Articolul precedentLocalităţi sănătoase
  Articolul următorŞtergând lacrimile

  Dumnezeu răspunde

  „Vameşul sta departe, şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer; ci se bătea în piept şi zicea: ’Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!’”. Luca 18:13.

  În Luca 18,13 vameşul spune: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!” Dar în Ioan 9:31, în legătură cu omul care se născuse orb, ni se spune că „Dumnezeu n-ascultă pe păcătoşi.” În Psalmul 66:18 ni se spune că dacă cugetăm lucruri nelegiuite în inima noastră nu vom fi ascultaţi de Dumnezeu. Să presupunem că cugeţi lucruri nelegiuite în inima ta. Cum ai să te curaţi de acea nelegiuire? Nu poţi să o faci prin propria ta putere. Singura modalitate prin care cineva se poate curaţi de nelegiuire este de a veni la Dumnezeu prin rugăciune. Dar dacă El nu mă poate auzi până când nu sunt curăţit de nelegiuire, iar pe de altă parte eu nu mă pot curăţi singur de fărădelegea mea, se pare că am intrat pe o stradă înfundată. V-aţi gândit vreodată la lucrul acesta?

  Care era contextul în care s-a spus că „Dumnezeu n-ascultă pe păcătoşi”? Cu ocazia unei vindecări – săvârşirea unei minuni. Dacă eu cuget lucruri nelegiuite în inima mea, este foarte probabil că Domnul nu va asculta rugăciunile mele speciale pentru vindecare sau pentru săvârşirea unei minuni sau pentru orice alt fel de binecuvântare deosebită. Este însă imposibil ca El să nu aibă bunăvoinţa să asculte rugăciunea mea atunci când îi cer putere pentru a lupta împotriva păcatului din inima mea. El va trebui să mă asculte cel puţin în acea privinţă! Şi totuşi sunt oameni care au simţământul că rugăciunile lor nu se Înalţă mai sus decât tavanul pentru că ei sunt conştienţi că nu sunt desăvârşiţi şi că au încă lipsuri şi nereuşite.

  Citiţi istorisirea despre leprosul care a fost curăţit. Ea ne arată că Dumnezeu ascultă întotdeauna pe păcătoşi când ei strigă la El pentru iertare şi izbăvire din păcat. Poate că nu întotdeauna este potrivit cu voinţa lui Dumnezeu să primim anumite lucruri pe care le cerem, dar El este întotdeauna binevoitor „să ne cureţe de păcat, să ne facă copii ai Săi şi să ne facă în stare să trăim o viaţă sfântă” (Hristos Lunima Lumii, p. 266).

  Nu-i da voie lui Satana să te împiedice de a veni înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune pe temeiul greşelilor şi nereuşitetor tale. Orice păcătos, indiferent cât de departe a rătăcit – fie că este aproape de casa Tatălui său, fie că este încă în cocina cu porci – are privilegiul de a primi ajutor de la Dumnezeu. Oricine strigă la Dumnezeu după iertare şi după putere în lupta cu păcatul din inima sa, va fi întotdeauna ascultat.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...