Iov – partea a doua

  „Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.” Efeseni 6:11

  Adesea când o persoană începe să aibă legătură cu Dumnezeu, el va descoperi că lucrurile merg mai rău, pentru o vreme, decât mergeau înainte. Şi se întreabă care poate fi cauza. Din experienţa lui Iov putem învăţa că Satana este răspunzător de această situaţie, şi că Dumnezeu îi permite să lucreze în acest fel pentru o vreme, pentru a se dovedi înaintea lui Dumnezeu, a lui Satana, şi înaintea noastră dacă acuzaţia Satanei – că noi Îl căutăm pe Dumnezeu din interese egoiste – este sau nu adevărată.

  Satana îi spune lui Dumnezeu: „Vezi persoana asta care Te caută? Pe el nu-l interesează decât propriul lui bine. El vrea să ajungă la cer, să scape de probleme, şi să capete acea pace despre care aude pe alţii vorbind. El vrea biruinţa asupra păcatelor sale, şi vrea să scape de simţământul de vinovăţie care-i produce ulcer. El nu Te caută pentru că Te iubeşte, ci pentru ceea ce poate obţine de la Tine.” Aceasta este aceeaşi acuzaţie care a fost adusă şi în dreptul lui Iov.

  Satana se îndreaptă spre noi descărcându-şi toate armele la întreaga lor capacitate. Aceasta este partea a doua a cărţii lui Iov. Ai pană la toate cele patru roţi ale maşinii în aceeaşi zi. Sau poate te loveşte o boală. Sau poate trăieşti o viaţă mai păcătoasă decât înainte. Deodată te surprinzi că cedezi la ispite asupra cărora crezuseşi că câştigaseşi biruinţa cu multă vreme în urmă. Ce faci atunci. Nu cumva zici: „Chestia asta cu legătura cu Dumnezeu nu merge, mâine dimineaţă nu mă mai scol devreme”?

  Aşa că mâine te scoli la ora obişnuită. Ce crezi că se întâmplă? Ai o zi minunată. Roţile sunt umflate din nou. Nu te mai doare nimic. La sfârşitul zilei te feliciţi pentru că ai trăit o zi de biruinţă. Şi Satana şi îngerii lui nu mai pot de bucurie. Lor nu le pasă de ceea ce faci sau nu faci atâta vreme cât nu te pleci pe genunchi.

  Poate te gândeşti că după ce se întâmplă asta, Diavolul este destul de deştept ca să ne lase în acea stare. Şi el face aşa pentru o vreme. El ne poate lăsa în pace, pentru că ştie că suntem ai lui atâta vreme cât nu-L căutăm pe Dumnezeu. Dacă avem noroc, el va veni din nou la noi ca să ne sâcâie numai din răutate şi aceasta poate că ne va aduce din nou pe genunchi. Care este secretul istorisirii lui Iov? Când Iov a dovedit în faţa întregului univers că el nu-L slujea pe Dumnezeu din interese egoiste ci pentru că-L iubea, şi pentru că se încredea în El indiferent de împrejurări, atunci Dumnezeu a putut să-l binecuvânteze din nou. Satana a fugit.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...