Articolul precedentElixirul morţii
  Articolul următorMulţumiri pentru spini

  Nu te da bătut

  „Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Filipeni 3:14.

  Sam era student. El lucrase o vreme pentru ca să-şi adune bani pentru a putea merge la şcoală. La început el era atât de încântat de faptul că putea în sfârşit să se pregătească pentru o carieră, încât studiul nu i se părea o problemă. Dar pe măsură ce treceau săptămânile, profesorii le dădeau tot mai mult şi mai mult de muncă. El s-a implicat de asemenea şi în multe activităţi sociale. Ca atare a trebuit să taie din orele de somn ca să poată face faţă la toate aceste activităţi. Într-o seară ceva groaznic s-a întâmplat.

  El încerca din greu să studieze pentru un test pe care urma să-l dea în ziua următoare, dar îi era din ce în ce mai somn. A căscat, s-a întins, în cele din urmă s-a ridicat de la masă şi şi-a spălat faţa cu apă rece. Apoi a citit din nou acelaşi capitol. Nu a trecut mult şi s-a surprins gândindu-se cât de încântată a fost o colegă de-a lui când a invitat-o la un anumit program care urma să aibă loc la sfârşitul săptămânii.

  Sam era îngrozit. Cum putea el să studieze în mod eficient când mintea lui rătăcea, sau când era pe jumătate adormit? El dorise să devină avocat. Dar ce putea să facă în situaţia aceasta? Necăjit el s-a retras de la şcoală şi s-a reîntors acasă.

  „Credeam că eşti la facultate”, ziceau toţi când l-au văzut înapoi la vechea lui slujbă.

  Sam le răspundea: „Ce să fac, am încercat, dar nu mi s-a părut deloc interesant. Mi se făcea somn şi mintea îmi rătăcea ori de câte ori mă apucam de studiu. Pentru că oricum nu câştigam nimic, m-am lăsat şi m-am întors acasă”.

  Ce se întâmplă dacă în timp ce citeşti Biblia gândurile încep să-ţi rătăcească, sau devii somnoros? Faci şi tu ca Sam? Pui Biblia înapoi pe raft pentru încă şase luni? Sau faci aşa cum Sam ar fi trebuit să facă, continuând studiul?

  Probabil că foarte puţini oameni s-au lăsat de şcoală pentru că mintea le rătăcea când începeau să studieze. Şi totuşi, mulţi au părăsit relaţia lor cu Dumnezeu din această cauză. O astfel de hotărâre este stupidă nu-i aşa? Noi ar trebui să fim binevoitori în a depune cel puţin tot atâta efort în ceva ce are legătură cu veşnicia pe cât depunem pentru lucrurile care privesc această scurtă viaţă pământească.

  Nu te da bătut - 2017. Noi ar trebui să fim binevoitori în a depune cel puţin tot atâta efort în ceva ce are legătură cu veşnicia pe cât depunem pentru lucrurile care privesc această scurtă viaţă pământească.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...