Iov – partea a doua

  „Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.” Efeseni 6:11

  Adesea când o persoană începe să aibă legătură cu Dumnezeu, el va descoperi că lucrurile merg mai rău, pentru o vreme, decât mergeau înainte. Şi se întreabă care poate fi cauza. Din experienţa lui Iov putem învăţa că Satana este răspunzător de această situaţie, şi că Dumnezeu îi permite să lucreze în acest fel pentru o vreme, pentru a se dovedi înaintea lui Dumnezeu, a lui Satana, şi înaintea noastră dacă acuzaţia Satanei – că noi Îl căutăm pe Dumnezeu din interese egoiste – este sau nu adevărată.

  Satana îi spune lui Dumnezeu: „Vezi persoana asta care Te caută? Pe el nu-l interesează decât propriul lui bine. El vrea să ajungă la cer, să scape de probleme, şi să capete acea pace despre care aude pe alţii vorbind. El vrea biruinţa asupra păcatelor sale, şi vrea să scape de simţământul de vinovăţie care-i produce ulcer. El nu Te caută pentru că Te iubeşte, ci pentru ceea ce poate obţine de la Tine.” Aceasta este aceeaşi acuzaţie care a fost adusă şi în dreptul lui Iov.

  Satana se îndreaptă spre noi descărcându-şi toate armele la întreaga lor capacitate. Aceasta este partea a doua a cărţii lui Iov. Ai pană la toate cele patru roţi ale maşinii în aceeaşi zi. Sau poate te loveşte o boală. Sau poate trăieşti o viaţă mai păcătoasă decât înainte. Deodată te surprinzi că cedezi la ispite asupra cărora crezuseşi că câştigaseşi biruinţa cu multă vreme în urmă. Ce faci atunci. Nu cumva zici: „Chestia asta cu legătura cu Dumnezeu nu merge, mâine dimineaţă nu mă mai scol devreme”?

  Aşa că mâine te scoli la ora obişnuită. Ce crezi că se întâmplă? Ai o zi minunată. Roţile sunt umflate din nou. Nu te mai doare nimic. La sfârşitul zilei te feliciţi pentru că ai trăit o zi de biruinţă. Şi Satana şi îngerii lui nu mai pot de bucurie. Lor nu le pasă de ceea ce faci sau nu faci atâta vreme cât nu te pleci pe genunchi.

  Poate te gândeşti că după ce se întâmplă asta, Diavolul este destul de deştept ca să ne lase în acea stare. Şi el face aşa pentru o vreme. El ne poate lăsa în pace, pentru că ştie că suntem ai lui atâta vreme cât nu-L căutăm pe Dumnezeu. Dacă avem noroc, el va veni din nou la noi ca să ne sâcâie numai din răutate şi aceasta poate că ne va aduce din nou pe genunchi. Care este secretul istorisirii lui Iov? Când Iov a dovedit în faţa întregului univers că el nu-L slujea pe Dumnezeu din interese egoiste ci pentru că-L iubea, şi pentru că se încredea în El indiferent de împrejurări, atunci Dumnezeu a putut să-l binecuvânteze din nou. Satana a fugit.

  Iov - partea a doua - 2017. Când Iov a dovedit în faţa întregului univers că el nu-L slujea pe Dumnezeu din interese egoiste ci pentru că-L iubea, şi pentru că se încredea în El indiferent de împrejurări, atunci Dumnezeu a putut să-l binecuvânteze din nou. Satana a fugit.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...