Articolul precedentLocalităţi sănătoase
  Articolul următorŞtergând lacrimile

  Dumnezeu răspunde

  „Vameşul sta departe, şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer; ci se bătea în piept şi zicea: ’Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!’”. Luca 18:13.

  În Luca 18,13 vameşul spune: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!” Dar în Ioan 9:31, în legătură cu omul care se născuse orb, ni se spune că „Dumnezeu n-ascultă pe păcătoşi.” În Psalmul 66:18 ni se spune că dacă cugetăm lucruri nelegiuite în inima noastră nu vom fi ascultaţi de Dumnezeu. Să presupunem că cugeţi lucruri nelegiuite în inima ta. Cum ai să te curaţi de acea nelegiuire? Nu poţi să o faci prin propria ta putere. Singura modalitate prin care cineva se poate curaţi de nelegiuire este de a veni la Dumnezeu prin rugăciune. Dar dacă El nu mă poate auzi până când nu sunt curăţit de nelegiuire, iar pe de altă parte eu nu mă pot curăţi singur de fărădelegea mea, se pare că am intrat pe o stradă înfundată. V-aţi gândit vreodată la lucrul acesta?

  Care era contextul în care s-a spus că „Dumnezeu n-ascultă pe păcătoşi”? Cu ocazia unei vindecări – săvârşirea unei minuni. Dacă eu cuget lucruri nelegiuite în inima mea, este foarte probabil că Domnul nu va asculta rugăciunile mele speciale pentru vindecare sau pentru săvârşirea unei minuni sau pentru orice alt fel de binecuvântare deosebită. Este însă imposibil ca El să nu aibă bunăvoinţa să asculte rugăciunea mea atunci când îi cer putere pentru a lupta împotriva păcatului din inima mea. El va trebui să mă asculte cel puţin în acea privinţă! Şi totuşi sunt oameni care au simţământul că rugăciunile lor nu se Înalţă mai sus decât tavanul pentru că ei sunt conştienţi că nu sunt desăvârşiţi şi că au încă lipsuri şi nereuşite.

  Citiţi istorisirea despre leprosul care a fost curăţit. Ea ne arată că Dumnezeu ascultă întotdeauna pe păcătoşi când ei strigă la El pentru iertare şi izbăvire din păcat. Poate că nu întotdeauna este potrivit cu voinţa lui Dumnezeu să primim anumite lucruri pe care le cerem, dar El este întotdeauna binevoitor „să ne cureţe de păcat, să ne facă copii ai Săi şi să ne facă în stare să trăim o viaţă sfântă” (Hristos Lunima Lumii, p. 266).

  Nu-i da voie lui Satana să te împiedice de a veni înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune pe temeiul greşelilor şi nereuşitetor tale. Orice păcătos, indiferent cât de departe a rătăcit – fie că este aproape de casa Tatălui său, fie că este încă în cocina cu porci – are privilegiul de a primi ajutor de la Dumnezeu. Oricine strigă la Dumnezeu după iertare şi după putere în lupta cu păcatul din inima sa, va fi întotdeauna ascultat.

  Dumnezeu răspunde - 2017. Nu-i da voie lui Satana să te împiedice de a veni înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune pe temeiul greşelilor şi nereuşitetor tale. Orice păcătos, indiferent cât de departe a rătăcit - fie că este aproape de casa Tatălui său, fie că este încă în cocina cu porci - are privilegiul de a primi ajutor de la Dumnezeu.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...