Articolul precedentPrezența Domnului
  Articolul următorPoţi învinge durerea

  Doar simplă informare, sau comuniune?

  „Isus i-a răspuns: Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în împărăţia lui Dumnezeu” Ioan 3:5.

  Printre farisei era un am numit Nicodim, un conducător al iudeilor. Acesta a venit la Isus noaptea şi I-a zis: „Rabi, Tu eşti un mare învăţător şi ai făcut şi multe minuni. Hai să discutăm ceva.” Nicodim a venit la Isus cu gândul de a purta o discuţie cu El. Făcând aşa, el nu se prezintă ca fiind un pseudointelectual – unul care foloseşte Biblia şi subiectele religioase în primul rând pentru a-i servi ca subiecte de discuţie.

  Dumnezeu poate fi ţinut la distanţă vorbindu-se despre El. Sunt oameni care caută o metodă prin care să-L uite pe Dumnezeu, care să treacă drept o metodă care-L face cunoscut (Marea Luptă, p. 572). Poţi fi un membru al bisericii şi chiar să pari în bună rânduială, şi în acelaşi timp să fugi de Dumnezeu pe calea pseudointelectualităţii.

  Aşadar Nicodim a venit şi a spus: „Hai să discutăm”.

  Şi Isus I-a zis: „Ceea ce îţi trebuie ţie este să te naşti din nou”.

  Isus L-a lăsat pe Nicodim să conducă discuţia oriunde voia el, dar de câte ori Nicodim se oprea să-şi tragă răsuflarea, Isus îl aducea înapoi la adevărata problemă: „Tu trebuie să te naşti din nou.”

  Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia lui Dumnezeu. „Deoarece naşterea din nou sau convertirea ne dă o nouă capacitate de a-L cunoaşte pe Dumnezeu, pe care nu o aveam înainte, o adevărată legătură cu Dumnezeu nu poate începe decât după naşterea din nou. Înainte ca aceasta să se întâmple, Biblia nu ne stârneşte nici un interes, decât dacă o folosim ca sursă de informaţii. Dar când Dumnezeu îşi săvârşeşte prin Duhul Sfânt lucrarea Sa de convertire, atunci noi vom găsi un nou sens în a studia Biblia. Ea ne va sluji ca mijloc de comunicare cu El.

  Înţelegerea adevărului biblic nu depinde de puterea intelectului exercitată în direcţia unor căutări intense, ci de o sete reală după neprihănire. Dar cine poate dovedi sete după neprihănire? Numai o persoană convertită. Nimeni nu va tânji după neprihănire, decât dacă este născut din nou. Pavel spune că firea pământească este în vrăjmăşie cu Dumnezeu. Aşadar, naşterea din nou ne deschide drumul spre o bogată viaţă devoţională.

  Doar simplă informare, sau comuniune? - 2017. Înţelegerea adevărului biblic nu depinde de puterea intelectului exercitată în direcţia unor căutări intense, ci de o sete reală după neprihănire. Dar cine poate dovedi sete după neprihănire? Numai o persoană convertită. Nimeni nu va tânji după neprihănire, decât dacă este născut din nou.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...