Articolul precedentZiua în care am strigat
  Articolul următorHormonii și fericirea

  Credința este ceva spontan

  „Cine se încrede în inima lui este un nebun.” Proverbe 28:26

  Credinţa mântuitoare vine numai ca rezultat al unei legături de credinţă cu Hristos. Probabil că cea mai bună definiţie a credinţei într-un singur cuvânt este: încredere. „Credinţa este încredere în Dumnezeu.” Educaţie p. 253. Şi dacă credinţa este încredere, atunci vorbim de cel puţin două persoane. Nu există credinţă acolo unde este numai o singură persoană. Credinţa are un element subiectiv – cineva depinzând de altcineva.

  Cum poţi să înveți să depinzi de altcineva? Este nevoie de două elemente: cineva care să fie demn de încredere, şi posibilitatea de a cunoaşte acea persoană. Dacă este vorba despre cineva nedemn de încredere, a cunoaşte acea persoană nu va da naştere la încredere, ci la neîncredere! Dacă ajungi să cunoşti pe cineva care nu este demn de încredere, nu trebuie să faci eforturi pentru a-ți exprima neîncrederea – aceasta se va produce în mod automat. Contrariul este la fel de valabil. Când ai de a face cu o persoană care este de o încredere absolută, tot ceea ce ai de făcut pentru a învăţa să te încrezi în acea persoană este să ajungi s-o cunoşti, şi te vei încrede în acea persoană în mod natural şi spontan.

  Credinţa mântuitoare este întotdeauna rezultatul legăturii noastre cu Acela care este demn de toată încrederea. Cum se poate însă stabili această relaţie? Prin comuniune. Aceasta este modalitatea de a stabili o relaţie cu oricine. Cum comunicăm noi cu Dumnezeu, cu Isus? Prin intermediul Bibliei – acesta este mijlocul prin care Dumnezeu ne vorbeşte nouă. Şi prin rugăciune – aşa Îi vorbim noi Lui. Şi prin a merge în diferite locuri şi a lucra împreună – aceasta este slujirea creştină. Legătura noastră cu El există ca rezultat al acestor trei simple mijloace. Când ajungem să-L cunoaştem ne vom încrede în El în mod spontan, şi atunci când ne vom încrede în El manifestăm credinţă. De aceea credinţa nu este rezultatul eforturilor noastre. Este o idee de origine satanică să încercăm să căpătăm credinţă prin eforturi, pentru că Satana ştie că dacă ne poate face să ne îndreptăm eforturile în această direcţie, el va reuşi să abată atenția noastră de la Isus, singura sursă a adevăratei credinţe. Determinându-ne să depunem eforturi pentru a căpăta credinţă, Satana concentrează atenţia noastră asupra eului. Dacă va reuşi aceasta, noi nu vom mai avea nici o şansă să dobândim adevărata credinţă. În concluzie, dacă vreau să am adevărata credinţă eu trebuie să învăţ să mă încred în Dumnezeu. Ca să reuşesc aceasta, eu trebuie să ajung să-L cunosc. Eu voi reuşi să-L cunosc pe El pe calea simplă a comuniunii, şi după ce voi face aşa, mă voi încrede în El în mod spontan.

  Credința este ceva spontan - 2017. Este o idee de origine satanică să încercăm să căpătăm credinţă prin eforturi, pentru că Satana ştie că dacă ne poate face să ne îndreptăm eforturile în această direcţie, el va reuşi să abată atenția noastră de la Isus, singura sursă a adevăratei credinţe.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...