Articolul precedentZiua în care am strigat
  Articolul următorHormonii și fericirea

  Credința este ceva spontan

  „Cine se încrede în inima lui este un nebun.” Proverbe 28:26

  Credinţa mântuitoare vine numai ca rezultat al unei legături de credinţă cu Hristos. Probabil că cea mai bună definiţie a credinţei într-un singur cuvânt este: încredere. „Credinţa este încredere în Dumnezeu.” Educaţie p. 253. Şi dacă credinţa este încredere, atunci vorbim de cel puţin două persoane. Nu există credinţă acolo unde este numai o singură persoană. Credinţa are un element subiectiv – cineva depinzând de altcineva.

  Cum poţi să înveți să depinzi de altcineva? Este nevoie de două elemente: cineva care să fie demn de încredere, şi posibilitatea de a cunoaşte acea persoană. Dacă este vorba despre cineva nedemn de încredere, a cunoaşte acea persoană nu va da naştere la încredere, ci la neîncredere! Dacă ajungi să cunoşti pe cineva care nu este demn de încredere, nu trebuie să faci eforturi pentru a-ți exprima neîncrederea – aceasta se va produce în mod automat. Contrariul este la fel de valabil. Când ai de a face cu o persoană care este de o încredere absolută, tot ceea ce ai de făcut pentru a învăţa să te încrezi în acea persoană este să ajungi s-o cunoşti, şi te vei încrede în acea persoană în mod natural şi spontan.

  Credinţa mântuitoare este întotdeauna rezultatul legăturii noastre cu Acela care este demn de toată încrederea. Cum se poate însă stabili această relaţie? Prin comuniune. Aceasta este modalitatea de a stabili o relaţie cu oricine. Cum comunicăm noi cu Dumnezeu, cu Isus? Prin intermediul Bibliei – acesta este mijlocul prin care Dumnezeu ne vorbeşte nouă. Şi prin rugăciune – aşa Îi vorbim noi Lui. Şi prin a merge în diferite locuri şi a lucra împreună – aceasta este slujirea creştină. Legătura noastră cu El există ca rezultat al acestor trei simple mijloace. Când ajungem să-L cunoaştem ne vom încrede în El în mod spontan, şi atunci când ne vom încrede în El manifestăm credinţă. De aceea credinţa nu este rezultatul eforturilor noastre. Este o idee de origine satanică să încercăm să căpătăm credinţă prin eforturi, pentru că Satana ştie că dacă ne poate face să ne îndreptăm eforturile în această direcţie, el va reuşi să abată atenția noastră de la Isus, singura sursă a adevăratei credinţe. Determinându-ne să depunem eforturi pentru a căpăta credinţă, Satana concentrează atenţia noastră asupra eului. Dacă va reuşi aceasta, noi nu vom mai avea nici o şansă să dobândim adevărata credinţă. În concluzie, dacă vreau să am adevărata credinţă eu trebuie să învăţ să mă încred în Dumnezeu. Ca să reuşesc aceasta, eu trebuie să ajung să-L cunosc. Eu voi reuşi să-L cunosc pe El pe calea simplă a comuniunii, şi după ce voi face aşa, mă voi încrede în El în mod spontan.

  Credința este ceva spontan - 2017. Este o idee de origine satanică să încercăm să căpătăm credinţă prin eforturi, pentru că Satana ştie că dacă ne poate face să ne îndreptăm eforturile în această direcţie, el va reuşi să abată atenția noastră de la Isus, singura sursă a adevăratei credinţe.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...