Caută pe Isus pentru că-L iubești

  „Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă.” 2 Corinteni 4:17

  Persoana care întrerupe relaţia sa cu Dumnezeu atunci când necazuri şi încercări îi apar în cale, este acela care îl căutase pe Dumnezeu numai din motive egoiste. Noi suntem foarte adesea ispitiţi să-L căutăm pe Isus din motive egoiste. Numai când începem să întrezărim strălucirea dragostei lui Isus vom putea fi în stare să-L căutăm din motive neegoiste.

  Un creştin adevărat este mai puţin îngrijorat de propria lui mântuire şi este mai preocupat de mântuirea celor din jur. Să ne amintim de Moise care era gata să renunţe la propria lui mântuire pentru a mijloci în favoarea poporului care de fapt era în stare să-i spargă capul cu pietre şi să-l părăsească în pustiu.

  Noi nu avem în noi înşine o astfel de dragoste neegoistă. Ea vine de la Dumnezeu. Iubirea stârneşte iubire, şi când ne plecăm pe genunchi şi vedem lucrurile în adevărata lor lumină, noi putem ruga pe Dumnezeu să ne schimbe motivele. Noi Îl putem ruga să ne facă în stare să urmăm exemplul lui Iov, şi să iubim şi să ne încredem în Dumnezeu indiferent ce s-ar întâmpla cu noi – chiar dacă aceasta ne ar costa viata. Atunci greutăţile exterioare vor înceta să mai afecteze statornicia relaţiei noastre cu Dumnezeu. Noi vom continua să-L căutăm pe Isus pentru că merită şi pentru că Îl iubim.

  Dumnezeu a declarat că Iov Îl iubea, că El Îl slujea şi se încredea în El indiferent de împrejurări. Iov a dovedit că Dumnezeu avea dreptate. Este şi privilegiul nostru astăzi ca să dovedim că Dumnezeu are dreptate şi în privinţa noastră. Noi rămânem în legătură cu cerul din pricina iubirii noastre pentru Dumnezeu şi pentru ceea ce Isus a făcut pentru noi la cruce. Când vom face aceasta, ceea ce a urmat cu Iov după perioada încercării sale, se va împlini şi cu noi.

  Într-o zi Îl vedem pe Dumnezeu venind la Satana zicându-i: „Cum îţi mai merge?” Şi diavolul răspunde: „Fac tot ce-mi stă în putinţă.” Dumnezeu zice: „Ştiu. Am văzut. Dar el este încă în legătură cu Mine, nu-i aşa?” Şi Satana începe să se foiască. Dumnezeu zice: „Nu crezi că ar fi posibil ca această persoană să mă caute pentru că mă iubeşte, pentru că apreciază ceea ce Fiul Meu a făcut? Şi pentru că vrea să aducă slavă Numelui Meu?” Şi Satana o ia din loc. Nu mai poate zice nimic. Nu vrei tu să te alături astăzi acelora care au ales să continue a căuta pe Dumnezeu în fiecare zi, până la a doua Sa venire, indiferent de împrejurări?

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...