Articolul precedentPoţi învinge durerea
  Articolul următorElixirul morţii

  Nu ne putem converti singuri

  „Nu te mira că ţi-am zis „Trebuie să vă naşteţi din nou.”’ Ioan 3:7

  Oricine ştie că dacă vrei să dormi, trebuie să faci cel puţin câteva lucruri. Trebuie să te aşezi cu spatele pe o saltea (deşi odată am adormit pe o combină de treierat grâu). Trebuie să stingi lumina. Trebuie să închizi radioul. De asemenea ajută dacă închizi şi ochii. Când fiica mea era mică, mi-am format răul obicei de a mă aşeza lângă ea până când adormea. La un moment dat am ajuns la situaţia că ea nu putea adormi decât dacă mă aşezam şi eu lângă ea. Uneori trebuia să plec într-un loc şi uitându-mă cu coada ochiului îi spuneam: „LuAnn, închide ochii.” Ea îi închidea, dar când mă uitam peste câteva minute, ea îi avea din nou deschişi. Ştiam un singur lucru, şi anume, că dacă reuşeam să o fac să închidă ochii eram mai aproape de ţintă.

  Pentru a avea o bună legătură cu Hristos, pentru a putea aprecia lucrurile spirituale, trebuie să treci prin experienţa naşterii din nou. Tu nu poţi realiza aceasta prin propriile tale puteri. Dar tu te poţi aşeza într-o poziţie în care acest lucru se poate întâmpla. Nu trebuie să stai şi să aştepţi o veşnicie ca să se întâmple ceva. Ci, dacă în timp ce te depărtezi de Dumnezeu simţi în adâncul sufletului că ai vrea să stabileşti o legătură corectă cu El, ceea ce poţi face este să te aşezi într-o atmosferă religioasă în care se prezintă adevărurile lui Dumnezeu.

  Dacă eşti student într-o universitate şi îţi dai seama că eşti neconvertit, în loc să te duci în alte locuri, du-te undeva unde se predică evanghelia.

  Dacă ai ajuns la concluzia că Biblia este o carte plictisitoare şi ai lăsat-o să adune praf pe vreo poliţă, ia-ţi câteva minute pe zi în care să studiezi câteva pasaje dintre cele care descriu viaţa lui Isus, invitând pe Dumnezeu să-ţi iasă în întâmpinare şi să facă cu tine ceea ce crede El că este necesar pentru a ţi se aprinde interesul pentru lucrurile spirituale.

  Dumnezeu este cel ce poartă răspunderea unei bune legături cu El, şi nu noi. Dar noi trebuie să venim la El. Noi trebuie să ne plasăm în poziţia în care să-I permitem ca El să-Şi facă lucrarea Sa cu noi. Noi trebuie să-L invităm să ia conducerea vieţii noastre şi să împlinească în noi minunea regenerării vieţii spirituale. Dumnezeu nu dă buzna în viaţa noastră ci doreşte să fie invitat. Nu vrei tu să-L inviţi astăzi pe Isus în inima şi viaţa ta?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...