Articolul precedentElixirul morţii
  Articolul următorMulţumiri pentru spini

  Nu te da bătut

  „Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Filipeni 3:14.

  Sam era student. El lucrase o vreme pentru ca să-şi adune bani pentru a putea merge la şcoală. La început el era atât de încântat de faptul că putea în sfârşit să se pregătească pentru o carieră, încât studiul nu i se părea o problemă. Dar pe măsură ce treceau săptămânile, profesorii le dădeau tot mai mult şi mai mult de muncă. El s-a implicat de asemenea şi în multe activităţi sociale. Ca atare a trebuit să taie din orele de somn ca să poată face faţă la toate aceste activităţi. Într-o seară ceva groaznic s-a întâmplat.

  El încerca din greu să studieze pentru un test pe care urma să-l dea în ziua următoare, dar îi era din ce în ce mai somn. A căscat, s-a întins, în cele din urmă s-a ridicat de la masă şi şi-a spălat faţa cu apă rece. Apoi a citit din nou acelaşi capitol. Nu a trecut mult şi s-a surprins gândindu-se cât de încântată a fost o colegă de-a lui când a invitat-o la un anumit program care urma să aibă loc la sfârşitul săptămânii.

  Sam era îngrozit. Cum putea el să studieze în mod eficient când mintea lui rătăcea, sau când era pe jumătate adormit? El dorise să devină avocat. Dar ce putea să facă în situaţia aceasta? Necăjit el s-a retras de la şcoală şi s-a reîntors acasă.

  „Credeam că eşti la facultate”, ziceau toţi când l-au văzut înapoi la vechea lui slujbă.

  Sam le răspundea: „Ce să fac, am încercat, dar nu mi s-a părut deloc interesant. Mi se făcea somn şi mintea îmi rătăcea ori de câte ori mă apucam de studiu. Pentru că oricum nu câştigam nimic, m-am lăsat şi m-am întors acasă”.

  Ce se întâmplă dacă în timp ce citeşti Biblia gândurile încep să-ţi rătăcească, sau devii somnoros? Faci şi tu ca Sam? Pui Biblia înapoi pe raft pentru încă şase luni? Sau faci aşa cum Sam ar fi trebuit să facă, continuând studiul?

  Probabil că foarte puţini oameni s-au lăsat de şcoală pentru că mintea le rătăcea când începeau să studieze. Şi totuşi, mulţi au părăsit relaţia lor cu Dumnezeu din această cauză. O astfel de hotărâre este stupidă nu-i aşa? Noi ar trebui să fim binevoitori în a depune cel puţin tot atâta efort în ceva ce are legătură cu veşnicia pe cât depunem pentru lucrurile care privesc această scurtă viaţă pământească.

  Nu te da bătut - 2017. Noi ar trebui să fim binevoitori în a depune cel puţin tot atâta efort în ceva ce are legătură cu veşnicia pe cât depunem pentru lucrurile care privesc această scurtă viaţă pământească.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...