Nădăjduind în Domnul

  „Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!” Psalm 27:14.

  Unul dintre cele mai mari secrete care au ajutat pe mulţi dintre noi la o viaţă mai bună de rugăciune, este de a înceta să mai fii tot timpul grăbit! Dumnezeu comunică cu noi în două feluri. El ne vorbeşte prin Cuvântul Său, dar El ne vorbeşte de asemenea prin rugăciune. Dumnezeu are metoda Sa de a călăuzi gândirea noastră, de a aduce idei şi convingeri noi în atenţia ta, dacă binevoieşti să nădăjduieşti în El şi să-ţi iei timp pentru a-I da ocazia ca El să facă lucrul acesta pentru tine. Esenţa rugăciunii nu constă în a ne năpusti în prezenţa Sa, a spune ce avem pe suflet, şi apoi a ne continua imediat alergarea. „Mulţi, chiar atunci când se consacră, nu ajung să primească binecuvântarea unei adevărate comuniuni cu Dumnezeu. Ei sunt prea grăbiţi. Cu paşi repezi ei trec prin cercul prezenţei iubitoare a lui Hristos, poate rămânând pentru o clipă înlăuntrul acestui cerc sfânt, dar neaşteptând sfat. Ei nu au vreme să rămână cu învăţătorul divin. Ei se întorc la lucru tot cu poverile lor… Nu o rămânere de o clipă în prezenţa Sa, ci contactul personal cu Hristos, …aceasta este nevoia noastră.” Educaţie, p. 260, 261.

  După ce ai terminat de vorbit cu Dumnezeu despre ceea ce ai citit în timpul tău de devoţiune, şi după ce I-ai prezentat cererile şi rugăminţile tale, rămâi acolo. Nu te ridica imediat ca să pleci la muncă sau la şcoală. Continuă să mai rămâi în prezenţa Sa. Îngăduie ca mintea ta să aibă ocazia să primească mesajele pe care Duhul Sfânt poate că încearcă să ţi le transmită. Ascultă. Oferă lui Dumnezeu ocazia să-ţi inspire gânduri de care poate că ai nevoie pe parcursul zilei care-ţi stă în faţă. Dă-I şansa să-ţi reamintească lucruri pe care altfel poate că le-ai fi pierdut din vedere. Permite-I să comunice cu tine în mod direct prin a-I oferi câteva momente de linişte în care atenţia ta să poată fi concentrată asupra lucrurilor cărora El consideră că trebuie să le dai o atenţie deosebită.

  A încerca să descrii acest concept este destul de greu, dar eu cred că acesta este adevărul, şi că dacă noi am mai rămâne pe genunchi după ce am rostit micul nostru discurs, atunci am descoperi că Dumnezeu poate comunica cu noi într-un fel mult mai eficient decât noi îi permitem în mod obişnuit „Prin rugăciune sinceră noi putem fi puşi în legătură directă cu înţelepciunea infinită.” Calea către Hristos, p. 97.

  Nădăjduind în Domnul - 2017. După ce ai terminat de vorbit cu Dumnezeu despre ceea ce ai citit în timpul tău de devoţiune, şi după ce I-ai prezentat cererile şi rugăminţile tale, rămâi acolo. Nu te ridica imediat ca să pleci la muncă sau la şcoală. Continuă să mai rămâi în prezenţa Sa.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...