Articolul precedentMobilizează-ți apărarea
  Articolul următorAlegeri și rezultate

  A dărui este egal cu a trăi

  „Căci oricine va vrea să-şi scape viata, o va pierde; dar oricine își va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui.” Marcu 6:35.

  Când o persoană intră în legătură cu Dumnezeu, în inima lui ia fiinţă dorinţa de a împărtăşi cu alţii iubirea care i-a fost arătată de Dumnezeu. „De îndată ce cineva vine la Hristos, în inima lui se naşte dorinţa de a face cunoscut şi altora ce minunat prieten a găsit el în Isus.” Calea către Hristos, p. 78.

  Mărturisirea creştină constituie cel de al treilea ingredient vital al unei legături trainice cu Hristos. Noi venim la El, luăm aminte la sfaturile Lui, şi apoi plecăm să împlinim ceea ce El ne-a sfătuit. Aceasta este slujirea creştină. Lucrând împreună, călătorind împreună, realizând lucruri împreună, noi ne vom cunoaşte mai bine unul cu celălalt

  Aceasta este adevărat şi în privinţa prieteniei noastre cu Hristos. Lucrând cu El, îl vom admira tot mai mult. „Efortul făcut pentru binecuvântarea altora, va avea ca rezultat propria noastră binecuvântare. Acesta a fost de fapt scopul urmărit de Dumnezeu atunci când ne-a rezervat partea noastră de lucru în cadrul Planului de Mântuire.” Ibidem, p. 79.

  În viaţa fizică dacă mâncăm şi bem dar nu ne mişcăm, ne vom pierde puterile; în mod similar, creştinul care nu-şi va pune la lucru puterile dăruite de Dumnezeu, nu numai că nu va creşte în Hristos, dar își va pierde şi puţina putere pe care o are.

  Când cineva a intrat în relaţie cu Dumnezeu şi a descoperit adevăratul sens al vieţii, dar după o vreme se răceşte, în nouă cazuri din zece motivul este neparticiparea în lucrarea misionară, în slujirea altora.

  Dumnezeu dăruieşte continuu, şi darurile Sale menţin existenţa întregului univers. El nu „încetează să se îngrijească de noi şi să ne iubească. Noi nu putem deveni asemenea Lui decât dacă ne angajăm în aceeaşi lucrare de dăruire a ceea ce primim de la El, şi de slujire. Dacă refuzăm să ne unim cu Hristos în această lucrare, noi vom întrerupe legătura noastră cu El. Creştinismul nostru va deveni atunci numai o formă. Dar dacă vom vorbi cu Isus şi vom împărtăşi iubirea Lui cu cei din jurul nostru, iubirea noastră pentru El se va adânci, şi legătura noastră cu El va continua să crească.

  A dărui este egal cu a trăi - 2017. Efortul făcut pentru binecuvântarea altora, va avea ca rezultat propria noastră binecuvântare. Acesta a fost de fapt scopul urmărit de Dumnezeu atunci când ne-a rezervat partea noastră de lucru în cadrul Planului de Mântuire.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...