Căutând pe Dumnezeu din motive neegoiste

  „Mari și minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte și adevărate sunt căile Tale, împărate al neamurilor.” Apocalipsa 15:3

  Îţi dai tu seama cât de corect luptă Dumnezeu împotriva Satanei? Eşti conştient că va veni o zi când orice genunchi se va pleca înaintea Lui, şi când orice limbă va mărturisi că El este drept şi adevărat? Chiar şi Satana va îngenunchia şi va admite că Dumnezeu nu şi-a ieşit niciodată din cuvânt.

  Aproape că poţi vedea această scenă dacă citeşti descrierea ei în cartea Marea Luptă. Aproape că-l vezi pe Satana în mijlocul miliardelor de oameni care s-au întâlnit acolo pentru prima şi ultima oară. Ei privesc şi spun: „Acesta este cel ce a făcut să tremure naţiunile şi cel ce ne-a ţinut pe toţi în temniţă?” Atunci, înaintea tronului lui Dumnezeu şi a oraşului sfint, Satana, prin propria sa alegere, se pleacă pe genunchi şi admite că Dumnezeu a luptat corect.

  Pentru ca dreptatea lui Dumnezeu să se poată arăta înaintea întregului univers, în anumite ocazii El găseşte cu cale că este potrivit să permită Satanei să ne facă necazuri pentru o vreme. De multe ori Satana are dreptate când spune că noi Îl căutăm pe Dumnezeu numai pentru ceea ce sperăm să câştigăm de la El, şi că dacă lucrurile n-ar merge bine, noi nu L-am mai căuta pe Dumnezeu.

  „De multe ori noi căutăm pe Mântuitorul din dorinţa de a câştiga bunuri pământeşti. Noi avem încredere în puterea Lui numai când ni se împlinesc cererile. Mântuitorul vrea să ne dea binecuvântări mai mari decât acelea pe care le cerem; şi întârzie cu răspunsul ca să ne poată arăta răutatea din inimă şi nevoia cea mare pe care o avem de harul Lui. El vrea să renunţăm la egoismul care ne face să-L căutăm. Mărturisind starea noastră rea şi lipsa noastră de putere, noi trebuie să ne încredinţăm cu totul iubirii Lui.” Hristos Lumina Lumii, p. 200.

  Înţelegând aceasta, vom înţelege şi de ce Satana vine la noi împroşcându-ne cu toate armele sale atunci când începem relaţia noastră cu Dumnezeu, şi vom înţelege de asemenea de ce Dumnezeu îi permite să acţioneze. Dumnezeu este destul de mare ca să-l oprească de la a ne ataca. Dar pentru ca să rămână drept, Dumnezeu trebuie să permită Satanei să lucreze. Alegând să venim la Isus zi după zi indiferent de împrejurări, vom primi har şi putere ca să înfrângem motivele egoiste şi ca să fim în stare să-L căutăm pe Isus, şi aceasta nu pentru motive egoiste.

  Căutând pe Dumnezeu din motive neegoiste - 2017. De multe ori noi căutăm pe Mântuitorul din dorinţa de a câştiga bunuri pământeşti. Noi avem încredere în puterea Lui numai când ni se împlinesc cererile. Mântuitorul vrea să ne dea binecuvântări mai mari decât acelea pe care le cerem.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...