Căutând pe Dumnezeu din motive neegoiste

  „Mari și minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte și adevărate sunt căile Tale, împărate al neamurilor.” Apocalipsa 15:3

  Îţi dai tu seama cât de corect luptă Dumnezeu împotriva Satanei? Eşti conştient că va veni o zi când orice genunchi se va pleca înaintea Lui, şi când orice limbă va mărturisi că El este drept şi adevărat? Chiar şi Satana va îngenunchia şi va admite că Dumnezeu nu şi-a ieşit niciodată din cuvânt.

  Aproape că poţi vedea această scenă dacă citeşti descrierea ei în cartea Marea Luptă. Aproape că-l vezi pe Satana în mijlocul miliardelor de oameni care s-au întâlnit acolo pentru prima şi ultima oară. Ei privesc şi spun: „Acesta este cel ce a făcut să tremure naţiunile şi cel ce ne-a ţinut pe toţi în temniţă?” Atunci, înaintea tronului lui Dumnezeu şi a oraşului sfint, Satana, prin propria sa alegere, se pleacă pe genunchi şi admite că Dumnezeu a luptat corect.

  Pentru ca dreptatea lui Dumnezeu să se poată arăta înaintea întregului univers, în anumite ocazii El găseşte cu cale că este potrivit să permită Satanei să ne facă necazuri pentru o vreme. De multe ori Satana are dreptate când spune că noi Îl căutăm pe Dumnezeu numai pentru ceea ce sperăm să câştigăm de la El, şi că dacă lucrurile n-ar merge bine, noi nu L-am mai căuta pe Dumnezeu.

  „De multe ori noi căutăm pe Mântuitorul din dorinţa de a câştiga bunuri pământeşti. Noi avem încredere în puterea Lui numai când ni se împlinesc cererile. Mântuitorul vrea să ne dea binecuvântări mai mari decât acelea pe care le cerem; şi întârzie cu răspunsul ca să ne poată arăta răutatea din inimă şi nevoia cea mare pe care o avem de harul Lui. El vrea să renunţăm la egoismul care ne face să-L căutăm. Mărturisind starea noastră rea şi lipsa noastră de putere, noi trebuie să ne încredinţăm cu totul iubirii Lui.” Hristos Lumina Lumii, p. 200.

  Înţelegând aceasta, vom înţelege şi de ce Satana vine la noi împroşcându-ne cu toate armele sale atunci când începem relaţia noastră cu Dumnezeu, şi vom înţelege de asemenea de ce Dumnezeu îi permite să acţioneze. Dumnezeu este destul de mare ca să-l oprească de la a ne ataca. Dar pentru ca să rămână drept, Dumnezeu trebuie să permită Satanei să lucreze. Alegând să venim la Isus zi după zi indiferent de împrejurări, vom primi har şi putere ca să înfrângem motivele egoiste şi ca să fim în stare să-L căutăm pe Isus, şi aceasta nu pentru motive egoiste.

  Căutând pe Dumnezeu din motive neegoiste - 2017. De multe ori noi căutăm pe Mântuitorul din dorinţa de a câştiga bunuri pământeşti. Noi avem încredere în puterea Lui numai când ni se împlinesc cererile. Mântuitorul vrea să ne dea binecuvântări mai mari decât acelea pe care le cerem.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...