi prin rugăciune, şi alegem materialul potrivit pentru studiu cu acest obiectiv în minte.

Lucrarea aceasta presupune hotărâre. Ea implică eforturi. Uneori există o dorinţă spontană de a-L căuta pe Isus. Alteori lucrul acesta necesită o luptă. Dar numai dacă luăm această hotărâre şi dacă facem aceste eforturi de a-L căuta pe El vom reuşi să ne menţinem în legătură cu cerul, să rămânem vii din punct de vedere spiritual şi să manifestăm roadele Duhului în vieţile noastre. „Dacă ochii noştrii vor rămâne aţintiţi la Hristos, lucrarea Duhului nu va înceta până nu vom fi transformaţi după chipul lui Hristos. Hristos Lumina Lumii, p. 302.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor