Articolul precedentPoţi învinge durerea
  Articolul următorElixirul morţii

  Nu ne putem converti singuri

  „Nu te mira că ţi-am zis „Trebuie să vă naşteţi din nou.”’ Ioan 3:7

  Oricine ştie că dacă vrei să dormi, trebuie să faci cel puţin câteva lucruri. Trebuie să te aşezi cu spatele pe o saltea (deşi odată am adormit pe o combină de treierat grâu). Trebuie să stingi lumina. Trebuie să închizi radioul. De asemenea ajută dacă închizi şi ochii. Când fiica mea era mică, mi-am format răul obicei de a mă aşeza lângă ea până când adormea. La un moment dat am ajuns la situaţia că ea nu putea adormi decât dacă mă aşezam şi eu lângă ea. Uneori trebuia să plec într-un loc şi uitându-mă cu coada ochiului îi spuneam: „LuAnn, închide ochii.” Ea îi închidea, dar când mă uitam peste câteva minute, ea îi avea din nou deschişi. Ştiam un singur lucru, şi anume, că dacă reuşeam să o fac să închidă ochii eram mai aproape de ţintă.

  Pentru a avea o bună legătură cu Hristos, pentru a putea aprecia lucrurile spirituale, trebuie să treci prin experienţa naşterii din nou. Tu nu poţi realiza aceasta prin propriile tale puteri. Dar tu te poţi aşeza într-o poziţie în care acest lucru se poate întâmpla. Nu trebuie să stai şi să aştepţi o veşnicie ca să se întâmple ceva. Ci, dacă în timp ce te depărtezi de Dumnezeu simţi în adâncul sufletului că ai vrea să stabileşti o legătură corectă cu El, ceea ce poţi face este să te aşezi într-o atmosferă religioasă în care se prezintă adevărurile lui Dumnezeu.

  Dacă eşti student într-o universitate şi îţi dai seama că eşti neconvertit, în loc să te duci în alte locuri, du-te undeva unde se predică evanghelia.

  Dacă ai ajuns la concluzia că Biblia este o carte plictisitoare şi ai lăsat-o să adune praf pe vreo poliţă, ia-ţi câteva minute pe zi în care să studiezi câteva pasaje dintre cele care descriu viaţa lui Isus, invitând pe Dumnezeu să-ţi iasă în întâmpinare şi să facă cu tine ceea ce crede El că este necesar pentru a ţi se aprinde interesul pentru lucrurile spirituale.

  Dumnezeu este cel ce poartă răspunderea unei bune legături cu El, şi nu noi. Dar noi trebuie să venim la El. Noi trebuie să ne plasăm în poziţia în care să-I permitem ca El să-Şi facă lucrarea Sa cu noi. Noi trebuie să-L invităm să ia conducerea vieţii noastre şi să împlinească în noi minunea regenerării vieţii spirituale. Dumnezeu nu dă buzna în viaţa noastră ci doreşte să fie invitat. Nu vrei tu să-L inviţi astăzi pe Isus în inima şi viaţa ta?

  Nu ne putem converti singuri - 2017. Dacă ai ajuns la concluzia că Biblia este o carte plictisitoare şi ai lăsat-o să adune praf pe vreo poliţă, ia-ţi câteva minute pe zi în care să studiezi câteva pasaje dintre cele care descriu viaţa lui Isus, invitând pe Dumnezeu să-ţi iasă în întâmpinare şi să facă cu tine ceea ce crede El că este necesar pentru a ţi se aprinde interesul pentru lucrurile spirituale.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...