Articolul precedentMobilizează-ți apărarea
  Articolul următorAlegeri și rezultate

  A dărui este egal cu a trăi

  „Căci oricine va vrea să-şi scape viata, o va pierde; dar oricine își va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui.” Marcu 6:35.

  Când o persoană intră în legătură cu Dumnezeu, în inima lui ia fiinţă dorinţa de a împărtăşi cu alţii iubirea care i-a fost arătată de Dumnezeu. „De îndată ce cineva vine la Hristos, în inima lui se naşte dorinţa de a face cunoscut şi altora ce minunat prieten a găsit el în Isus.” Calea către Hristos, p. 78.

  Mărturisirea creştină constituie cel de al treilea ingredient vital al unei legături trainice cu Hristos. Noi venim la El, luăm aminte la sfaturile Lui, şi apoi plecăm să împlinim ceea ce El ne-a sfătuit. Aceasta este slujirea creştină. Lucrând împreună, călătorind împreună, realizând lucruri împreună, noi ne vom cunoaşte mai bine unul cu celălalt

  Aceasta este adevărat şi în privinţa prieteniei noastre cu Hristos. Lucrând cu El, îl vom admira tot mai mult. „Efortul făcut pentru binecuvântarea altora, va avea ca rezultat propria noastră binecuvântare. Acesta a fost de fapt scopul urmărit de Dumnezeu atunci când ne-a rezervat partea noastră de lucru în cadrul Planului de Mântuire.” Ibidem, p. 79.

  În viaţa fizică dacă mâncăm şi bem dar nu ne mişcăm, ne vom pierde puterile; în mod similar, creştinul care nu-şi va pune la lucru puterile dăruite de Dumnezeu, nu numai că nu va creşte în Hristos, dar își va pierde şi puţina putere pe care o are.

  Când cineva a intrat în relaţie cu Dumnezeu şi a descoperit adevăratul sens al vieţii, dar după o vreme se răceşte, în nouă cazuri din zece motivul este neparticiparea în lucrarea misionară, în slujirea altora.

  Dumnezeu dăruieşte continuu, şi darurile Sale menţin existenţa întregului univers. El nu „încetează să se îngrijească de noi şi să ne iubească. Noi nu putem deveni asemenea Lui decât dacă ne angajăm în aceeaşi lucrare de dăruire a ceea ce primim de la El, şi de slujire. Dacă refuzăm să ne unim cu Hristos în această lucrare, noi vom întrerupe legătura noastră cu El. Creştinismul nostru va deveni atunci numai o formă. Dar dacă vom vorbi cu Isus şi vom împărtăşi iubirea Lui cu cei din jurul nostru, iubirea noastră pentru El se va adânci, şi legătura noastră cu El va continua să crească.

  A dărui este egal cu a trăi - 2017. Efortul făcut pentru binecuvântarea altora, va avea ca rezultat propria noastră binecuvântare. Acesta a fost de fapt scopul urmărit de Dumnezeu atunci când ne-a rezervat partea noastră de lucru în cadrul Planului de Mântuire.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...