Nu te poți forța pe tine însuți să crezi

  „Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.” Evrei 11:1

  Se povesteşte despre o biserică de țară unde s-a organizat o adunare specială de rugăciune în care credincioşii urmau să se roage pentru ploaie. De multă vreme nu mai plouase în acea zonă şi culturile se uscau. O fetiţă a venit la adunare cu umbrela. Oamenii au zâmbit când au văzut credinţa fetiţei. Dar ploaia a venit chiar în acea zi. Credeţi că a plouat pentru că fetiţa şi-a adus umbrela? Sau că fetiţa şi-a adus umbrela pentru că ştia că o să plouă? Modul în care tu vei interpreta această istorisire poate spune multe despre modul în care tu defineşti credinţa.

  Ce ziceţi despre Petru şi Ioan când au intrat prin Poarta Frumoasă? Ei au zis ologului: „în Numele lui Isus… scoală-te şi umblă!” Se pare însă că omul a avut nevoie de încurajare pentru că în Fapte 3:7-8 ni se spune că Petru „l-a apucat de mâna dreaptă, şi l-a ridicat în sus.” Dar el a fost vindecat şi „dintr-o săritură a fost în picioare, şi a început să umble. A intrat cu ei în templu, umblând, sărind, şi lăudând pe Dumnezeu.”

  Oare omul acesta a primit vindecare pentru că Petru şi Ioan au avut destul curaj să vină la el şi să poruncească să fie vindecat? Sau curajul pe care ei l-au avut se datora faptului că ei deja ştiau că Dumnezeu urma să vindece pe acest om?

  Probabil că felul în care credinţa este greşit înţeleasă de cele mai multe ori este că ea se poate obţine prin efort personal. Că modalitatea prin care cineva poate căpăta credinţă este de a se strădui să creadă că ceva urmează să se întâmple, şi că dacă duci până la capăt acest efort de credinţă, lucrul acela se va întâmpla. Dar dovada cea mai concludentă că credinţa cuiva este adevărată constă în faptul că ea este spontană. Ea vine în mod natural, ca rezultat al înţelegerii corecte al unui alt punct de doctrină. În Efeseni 2:8 ni se spune că „prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.” Dacă credinţa este un dar care vine de la Dumnezeu, atunci singurul mijloc prin care ea se poate obţine este stabilirea unei legături cu Dumnezeu care să ne dea dreptul să primim acest dar. Un dar nu se obţine prin efort. Noi doar venim la acela care dăruieşte şi acceptăm darul. Aşadar, darul credinţei se obţine în urma venirii noastre la Dumnezeu.

  Nu te poți forța pe tine însuți să crezi - 2017. Dacă credinţa este un dar care vine de la Dumnezeu, atunci singurul mijloc prin care ea se poate obţine este stabilirea unei legături cu Dumnezeu care să ne dea dreptul să primim acest dar. Un dar nu se obţine prin efort. Noi doar venim la acela care dăruieşte şi acceptăm darul.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!