Articolul precedentMobilizează-ți apărarea
  Articolul următorAlegeri și rezultate

  A dărui este egal cu a trăi

  „Căci oricine va vrea să-şi scape viata, o va pierde; dar oricine își va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui.” Marcu 6:35.

  Când o persoană intră în legătură cu Dumnezeu, în inima lui ia fiinţă dorinţa de a împărtăşi cu alţii iubirea care i-a fost arătată de Dumnezeu. „De îndată ce cineva vine la Hristos, în inima lui se naşte dorinţa de a face cunoscut şi altora ce minunat prieten a găsit el în Isus.” Calea către Hristos, p. 78.

  Mărturisirea creştină constituie cel de al treilea ingredient vital al unei legături trainice cu Hristos. Noi venim la El, luăm aminte la sfaturile Lui, şi apoi plecăm să împlinim ceea ce El ne-a sfătuit. Aceasta este slujirea creştină. Lucrând împreună, călătorind împreună, realizând lucruri împreună, noi ne vom cunoaşte mai bine unul cu celălalt

  Aceasta este adevărat şi în privinţa prieteniei noastre cu Hristos. Lucrând cu El, îl vom admira tot mai mult. „Efortul făcut pentru binecuvântarea altora, va avea ca rezultat propria noastră binecuvântare. Acesta a fost de fapt scopul urmărit de Dumnezeu atunci când ne-a rezervat partea noastră de lucru în cadrul Planului de Mântuire.” Ibidem, p. 79.

  În viaţa fizică dacă mâncăm şi bem dar nu ne mişcăm, ne vom pierde puterile; în mod similar, creştinul care nu-şi va pune la lucru puterile dăruite de Dumnezeu, nu numai că nu va creşte în Hristos, dar își va pierde şi puţina putere pe care o are.

  Când cineva a intrat în relaţie cu Dumnezeu şi a descoperit adevăratul sens al vieţii, dar după o vreme se răceşte, în nouă cazuri din zece motivul este neparticiparea în lucrarea misionară, în slujirea altora.

  Dumnezeu dăruieşte continuu, şi darurile Sale menţin existenţa întregului univers. El nu „încetează să se îngrijească de noi şi să ne iubească. Noi nu putem deveni asemenea Lui decât dacă ne angajăm în aceeaşi lucrare de dăruire a ceea ce primim de la El, şi de slujire. Dacă refuzăm să ne unim cu Hristos în această lucrare, noi vom întrerupe legătura noastră cu El. Creştinismul nostru va deveni atunci numai o formă. Dar dacă vom vorbi cu Isus şi vom împărtăşi iubirea Lui cu cei din jurul nostru, iubirea noastră pentru El se va adânci, şi legătura noastră cu El va continua să crească.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Nicio negociere

  Generația de mâine se clădește prin generația de astăzi. Tu poți fi azi un arhitect al celor ce Îi vor sluji mâine lui Dumnezeu. PROVOCARE: Ia-ți timp să te ocupi de viața spirituală a copiilor sau a nepoților tăi! Ajută-i să Îl cunoască pe Isus în mod personal!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...