Iov – partea a doua

  „Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.” Efeseni 6:11

  Adesea când o persoană începe să aibă legătură cu Dumnezeu, el va descoperi că lucrurile merg mai rău, pentru o vreme, decât mergeau înainte. Şi se întreabă care poate fi cauza. Din experienţa lui Iov putem învăţa că Satana este răspunzător de această situaţie, şi că Dumnezeu îi permite să lucreze în acest fel pentru o vreme, pentru a se dovedi înaintea lui Dumnezeu, a lui Satana, şi înaintea noastră dacă acuzaţia Satanei – că noi Îl căutăm pe Dumnezeu din interese egoiste – este sau nu adevărată.

  Satana îi spune lui Dumnezeu: „Vezi persoana asta care Te caută? Pe el nu-l interesează decât propriul lui bine. El vrea să ajungă la cer, să scape de probleme, şi să capete acea pace despre care aude pe alţii vorbind. El vrea biruinţa asupra păcatelor sale, şi vrea să scape de simţământul de vinovăţie care-i produce ulcer. El nu Te caută pentru că Te iubeşte, ci pentru ceea ce poate obţine de la Tine.” Aceasta este aceeaşi acuzaţie care a fost adusă şi în dreptul lui Iov.

  Satana se îndreaptă spre noi descărcându-şi toate armele la întreaga lor capacitate. Aceasta este partea a doua a cărţii lui Iov. Ai pană la toate cele patru roţi ale maşinii în aceeaşi zi. Sau poate te loveşte o boală. Sau poate trăieşti o viaţă mai păcătoasă decât înainte. Deodată te surprinzi că cedezi la ispite asupra cărora crezuseşi că câştigaseşi biruinţa cu multă vreme în urmă. Ce faci atunci. Nu cumva zici: „Chestia asta cu legătura cu Dumnezeu nu merge, mâine dimineaţă nu mă mai scol devreme”?

  Aşa că mâine te scoli la ora obişnuită. Ce crezi că se întâmplă? Ai o zi minunată. Roţile sunt umflate din nou. Nu te mai doare nimic. La sfârşitul zilei te feliciţi pentru că ai trăit o zi de biruinţă. Şi Satana şi îngerii lui nu mai pot de bucurie. Lor nu le pasă de ceea ce faci sau nu faci atâta vreme cât nu te pleci pe genunchi.

  Poate te gândeşti că după ce se întâmplă asta, Diavolul este destul de deştept ca să ne lase în acea stare. Şi el face aşa pentru o vreme. El ne poate lăsa în pace, pentru că ştie că suntem ai lui atâta vreme cât nu-L căutăm pe Dumnezeu. Dacă avem noroc, el va veni din nou la noi ca să ne sâcâie numai din răutate şi aceasta poate că ne va aduce din nou pe genunchi. Care este secretul istorisirii lui Iov? Când Iov a dovedit în faţa întregului univers că el nu-L slujea pe Dumnezeu din interese egoiste ci pentru că-L iubea, şi pentru că se încredea în El indiferent de împrejurări, atunci Dumnezeu a putut să-l binecuvânteze din nou. Satana a fugit.

  Iov - partea a doua - 2017. Când Iov a dovedit în faţa întregului univers că el nu-L slujea pe Dumnezeu din interese egoiste ci pentru că-L iubea, şi pentru că se încredea în El indiferent de împrejurări, atunci Dumnezeu a putut să-l binecuvânteze din nou. Satana a fugit.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...