Articolul precedentMulţumiri pentru spini
  Articolul următorLocalităţi sănătoase

  Rugăciunea umilinței

  „Smeriţi-vă înaintea Domnului și El vă va înălţa.” Iacov 4:10.

  Toţi ştim că pentru a te cunoaşte cu cineva şi pentru a rămâne în legătură, trebuie să comunici cu acea persoană. Acesta este scopul rugăciunii. Dacă legătura cu Hristos constituie temelia vieţii creştine, atunci rugăciunea este o necesitate absolută. Nu există nici un înlocuitor şi nici o altă alternativă. Pentru un orb există alternative în ce priveşte citirea Bibliei, dar nu şi în ce priveşte rugăciunea.

  Ce putem face pentru ca această comunicare prin rugăciune cu Dumnezeu să fie efectivă? Ni se spune că „în ce priveşte legătura cu Dumnezeu, nimic nu este mai important decât o adâncă umilinţă” (Mărturii, vol.S, p. S0). Să luăm aminte la pilda fariseului şi vameşului din Luca 18:11: „Fariseul sta în picioare, şi a început să se roage în sine astfel: ‘Dumnezeule, îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni…’” şi el a început să înşire faptele lui bune. În ce privinţă nu era el ca ceilalţi oameni? În ce priveşte exteriorul sau interiorul? Este evident că el se referea la faptele exterioare. Dar vameşul „sta departe, şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer, ci se bătea în piept, şi zicea: ’Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!’”. Vameşul a fost acela care s-a întors acasă îndreptăţit şi nu fariseul.

  Fariseul putea ca în virtutea puterii sale de voinţă să aibă o viaţă exterioară corectă. Dar inima lui rămăsese neschimbată. Numai aceia care, asemenea vameşului, îşi recunosc neputinţa în ce priveşte reîmpăcarea lor cu Dumnezeu şi îşi dau seama că nu pot face altceva decât să vină la El şi să admită nevoia lor disperată de harul Său iertător, vor fi cu adevărat îndreptăţiţi.

  Aceasta înseamnă mai mult decât a rosti cuvinte potrivite. „Buzele pot mărturisi o sărăcie a sufletului pe care inima nu o recunoaşte. În timp ce vorbim lui Dumnezeu despre sărăcia noastră spirituală, inima se poate umfla de mândria superiorităţii propriei noastre umilinţe şi a îndreptăţirii de sine. Numai într-un singur fel se poate obţine adevărata cunoaştere de sine. Noi trebuie să privim la Hristos. Ceea ce face pe oameni să se înalţe atât de mult în propria lor dreptate este necunoaşterea Lui” Parabolele Domnului Hristos, p. 159. Dacă dorim să avem o legătură bună cu Dumnezeu, noi trebuie să urmăm exemplul lui Hristos şi să ne rugăm ca Duhul Sfânt să ne aducă la acea umilinţă fără de care adevărata relaţie cu Dumnezeu nu poate exista.

  Rugăciunea umilinței - 2017. Dacă dorim să avem o legătură bună cu Dumnezeu, noi trebuie să urmăm exemplul lui Hristos şi să ne rugăm ca Duhul Sfânt să ne aducă la acea umilinţă fără de care adevărata relaţie cu Dumnezeu nu poate exista.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...