Darul credinței

  „Potrivit cu măsura de credinţă, pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia.” Romani 12:3

  Am fost crescut într-un cămin de pastori. Tatăl meu obişnuia să împrumute cupe de măsurat din bucătăria mamei – o măsură de un litru, şi alta de un sfert de litru. El le lua cu el la amvon şi spunea: „Să presupunem că Dumnezeu mi-a dăruit mie o măsură de credinţă, şi ţie o măsură de credinţă. Să mai presupunem că ţie ţi-a dat măsura de un litru iar mie măsura de un sfert de litru. Aceasta nu prea pare corect, nu-i aşa?” Scriptura spune că Dumnezeu ne-a dat fiecăruia suficientă credinţă. El a dat tuturor capacitatea de a crede în ceva nevăzut.

  Dar aceasta nu este credinţă mântuitoare. Pentru a avea credinţă mântuitoare, trebuie să ai mai mult decât acea iniţială măsură de credinţă pe care ţi-a dăruit-o Dumnezeu la început. O bună explicaţie a acestui punct de vedere îl găsim în cartea Educaţie la pagina 253-254: „Credinţa care ne face în stare să primim darurile lui Dumnezeu este ea însăşi un dar, din care fiecare primeşte o măsură. Această măsură de credinţă creşte atunci când este pusă la lucru spre a ne însuşi Cuvântul lui Dumnezeu. Pentru a se întări, credinţa noastră trebuie adusă adesea în contact cu Cuvântul.”

  Ţi-a trecut vreodată prin minte că modul în care credinţa poate fi exersată este de a pune întrebări grele lui Dumnezeu? Sau că credinţa poate fi dezvoltată prin a-ţi impune să ceri împlinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu cu tine? Indiferent dacă ai simţit sau nu că ele s-ar putea împlini? Ai auzit vreodată că credinţa se poate dezvolta prin a te băga singur la strâmtoare pentru ca să vezi dacă Dumnezeu te scoate sau nu de acolo? Dimpotrivă. Potrivit cu Scriptura, dezvoltarea credinţei vine ca rezultat al unei legături constante cu Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este singura modalitate prin care credinţa poate fi dezvoltată. „Credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Romani 10:17).

  Ce se întâmplă când venim în contact cu Cuvântul lui Dumnezeu? Noi facem cunoştinţă cu o Persoană: Omul Bibliei. Acest om este prezent în fiecare carte a Bibliei. Numele Său este Isus. Pe măsură ce noi învăţăm tot mai mult despre El, vom începe să experimentăm o legătură mântuitoare cu El. Credinţa adevărată vine printr-o legătură adevărată. Fără această legătură nu se poate vorbi despre o credinţă adevărată. Credinţa presupune existenţa a două partide, fiecare având încredere în cealaltă. Pe măsură ce vom cunoaşte dragostea lui Isus, comunicând cu El prin Cuvântul Său, credinţa în El va izvorî în mod spontan.

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt! PROVOCARE: Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să te ajute să simți astăzi puterea cuvântului Său! PROVOCARE: Fă-i cadou unui tânăr o carte cu biografia unuia dintre pionierii adventiști de ziua a șaptea!

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te pentru tinerii bisericii! PROVOCARE: Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...