Articolul precedentNu fii atât de generos
  Articolul următorMobilizează-ți apărarea

  Roagă-te din iubire

  „Dacă unul dintre voi are un prieten şi se duce la el la miezul nopţii, şi-i zice: ’Prietene, împrumută-mi trei pâini, căci a venit la mine de pe drum un prieten al meu, şi n-am ce-i pune înainte…’” Luca 11:5-6.

  Subiectul rugăciunii de mijlocire poate ridica multe întrebări în minţile acelora care caută să întreţină legătura cu Dumnezeu. Ce loc are rugăciunea pentru alţii în viaţa creştinului? Care este valoarea ei? Care sunt roadele ei? Pilda celui care caută să împrumute pâini la miezul nopţii ne dă câteva informaţii cu privire la aceste întrebări.

  Să notăm în primul rând că noi nu avem nimic ca să dăm celor în nevoie. Noi trebuie să mergem la o sursă, de unde să ne aprovizionăm. Ca să putem sluji altora, avem nevoie să mergem noi înşine la Prietenul nostru, care este Pâinea Vieţii, pentru a putea dobândi ceea ce trebuie să împărtăşim cu aproapele nostru. Şi dacă dorim bunăstarea celor din jur, trebuie să fim gata să acceptăm şi inconvenienţele pe care le implică o astfel de slujire. Deşi era miezul nopţii, omul din parabolă a avut bunăvoinţa ca să meargă în căutarea celor necesare. El a insistat în a căuta ajutor până ce acesta i-a fost acordat.

  Se pune uneori întrebarea: cât să mai continui să mă rog pentru cei pe care îi iubesc? La ce punct ar trebui să renunţ? Aş vrea să sugerez că iubirea nu va pune niciodată o astfel de întrebare. Când ne rugăm pentru cei iubiţi ai noştri, o vom face fără încetare pentru că nu putem să nu ne rugăm. Când John Knox se ruga: „Dă-mi Scoţia sau mor,” el se ruga pentru că iubea Scoţia, şi iubirea adevărată trebuie să se roage. Când Moise se târguia cu Dumnezeu pentru soarta poporului Israel, chiar când Dumnezeu îl pusese la încercare prin a-i sugera că va distruge acel popor şi va începe să construiască o altă naţiune din neamul lui Moise, aceasta s-a întâmplat pentru că dragostea lui Moise pentru Israel era atât de mare încât el nu putea face altfel. Moise n-a fost decât un exemplu al dragostei pe care Isus, Mijlocitorul nostru, o are pentru fiecare din noi.

  Probabil că cea mai mare făgăduinţă a acestei parabole este asigurarea că Dumnezeu va răspunde. Celui care se roagă i se va da „atât cât îi trebuie.” „Nimănui nu i se va spune: Nu pot să te ajut. Aceia care vin în miez de noapte ca să hrănească sufletele flămânde, vor avea succes.” Parabole, p. 148. Rugăciunea pentru alţii va aduce roade! Şi legătura noastră cu Dumnezeu se va adânci în măsura în care noi ne alăturăm Lui în a ieşi în întâmpinarea nevoilor acelora pentru care El Şi-a dat viaţa.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...