Nădăjduind în Domnul

  „Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!” Psalm 27:14.

  Unul dintre cele mai mari secrete care au ajutat pe mulţi dintre noi la o viaţă mai bună de rugăciune, este de a înceta să mai fii tot timpul grăbit! Dumnezeu comunică cu noi în două feluri. El ne vorbeşte prin Cuvântul Său, dar El ne vorbeşte de asemenea prin rugăciune. Dumnezeu are metoda Sa de a călăuzi gândirea noastră, de a aduce idei şi convingeri noi în atenţia ta, dacă binevoieşti să nădăjduieşti în El şi să-ţi iei timp pentru a-I da ocazia ca El să facă lucrul acesta pentru tine. Esenţa rugăciunii nu constă în a ne năpusti în prezenţa Sa, a spune ce avem pe suflet, şi apoi a ne continua imediat alergarea. „Mulţi, chiar atunci când se consacră, nu ajung să primească binecuvântarea unei adevărate comuniuni cu Dumnezeu. Ei sunt prea grăbiţi. Cu paşi repezi ei trec prin cercul prezenţei iubitoare a lui Hristos, poate rămânând pentru o clipă înlăuntrul acestui cerc sfânt, dar neaşteptând sfat. Ei nu au vreme să rămână cu învăţătorul divin. Ei se întorc la lucru tot cu poverile lor… Nu o rămânere de o clipă în prezenţa Sa, ci contactul personal cu Hristos, …aceasta este nevoia noastră.” Educaţie, p. 260, 261.

  După ce ai terminat de vorbit cu Dumnezeu despre ceea ce ai citit în timpul tău de devoţiune, şi după ce I-ai prezentat cererile şi rugăminţile tale, rămâi acolo. Nu te ridica imediat ca să pleci la muncă sau la şcoală. Continuă să mai rămâi în prezenţa Sa. Îngăduie ca mintea ta să aibă ocazia să primească mesajele pe care Duhul Sfânt poate că încearcă să ţi le transmită. Ascultă. Oferă lui Dumnezeu ocazia să-ţi inspire gânduri de care poate că ai nevoie pe parcursul zilei care-ţi stă în faţă. Dă-I şansa să-ţi reamintească lucruri pe care altfel poate că le-ai fi pierdut din vedere. Permite-I să comunice cu tine în mod direct prin a-I oferi câteva momente de linişte în care atenţia ta să poată fi concentrată asupra lucrurilor cărora El consideră că trebuie să le dai o atenţie deosebită.

  A încerca să descrii acest concept este destul de greu, dar eu cred că acesta este adevărul, şi că dacă noi am mai rămâne pe genunchi după ce am rostit micul nostru discurs, atunci am descoperi că Dumnezeu poate comunica cu noi într-un fel mult mai eficient decât noi îi permitem în mod obişnuit „Prin rugăciune sinceră noi putem fi puşi în legătură directă cu înţelepciunea infinită.” Calea către Hristos, p. 97.

  Nădăjduind în Domnul - 2017. După ce ai terminat de vorbit cu Dumnezeu despre ceea ce ai citit în timpul tău de devoţiune, şi după ce I-ai prezentat cererile şi rugăminţile tale, rămâi acolo. Nu te ridica imediat ca să pleci la muncă sau la şcoală. Continuă să mai rămâi în prezenţa Sa.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...