Articolul precedentAlegeri și rezultate
  Articolul următorCreând o inima noua

  De ce ne merge rău

  „Chiar dacă mă va ucide, eu tot voi nădăjdui în El.” Iov 13:15 (King James Version).

  „Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor. Domnul a zis Satanei: ’De unde vii?’ Şi Satana a răspuns Domnului: ’De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.’ Domnul a zis Satanei: ’Ai văzut pe robul meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.’ Şi Satana a răspuns Domnului: ’Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui şi tot ce este al lui? Ai binecuvântat lucrul mâinilor lui, şi turmele lui acoperă ţara. Dar ia întinde-Ţi mâna, şi atinge-te de tot ce are, şi sunt încredinţat că te va blestema în faţă.’ Domnul a zis Satanei: ’Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna.’ Şi Satana a plecat dinaintea Domnului.’” Iov 1,6-12.

  De ce se întâmplă oare că atunci când oamenii se hotărăsc să-L caute mai serios pe Dumnezeu totul le merge mai rău? Când o persoană începe să trăiască o viaţă de devoţiune zilnică faţă de Dumnezeu, o grămadă de probleme încep să apară.

  Acest lucru este logic în ce-l priveşte pe Satana; el ştie că legătura cu Dumnezeu este sursa puterii noastre. Bineînţeles că el va face tot ce-i stă în putere ca să descurajeze persoana care urmăreşte acea comuniune. Dar întrebarea care ne ftămîntă cel mai mult este: unde-i Dumnezeu în acest timp? Oare nu este El destul de mare ca să împiedice planurile Satanei?

  Această întrebare îşi găseşte un răspuns fascinant în cartea lui Iov. Nu priviţi cartea lui Iov numai ca pe o simplă lecţie de istorie. Ea conţine aplicaţii practice pentru noi cei de astăzi, în viaţa fiecărei persoane, experienţa lui Iov se repetă într-un fel sau altul. Satana ştie că dacă reuşeşte să distrugă dependenţa noastră de Dumnezeu, succesul lui este sigur. Dacă el poate provoca necazuri şi prin aceasta să ne facă să renunţăm la a-L mai căuta pe Dumnezeu, atunci nu numai că el reuşeşte în efortul lui de a ne separa de Dumnezeu, dar el deasemenea va dovedi prin aceasta că noi nu L-am căutat pe Dumnezeu decât din interese egoiste. Singura noastră speranţă stă în a continua să-L căutăm pe Dumnezeu, indiferent ce s-ar întâmpla în vieţile noastre. Dacă vom face aceasta, planurile Satanei vor da greş.

  De ce ne merge rău - 2017. Satana ştie că dacă reuşeşte să distrugă dependenţa noastră de Dumnezeu, succesul lui este sigur. Singura noastră speranţă stă în a continua să-L căutăm pe Dumnezeu, indiferent ce s-ar întâmpla în vieţile noastre. Dacă vom face aceasta, planurile Satanei vor da greş.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...