Articolul precedentAlegeri și rezultate
  Articolul următorCreând o inima noua

  De ce ne merge rău

  „Chiar dacă mă va ucide, eu tot voi nădăjdui în El.” Iov 13:15 (King James Version).

  „Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor. Domnul a zis Satanei: ’De unde vii?’ Şi Satana a răspuns Domnului: ’De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.’ Domnul a zis Satanei: ’Ai văzut pe robul meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.’ Şi Satana a răspuns Domnului: ’Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui şi tot ce este al lui? Ai binecuvântat lucrul mâinilor lui, şi turmele lui acoperă ţara. Dar ia întinde-Ţi mâna, şi atinge-te de tot ce are, şi sunt încredinţat că te va blestema în faţă.’ Domnul a zis Satanei: ’Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna.’ Şi Satana a plecat dinaintea Domnului.’” Iov 1,6-12.

  De ce se întâmplă oare că atunci când oamenii se hotărăsc să-L caute mai serios pe Dumnezeu totul le merge mai rău? Când o persoană începe să trăiască o viaţă de devoţiune zilnică faţă de Dumnezeu, o grămadă de probleme încep să apară.

  Acest lucru este logic în ce-l priveşte pe Satana; el ştie că legătura cu Dumnezeu este sursa puterii noastre. Bineînţeles că el va face tot ce-i stă în putere ca să descurajeze persoana care urmăreşte acea comuniune. Dar întrebarea care ne ftămîntă cel mai mult este: unde-i Dumnezeu în acest timp? Oare nu este El destul de mare ca să împiedice planurile Satanei?

  Această întrebare îşi găseşte un răspuns fascinant în cartea lui Iov. Nu priviţi cartea lui Iov numai ca pe o simplă lecţie de istorie. Ea conţine aplicaţii practice pentru noi cei de astăzi, în viaţa fiecărei persoane, experienţa lui Iov se repetă într-un fel sau altul. Satana ştie că dacă reuşeşte să distrugă dependenţa noastră de Dumnezeu, succesul lui este sigur. Dacă el poate provoca necazuri şi prin aceasta să ne facă să renunţăm la a-L mai căuta pe Dumnezeu, atunci nu numai că el reuşeşte în efortul lui de a ne separa de Dumnezeu, dar el deasemenea va dovedi prin aceasta că noi nu L-am căutat pe Dumnezeu decât din interese egoiste. Singura noastră speranţă stă în a continua să-L căutăm pe Dumnezeu, indiferent ce s-ar întâmpla în vieţile noastre. Dacă vom face aceasta, planurile Satanei vor da greş.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...