Crezând că El este

  „Cel neprihănit se bucură în Domnul şi în El își caută scăparea.” Psalm 64:10

  Ţi-a fost vreodată teamă să recunoşti înaintea lui Dumnezeu că te-ai supărat pe El? Sau că n-ai înţeles de ce El a tratat cu tine intr-un anumit fel? Sau că nu ai fost de loc sigur că El urma să facă pentru tine ceea ce îi cereai?

  Este o mare diferenţă între a avea credinţa că Dumnezeu îţi va răspunde la rugăciunile tale după voinţa ta, şi a crede în Dumnezeu. „Cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută” (Evrei 11:36). Dacă credem că Dumnezeu este, şi că El va răsplăti pe cei ce-L caută, înseamnă că avem credinţă. Noi nu trebuie să aşteptăm ca El să ne dea ceea ce am cerut exact în felul în care noi ne aşteptăm. Credinţa înseamnă mai mult decât gândire pozitivă. „Dacă nu primim lucrurile pe care le-am cerut, chiar atunci când ne-am rugat, trebuie totuşi să credem că Dumnezeu aude şi că El va răspunde rugăciunilor noastre. Noi suntem aşa de greşiţi şi înguşti la vedere încât uneori cerem lucruri ce n-ar fi o binecuvântare pentru noi; dar Tatăl nostru ceresc, pentru că ne iubeşte, răspunde rugăciunilor noastre dându-ne acele lucruri care sunt în adevăr spre binele nostru şi pe care noi înşine am dori să le avem, dacă ochii noştri luminaţi fiind de Duhul Sfânt, ar putea vedea lucrurile aşa cum sunt ele în realitate.” Calea către Hristos, p. 96.

  Să luăm aminte la rugăciunea lui Moise, relatată în Exodul 5:23. El s-a hotărât să răspundă la chemarea lui Dumnezeu de a elibera pe Israel din Egipt. El a procedat cu Faraon întocmai cum fusese instruit de Dumnezeu. Dar, contrar aşteptărilor lui Moise, în loc să lase pe Israel să plece, Faraon le-a mărit poverile. Se părea că rugăciunile lui Moise pentru izbăvirea poporului rămăseseră fără răspuns. El s-a prezentat în faţa lui Dumnezeu zicând: „De când m-am dus la Faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău”! Moise nu înţelegea planul lui Dumnezeu – şi la momentul respectiv nu era deloc fericit cu rezultatele curente – dar el încă credea în Dumnezeu, şi a continuat să comunice cu El, spunându-I ce simţea. Credinţa sa s-a manifestat nu prin cuvinte pioase, ci prin a continua să vină înaintea lui Dumnezeu, neţinând seamă de răspunsurile pe care le primise până atunci.

  Crezând că El este - 2017. Moise nu înţelegea planul lui Dumnezeu, dar el încă credea în Dumnezeu, şi a continuat să comunice cu El, spunându-I ce simţea. Credinţa sa s-a manifestat nu prin cuvinte pioase, ci prin a continua să vină înaintea lui Dumnezeu, neţinând seamă de răspunsurile pe care le primise până atunci.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...